Mit tennétek, ha kiderülne, hogy a lányatok/fiatok lógott a suliból?
De akkor mi történik, ha nem írok igazolást? Igazolatlan nap és kész, nem történik semmi, gondolom. Ahhoz sok kell, hogy évismétlés legyen vagy tudomisén. Az osztályfőnök lehet, hogy beszól, de az miért érdekelné a gyereket? Engem is egyfolytában csesztetett az enyém, amikor beteg lett az orvos, aki igazolást adott volna a himlőm miatt, ment a cirkusz hetekig, hogy kirúgnak a suliból. Na ja, egy jó tanulót érettségi előtt, majd biztos azt teszik, mert 2 hétig nincs igazolásom... Az ilyen tanárok miatt is megértem, ha valaki nem akar suliba menni, csak éppen ezzel túl sokszor nem élhet.
Igazi hazugság nem volt, "csak" elhallgatás, az pedig, hogy baja lesz... Nos, amikor 18 évesen egyedül voltam otthon hónapokig, akkor sem tudta anyám, hogy épp most melyik városban vagyok, szóval nem érzékelem, hogy akkora plusz biztonságot ad a dolog. Persze, más, de nekem elég természetes, hogy egy 18 évesről nem mindig tudja az anyja, hogy pontosan hol van... S ha tudja, akkor is ugyanúgy baj érheti.
Leigazolnám, mivel nálunk úgy is erre megy el a 3 szülő igazolás. Vagyis, hogy ha úgy döntenek, hogy nem akarnak valamiért iskolába menni, akkor nem mennek, leigazoljuk.
Amiért mérges lennék, hogy reggel normálisan elment, nem is szólt róla, hogy nem szándékozik iskolába menni. Ha szólna, hogy ma nem akar iskolába menni, hanem felmenne Pestre, akkor azt mondom oké, menjen. A 3 szülői igazolást mindig akkor igazolom le neki, mikor ő akarja. Ha meg elfogynak a szülői igazolások, és nem akar iskolába menni, akkor így járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!