Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek, ha kiderülne,...

Mit tennétek, ha kiderülne, hogy a lányatok/fiatok lógott a suliból?

Figyelt kérdés
Tegnap reggel teljesen normálisan elment, azt hittem suliba megy. Erre kiderült, hogy két barátjával együtt fogták magukat felmentek Pestre plázázni meg várost nézni. Teljesen fel vagyok háborodva. Az osztály fele tegnap kiránduláson volt, a másik felének volt tanítás, csak ők önkényesen úgy gondolták, hogy nekik is ugyanolyan joguk van nem bemenni, mint az osztály másik felének. Ráadásul elvárja tőlem, hogy írjak szülői igazolást. Ti írnátok?

2018. márc. 24. 09:02
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
66%
Nem az zavarna, hogy lógott,miközben a többiek kirándulnak, hanem az, hogy hazudott róla. Ha szól, hogy ez a terve és igazolnám-e majd neki, simán belemegyek. Így is leigazolnám persze, de csalódott lennék a hazugság miatt és hogy nem bízik annyira bennem, hogy beavasson a terveibe. A 3 igazolható napból simán ellőheti erre az egyiket ha megkér, nem kellene sumákolnia róla.
2018. márc. 24. 10:12
 12/27 anonim ***** válasza:
22%
Nem írnám meg neki. Ha szólt volna hogy nem akar menni-ELŐRE szolt volna, simán igazolom neki a napot. DE az hogy a szemembe hazudik, elutazik, más téma. Baja eshetett volna, balesetezhetett volna, És nekem még csak arról se lett volna fogalmam merre van. Biztos kitalálnék valami hatásos büntetést a hazudozásért. És nem a lógásért.
2018. márc. 24. 11:10
 13/27 anonim ***** válasza:
69%
A plázázásért nem lennék annyira oda, de amúgy azt gondolnám, igaza van, emlékszem, mennyire nem volt értelme sok iskolai napnak... Egyetemen már lazán kihagytam egy hetet s azzal sem vesztettem semmit. Ha nagyon ritkán van ez, azzal semmi bajom. Megírnám, hogyne. De azért beszélnék vele, hogy nekem azért mondja el az ilyesmit.
2018. márc. 24. 11:47
 14/27 anonim ***** válasza:
32%

De akkor mi történik, ha nem írok igazolást? Igazolatlan nap és kész, nem történik semmi, gondolom. Ahhoz sok kell, hogy évismétlés legyen vagy tudomisén. Az osztályfőnök lehet, hogy beszól, de az miért érdekelné a gyereket? Engem is egyfolytában csesztetett az enyém, amikor beteg lett az orvos, aki igazolást adott volna a himlőm miatt, ment a cirkusz hetekig, hogy kirúgnak a suliból. Na ja, egy jó tanulót érettségi előtt, majd biztos azt teszik, mert 2 hétig nincs igazolásom... Az ilyen tanárok miatt is megértem, ha valaki nem akar suliba menni, csak éppen ezzel túl sokszor nem élhet.

Igazi hazugság nem volt, "csak" elhallgatás, az pedig, hogy baja lesz... Nos, amikor 18 évesen egyedül voltam otthon hónapokig, akkor sem tudta anyám, hogy épp most melyik városban vagyok, szóval nem érzékelem, hogy akkora plusz biztonságot ad a dolog. Persze, más, de nekem elég természetes, hogy egy 18 évesről nem mindig tudja az anyja, hogy pontosan hol van... S ha tudja, akkor is ugyanúgy baj érheti.

2018. márc. 24. 11:52
 15/27 anonim ***** válasza:
63%

Leigazolnám, mivel nálunk úgy is erre megy el a 3 szülő igazolás. Vagyis, hogy ha úgy döntenek, hogy nem akarnak valamiért iskolába menni, akkor nem mennek, leigazoljuk.

Amiért mérges lennék, hogy reggel normálisan elment, nem is szólt róla, hogy nem szándékozik iskolába menni. Ha szólna, hogy ma nem akar iskolába menni, hanem felmenne Pestre, akkor azt mondom oké, menjen. A 3 szülői igazolást mindig akkor igazolom le neki, mikor ő akarja. Ha meg elfogynak a szülői igazolások, és nem akar iskolába menni, akkor így járt.

2018. márc. 24. 12:03
 16/27 anonim ***** válasza:
86%
18 éves.. Majd igazolja magának,el tud számolni az idejével,és még menyi mindent fog csinálni az engédelyed nélkül is felnőttként. :D
2018. márc. 24. 12:51
 17/27 anonim ***** válasza:
68%
Huuha, egyszer lógott a 12 èv alatt összedől a világ!
2018. márc. 24. 12:57
 18/27 anonim ***** válasza:
72%
Írnék igazolást.De megkérném,hogy legközelebb előre szóljon,hogy nem fog suliba menni,mert ha történik valami baj a családdal,az iskolában keresném vagy a rokonok ott keresnék.Illetve ha Vele történik valami,nem tudok Neki segíteni,hiszen nem tudom hol van.
2018. márc. 24. 13:05
 19/27 anonim ***** válasza:
54%
Én igazolnám, mert nem csinált semmi rosszat és jobban jár vele, legalább akkor nem fogja csesztetni az osztályfőnök. Haragudni nem haragudnék érte, mert én is voltam gimis...az ilyen napoknak kb. semmi értelme nincsen, ha tehettem, akkor én sem mentem be. A szülői igazolásokat én is mindig ilyen célokra használtam fel, ha nem volt értelme bemenni, ha nem tudtam normálisan felkészülni egy dolgozatra stb., akkor szóltam a szüleimnek, ők pedig megírták. Ugyanakkor elmondanám, hogy legközelebb nem kell titkolóznia, hanem mondja el nyugodtan és megbeszéljük. Gondolom attól félt, hogy esetleg felkapod a vizet és nem engeded el vagy ilyesmi, ezért hazudott róla.
2018. márc. 24. 13:26
 20/27 A kérdező kommentje:
SMS-t írt délután fél 3-kor, hogy Pesten van, este ér haza.
2018. márc. 24. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!