Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A Meny és anyós közötti...

A Meny és anyós közötti kapcsolat sokszor miért olyan rossz? Az anyós félti a gyermekét vagy mi áll a háttérben?

Figyelt kérdés
2018. márc. 26. 12:51
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem nem feltétlen az együtélés a probléma. Persze nem egészséges, és rengeteg konfliktus forrása. Viszont a kompromisszumok kötése sokat segít! Én mígnem anyósnál laktam elfogadtam hogy ez az ő otthona, élete, én csak “vendég” vagyok. Ő elfogadta hogy ritka finnyás vagyok így magamnak főzök. Hagytam, had tegye úgy a dolgait hogy mindig is szokta. Nálunk költözés után kezdődtek a gondok. Építkeztünk, anyósról tudni kell hogy diplomás... Ergó úgy érzi mindent tud! Már az építkezés közben beleokoskodott mindenbe! Oltári baromságokat mondott ami persze fel sem tűnik neki. Költözés után viszont katasztrofális lett a helyzet! Valamiért úgy érezte hogy a mi otthonunk az ő otthona! Mindenbe beleszólt, bútorok, textíliák, színek. És nem a kedves, tanácsot adok módon hanem hülyeség amit mi gondolunk, mindenképp úgy legyen ahogy ő akarja! Minden nap a nyakamra járt, addig idegelt míg ki nem osztottam hogy otthon úgy pattog ahogy akar, ez itt viszont a mi házunk, szívesen látjuk de ő csak vendég! Azóta persze én vagyok az első számú közellenség...

Szóval a gond forrása szerintem az egyének természetében keresendő. A nők szeretnek irányítani. Egy anyának viszont tudnia kell hogy mikor kell ezt az irányítást átadni. Van aki nem tudja, a felnőt gyerekét is terelgetné, csakhogy ott van mellette egy nő, a feleség aki szintén az irányító szerepre készül! Szóval ha sikerül kompromisszumokat állítani nem lesz gond, viszont ha anyós nem képes megbarátkozni az új helyzettel ott konfliktusok lesznek!

2018. márc. 28. 07:03
 22/25 anonim ***** válasza:
86%
Kölcsönös féltékenység.
2018. márc. 28. 16:37
 23/25 anonim ***** válasza:
39%

Alighanem csak menyek írtak ide, amennyiben nőnemű az, aki válaszolt.

Nos nekem soha nem volt anyós problémám, pedig ők sem voltak mások, mint a maiak.

Két fiam nősült, az egyik menyem ki nem állhat, szerintem Ő féltékeny, mert a fiam elég ragaszkodó, és csak neki kellene, hogy legyen a szívében hely - gondolom. De a fiam az ő anyjához is ragaszkodó, egyszerűen ilyen, és én nem vagyok, voltam féltékeny, soha nem szóltam bele semmibe, mégis ki nem állhat.

A másik menyemmel pedig kiváló a kapcsolatom, pedig én most sem vagyok más, akkor? És ez a fiam is ragaszkodik hozzám. Nálunk ez családi vonás, hogy azok vagyunk. Igaz, náluk is, viszont az első menyem nem nagyon ragaszkodik a családjához sem, jó lenne ha a menyek is tükörbe néznének, nem gondoljátok. Van egy tuti tippem, hogy nem! :)

2018. márc. 29. 12:01
 24/25 Fodor István Ferenc ***** válasza:
63%
Mert az anyós emlékszik a saját viselt dolgaira és minimum azt feltételezi a menyről is. Magyarul: az anyósnak vaj van a fején, ezzel a viselkedéssel éppen azt árulja el, hogy ő milyen volt egykor. Normális anyóssal nincs ilyen gond - mert olyan is akad azért!
2018. márc. 29. 22:48
 25/25 anonim válasza:
21%
Nekem nagyon jó kapcsokatom van a párom anyjával. Ellenben nem hiszem, hogy én mintaanyós leszek, ha lesz fiam. Természetesen nem fogom szó nélkül hagyni, hogy valami jött-mentet elvegyen feleségül. El fogom várni, hogy olyan lányt találjon, aki nem beképzelt, nem festi ki magát úgy, mint egy ortodox templom, nem iszik, nem dohányzik, nem drogozik, tisztelet tudó, van esze, kedves, szorgalmas és lássam,hogy szerelmes a fiamba. Nem arról van szó, hogy rosszat akarok majd a fiamnak, de az unokáimat meg akarom védeni és mivel népegészségügy szakra járok, ezért tudom minek mi a következménye egy gyerekre/családra nézve.
2018. ápr. 1. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!