A Meny és anyós közötti kapcsolat sokszor miért olyan rossz? Az anyós félti a gyermekét vagy mi áll a háttérben?
"Az anyós félti a gyermekét vagy mi áll a háttérben?"
Az, hogy az anyós nem vonul háttérbe.
Nálunk ez a baj. Ő akar a "családfő" maradni.
Nálunk az áll a háttérben, hogy anyós akar irányítani. Bármi amit venni akarunk vagy elmenni valahová vagy csinálni valamit vagy átrendezni valamit, amit ő nem úgy csinálna vagy egyáltalán nem csinálna, akkor már fennhangon kissé ordítva idegbeteg stílusban osztja az észt.
Persze hálistennek a páromat nem érdekli legtőbbször az idegroncs anyja véleménye, engem meg azrán végképp nem, így nem mondunk el neki semmit már, úgysincs köze hozzá😃
Mint ahogy egy előző irta nálunk is hasonló volt a dolog. Amég csak randizgattunk kb én voltam a tökéletes meny anyósnak de amint összeköltöztünk párommal na akkor jöttek elő a dolgok mikor látta hogy komoly a kapcsolat és elveszem tőle egyetlen pici fiát. Anyósomnál úgy látom van egy kényszeres gondoskodási hajlam. Mikor párom beteg volt főzni akarta neki a húslevest én meg mondtam hogy köszi már főztem neki...hát majdnem elsirta magát.
A legközelebbi problémánk az lesz majd ha vállalunk még egy gyereket és esetleg kislány lesz mert anyósomnak csak a fiúk az unokák ha valakinek kislánya lesz egyből jajj szegény mit kezd majd egy lány gyerekkel stb.
Ez minden esetben más és más.
Amit én tendenciának látok:
- aki több éve csinál bármit vagy idősebb, azt hiszi, ő jobban tudja, ha vmi éktelen nagy hibát nem vétett. Ezért azt hiszi, a tapasztalatanabb, aki nem az ő útját követi, az hülye, és KELL neki a "jótanács", ergo mindenbe belepofázik. Ami egy idő után rohadt bosszantó a menynek, hogy nem kérdezik, mégis ontja magából a dolgokat az anyós, aminek a fele gyakran amúgy vagy túlhaladott (30 éve úgy volt, de azóta változott a világ), vagy úgy en bloc hülyeség. Vagy csak simán oké megoldás, csak létezik sokkal jobb is.
- sok nő szerelmes a kicsi fiába, és traumaként éli meg, ha egy másik nő "elviszi", és elkezd rivalizálni. Ennek az alfaja az, amikor anyuci házicsicskát meg különbejárató pénztárcát akar nevelni a fiából, és ezért mindent megtesz (otthon tartja, főz-mos-takarít rá, cserébe a fia ugráljon neki minden szarért)... na hát ez traumatikus, amikor jön egy nő, és elmenne otthonról a pénzeszsák...
De olyat is láttam már, ahol anyósnak van igaza (és ő még próbál is jó kapcsolatban lenni az unoka miatt)... mert a meny az csak simán betetette a p.áját 18 évesen a készbe (a srác IT-ben dolgozik, hiányszakmában, rengeteget keres), azóta is csak egy érettségije meg szőkére festett haja van... de bevetetette magát a családi vállalkozásba. Lehet, a srácnak meg mindegy, mert cserébe kapott egy tűrhetően kinéző csajt (ő maga kövér, szemüveges, hülyén kopaszodik, tokás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!