Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy lehetne leállítani egy...

Hogy lehetne leállítani egy olyan anyóst, aki folyamatosan azon töri a fejét, hogy hogyan piszkáljon?

Figyelt kérdés

Eleinte jóban voltunk (azt hittem), aztán az esküvő óta gyökeresen megváltozott irányomban. Így én is jobbnak láttam, ha minél kevesebb a kontakt. Próbálom figyelmen kívül hagyni, de állandóan üzenget a férjemmel, beszól, szurkálódik, és hiába nem szólok vissza, akkor is stresszel a dolog, és már nehezen bírom.

Piti ügynek tűnik, de így sorozatosan már mindenre ugrok magamban én is. Most megint támadt egy ötlete, amit biztos, hogy csak az én bosszantásom miatt eszelt ki, mert eddig nem köszöntötte fel az unokáját még szóban sem (a másik fia gyereke a kedvenc unoka, a miénk nagyjából mintha a világon sem lenne).

Szülinapot tartunk, a 4. lesz a kisfiamnak. Meg van szervezve a zsúr, ez lesz az első ilyen neki, jön néhány kis barát, mesefigurás torta amire vágyik, stb.

Erre jön haza a férjem, hogy anyós üzeni, hogy vinni kell a gyereket 1 héttel korábban (ezt kihangsúlyoznám), mert ő is születésnapot tart neki.

Én már annyira fáradt vagyok ezektől, higgyétek el. Ti végigülnétek fapofával, vagy tennétek valami megjegyzést? Már csak azért, hogy érezze, hogy nem hagyja magát az ember?

2018. márc. 1. 11:55
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Egyszer már leállította az esküvő után nem sokkal, óriási ordibálás és bőgés volt állítólag. Tudom, hogy a férjem is anyuci pici fia, bár ezt előtte nem mutatta ki, sőt inkább azt mondta, hogy menekül otthonról. Úgy higgyétek el, hogy 2 hónapig néma csend volt, aztán dettó ugyanúgy folytatódott.

Így, hogy ennyien egy véleményen vagytok, valószínű megmondom neki a magamét, nem durván, de beolvasok. Csak néha már úgy össze vagyok zavarodva, hogy nem tudom mi lenne a normális.

2018. márc. 1. 12:47
 12/24 anonim ***** válasza:
84%
Nem az lenne az első, hogy ha lehetőség szerint kizárod az anyóst, de a férjjel üzenget és ez téged zavar, akkor a saját pároddal megbeszéled, hogy ne anyuka szócsöve legyen, hanem melletted álljon egy harmonikus, békés, minél anyósmentesebb otthon (ha már ilyen s nem jó fej, mint sokunknak) megteremtésében...?
2018. márc. 1. 12:48
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Itt alapvetően az a legnagyobb gond, hogy a férjed töketlen. Neki kellene kiállnia melletted, ti már 1 család vagytok.
2018. márc. 1. 12:50
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Még azt sem mondom, hogy le kell állítani, egyszerűen anyuka szavai egyik fülén be, aztán a száján nem ki. S akkor hozzád nem jut el.

Az meg milyen, hogy utasít, hogy vinni KELL a gyereket? Ezt kérelmezze nálatok (nekem az is fura, hogy ilyen fontosabb dolognál sem tudtok szóbaállni), aztán majd megbeszélitek hármasban (a gyereket is megkérdezném, elég nagy már hozzá).

2018. márc. 1. 12:51
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen felesleges neki "beolvasni". A férjeddel beszélj, hogy ne továbbítsa az üzeneteket, és helyben, azonnal rendezze a dolgokat (azaz növesszen tököt). Ha látja az anyós, hogy nincs fogadókészség a te elmarásodra, abba fogja hagyni, ha beolvasol neki, akkor pedig turbó fokozatra kapcsol.
2018. márc. 1. 12:56
 16/24 anonim ***** válasza:
96%

Én a helyedben megmondanám a férjednek, hogy az anyja egy despota, és nem vagy hajlandó többé semmiféle kapcsolatot ápolni vele. A férjed menjen hozzá a gyereketekkel, ha akar, és amikor nekik is alkalmas, nem pedig azért, mert az anyós azt mondja, hogy menni KELL. Te kizárod az életedből. Semmiféle üzenetet ne adjon át a férjed, ami az anyóstól jön, és te sem keresed a kapcsolatot vele, amíg nem tud normálisan viselkedni. Ha sosem tud, akkor soha többé.

Ha az anyós ekkora sárkány, akkor ezt a férjednek teljes mértékben meg kell értenie, és támogatni kell téged. Ha te már mindent megpróbáltál a jó viszony érdekében, de az eredmény nulla, akkor innentől az anyósod csak a férjed anyja, a férjed problémája, semmi több.

Ha a férjed még nem növesztett tököt, akkor növessz te, és szakíts meg a banyával minden kapcsolatot.

2018. márc. 1. 13:21
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nemrég a fél éves kapcsolatom ért véget hasonló szintű tesze-toszaság miatt. Ott is megmondtam,hogy én nem bírok úgy együtt lenni valakivel,hogy magától még egy moziba menést se tud kitalálni,annyira önállótlan.Arra meg nem,hogy házasodok össze vele,össze se költözök,ha ennyire rugdosni kell mindenhez.

Jól beletenyereltél a guanóba,annyit mondhatok.Anyósnak megmondanám,hogy "Mama,ne haragudjon,de a 4. születésnapjáig nagy ívből tett az unokára,úgyhogy nem hiszem,hogy annyira igényelné a dolgot,úgy,hogy szó se lehet róla." Ez még szerintem bőven nem oltogatás.

2018. márc. 1. 14:00
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem az anyóssal van a legnagyobb gond, hanem a férjeddel. Neki kellene leállítania. Egyáltalán, mi az, hogy "vinni KELL a gyereket egy héttel korábban"? Most kellene egyszerűen azt mondani: nem. Meg van szervezve a szülinapi zsúr a gyereknek, olyan nincs, hogy az anyós füttyent és akkor "kuka" az egész, megyünk a mamához, mert ő így döntött. Ezt sürgősen meg kellene beszélned a férjeddel, mert ez így nem sokáig fog így menni.
2018. márc. 1. 14:07
 19/24 anonim ***** válasza:
77%
Én azt mondanám, hogy későn szólt, már meg van szervezve minden, de szeretettel várjuk, ha el akar jönni, 2-től 4-ig,csókolom
2018. márc. 1. 15:31
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Megmondhatod neki, hogy nagyon sajnálod, ha már tett bármiféle előkészületet az ő szülinapi bulijára, de ti nem ünneplitek előre a születésnapokat (már ha a konkrét dátum előttre esik az ő "kötelező" napja), és amúgy is vendégek lesznek, gyerekzsúr. Esetleg fogadja az általatok kitűzött napon mind az összes gyereket és szülőt, mert ti ezt ígértétek a fiatoknak, ezt is fogja kapni.

Lehet, hogy csalódik és hiszti lesz, de vegye észre, hogy a keresztbe szervezésnek sosincs jó vége és amúgy sem parancsolhat rátok.

Ha a férjed már helyre tette egyszer, akkor megint kéne, mielőtt a fejetek felett elkezd ígérgetni dolgokat a kisfiúnak, aztán titeket állít be rossznak, ha nem teljesül. Inkább ő sértődjön meg, mint a gyerek bizalma vesszen el vagy az életetek feletti uralmat megszerezze.

2018. márc. 1. 17:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!