A vőlegényem össze akar költözni az anyósommal, én nem feltétlen. Mi a megoldás?
"Ha anyóssal minden rendben ... akkor is lesz konfliktus"
Sőt: ha anyós nincs is a képben (mert már meghalt vagy mert nagyon távol él mindkettő), akkor is lesz konfliktus. Mert ilyen az élet. És?
Egy nem akadékoskodó, aranyos, stb. anyós áldás. Pont.
"Ott az anyós mindenben segít, amiben tud és nem jár a "gyerekek" nyakára, ha nem hívják. Sőt, most, hogy az unokája lassan két éves, azt is elvállalta, hogy minden nap átmegy reggel 5- től délután 2- ig vigyázni a gyerekre, hogy visszamehessen dolgozni a menye. Most épp ez a feszültségforrás, hogy a meny szerint, túl sokat van a gyerekkel, holott ő kérte meg rá. Úgy tűnik, ez mindenhogyan konfliktusforrás."
Nekem inkább úgy tűnik, hogy a meny nem hajlandó kommunikálni. Ez az anyós hajlandó volt megtenni, hogy úgy alakította az életét, ahogy a párnak jobb volt. Hajnali ötkor már ott van! Biztos vagyok benne, hogy lehet vele beszélni. Csak akarni kéne. (Megnézném, hogy a menye elvállalta volna-e, hogy hajnali ötkor ott teremjen nála minden nap, ha az anyósnak az valamiért segítséget jelentene...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!