Mit lehet kezdeni ilyen anyóssal?
Van három gyermekem, a fiaim 11 és 12 évesek, a lányom 4. Anyósom sosem kedvelt de amikor a fiaim születtem rendezödött a kapcsolatunk. Aztán teherbe estem a lányommal és az anyós kitartóan érvelt amellett hogy vetessük el. Nem vetettük el, anyós pedig nem foglalkozik vele. Nincs róla kint képe a szekrényen pedig az összes többi unokájáról van. A fiaim múltkor beszéltek arról hogy régen hányszor ment értük a mama oviba, hányszor aludtak ott. Lányom megkérdezte hogy ő miért nem aludhatott ott soha?
Mit lehetne tenni? Kérdeztem már anyóst ő csak tagadott. Megkértem a férjem hogy beszéljen vele, ő azt mondta csak képzelem.
Már miért ne lehetne emiatt szomorú egy 4 éves? Páromnak mostohatesói voltak. Szinte minden szobában volt róluk kép kirakva, páromról egy db sem volt sehol. Neki is rosszul esett, pedig a mostohaanyja meg a gyerekei gyakorlatilag neki senkije. Eleinte mentegette őket maga előtt, hogy biztos, csak nincs róla képük. Mikor tablófotózás után akart nekik képet adni (amúgy nem redneltek képeket, én nyomtattam, hogy legalább a rokonoknak tudjon adni) akkor közölték, hogy nem kell, ígyis látják eleget. Mikor költözött akkor a kezembe nyomtak egy borítékot, hogy "erre nekik már nem lesz szükségük, ne foglalja a helyet a fiókban". Képek voltak benne páromról. Pedig azt hinné az ember, hogy ha a gyereke elköltözik akkor szívesen lát róla képet a szülő, de mai napig csak a másik 2 fiúról vannak kint képek. Ez egy kicsi gyereknek is feltűnik. Már előre félünk, hogy ha gyerekeink lesznek akkor ott is az lesz, hogy a miénk le se lesz szarva a másik két fiúé meg maga lesz az isten, de akkor meg fog szűnni velük a kapcsolat, mert nem játszhatják el majd a gyerekeinkkel is azt, amit párommal.
Anyóssal semmit nem lehet kezdeni, főleg ha tagadja is. Max vihettek neki egy képet a kislányról azzal az indokkal, hogy láttátok, hogy róla még nincs. Hátha úgy kiteszi.
#32 ez olyan borzalmas. En a ferjed helyeben nem szolnek tobbet ahhoz a brigadhoz. Gusztustalan allatok. Inkabb dobtak volna ki a kepeket, nem pedig igy nyilvanosan kifejezni h nem kivanatos szemely. Vagy inkabb mondtak volna h ezekbol tobb van, fogadjatok el...
Kerdezo. Ne szolj a ven kvához. Nem kell h megmergezze a gyerekeket.
Bocs, de téged se értelek. Folyamatosan a kislány ellen van, a pipogya férjed meg nem tesz semmit? De úgy látom, te is behódolsz, mert te is engeded, hogy a fiaid ott aludhassanak az anyósnál. Ebben az esetben határozottnak kellene lenned, és megmondani, hogy ha nem egyformán viszonyul mindhárom gyerekhez, akkor a másik kettő sem fog menni.
Most azon meg felesleges utólag idegeskedni, hogy mit mondott az abortusszal kapcsolatban meg mit nem. Nekem senki nem tud kitartóan érvelni amellett, amit én nem akarok, mert kétszer szólok szépen, harmadik alakommal meg kihajítom a lakásomból. Nagyon gyenge jellemek lehettek a férjeddel együtt, ha semmit nem vagytok képesek tenni ellene, csak nyeltek.
Tessék végre kiállni magadért, mert ez amit csinálsz, egy tinilánynál még talán elfogadható, de egy háromgyerekes anyánál már nagyon gáz.
Én visszavenném a fiúk fényképét, és egy -azaz 1- szép fényképet adnék a három gyerekről együtt. Hiszen ők hárman egy család gyerekei együtt.
A fiúk meg elég nagyok ahhoz, hogy megértsék, hogy egy darabig ne dicsekedjenek azzal, hogy mit csinált a mama velük, amikor ovisok voltak.
Egyáltalán hány unoka van összesen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!