Hogy mondjam el anyósomnak, hogy ne bántsam meg?
2 hónap múlva szülök, a férjemmel közösen megegyeztünk, hogy maga a születési szakaszban nem lesz bent.
Anyukàmat kértem meg, hogy legyen bent.
Viszont anyósom nagyon akaratoskodik, hogy bent szeretne lenni. Én viszont ezt nem szeretnèm.
Nem akarom megbántani, de ezt szeretném ha megértenè.
Már egyszer elmítettem neki, hogy anya lesz bent de figyelmen kívül hagyta.
""Már egyszer elmítettem neki, hogy anya lesz bent de figyelmen kívül hagyta."
Még egyszer leírom, mert látom a 45.-nek sem tiszta! Ez nem azt jelenti, hogy mondta volna, hogy csak 1 személy lehet bent!
"Az tény, hogy az anyós ugyanúgy nagymamája a gyereknek, mint a kérdező anyja."
Persze, csak az egyik nagymama édesanyja a kérdezőnek, a másik pedig hozzá képest egy idegen. Ő fog szülni, hadd legyen már úgy, ahogy ő szeretné.
Egyébként felnőtt embernek legyen már elég egyszer elmondani valamit. Ha elsőre nem fogta fel, az nem a kérdező hibája.
EZ ---> A kérdező hibája: "Már egyszer elmítettem neki, hogy anya lesz bent de figyelmen kívül hagyta."
Az, hogy "említettem neki", az nem azt jelenti, hogy itt vekeng egy számára súlyos problémán és azt is tisztességgel el is mondta neki. Az EMLÍTETTEM neki, az azt jelenti, hogy pl. miközben pakol ki bevásárlás után akár el is engedheti a füle mellett, mert egyszerűen nem tud figyelni rá.
A MEGBESZÉLÉS az mást tészta, itt tisztán és világosan elmondom, hogy én mit gondolok, és hogyan gondolom, mit akarok.
Nem szeretnék, hanem akarok. Ha ezt a kérdező nem érti, és a többi majom se, akkor ti vagytok a hülyék.
A másik is hasonló probléma: "elmítettem neki, hogy anya lesz bent"
Éééés? Ebből HOL derül ki, hogy ő nem lehet bent??? El kell mondani, hogy csak 1 személy lehet bent. Ennyi.
De amíg a kérdező ilyen hülye, addig ne vállaljon gyereket. Súlyos problémáktól óvja meg a gyereket, és a családját is. Mert aki ennyire se tudja elmondani, hogy MIT AKAR, az hülye. Sok lesz itt még a probléma.
Annak inkább GYÁM kell...
Hagyd, hogy megvívjon a bejutásért az anyukáddal.
Így nem leszel az "utálatos kép a falon" az anyós szemében.
Otthonszülés esetén a kedves érdeklődőknek lehetne a szülőágy köré székeket bekészíteni.
A későn érkezők csak a szünetben jöhetnének be.
Tréfát félretéve: finoman szólva, a kispapán kívül mások jelenléte nem éppen szerencsés.
Komolyan nem értem itt az embereket. Ahelyett, hogy minimális megértést és segítő szándékot mutatnátok és a kérdésre válaszolnátok, összegyűltök, mint a pletykás vénasszonyok a falusi kisbolt előtt és ilyeneken vitatkoztok, hogy miért nem a gyerek apját hívja be - és ha az apa nem akar menni? Jó dolog tud lenni, ha bent van, nekem is apás szülésem volt, mert mindketten így szerettük volna. Meg hogy egyáltalán miért hív be bárkit kísérőnek. Mert ez nem egy foghúzás, gyakran órákig is eltart. Mi például egy konkrét délelőttös műszakot lenyomtunk, reggel nyolcra értünk be és délután négyre született meg a lányunk. Ez alatt hol bent volt a szülésznő vagy az orvos, hol nem, mert máshol is dolguk volt. Örültem, hogy van bent kísérőm, aki közel áll hozzám, a nyolc óra alatt az idő nagy részében egyedül, idegen helyen, teljesen új helyzetben, kiszolgáltatva, igen erős fájdalmakkal nem szívesen maradtam volna. Erre nagyon laza azt írni, hogy régen is egyedül szültek a nők. Persze, nyilván kibírható volt, de azért tuti nem ez volt a legjobb rész az egészben. Ne ez legyen már az ideális. Amikor még nem volt intézményesítve a szülés, általában ugyanúgy nem maradtak egyedül a vajúdó nők.
A lényeg, hogy olyan ember legyen bent, aki a szülő nőhöz is közel áll érzelmileg és az nem meglepő módon sok esetben inkább az anyja, mint az anyósa.
Aki ezt nem érti, az ritka tolakodó, erőszakos személyiség lehet, akinek hiába mondasz normális hangon nemet, nem biztos, hogy érti. Meg, kedves hozzászólók, mi van, ha a kérdező félénkebb, csendesebb személy, aki nem tud mit kezdeni az ilyen anyósához hasonlító úthengerekkel? Nem mindenkinek megy ez olyan könnyen. Az persze biztos, hogy a kérdezőnek meg kell tanulnia leszerelnie az anyósát, most, hogy itt az unoka, egyenesen kötelező. Itt a remek alkalom, kérdező, tessék nyugodtan és bátran helyretenni a kedves mamát, mielőtt a fejedre nő.
Ne hagyd, hogy az anyós ellopja a show-t. Ez a te egyszeri mutatványod és azzal osztod meg ezt az élményt, akivel te akarod.
Az anyós meg menjen zabot hegyezni.
nem hiszem, hogy anyósa a fejére nőtt, sokkal inkább hiszem azt, hogy hüle volt rendesen elmondani is azt, hogy: .................
Pont!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!