Baj, ha nem akarom, hogy a párom családja az életünk része legyen?
Nem tudtam őket megkedvelni a négy év alatt, amióta együtt vagyunk. A párom számomra tökéletes, de a szülei csak kizsigerelik ahogy tudják. Addig jó csak a párom, amíg segítség kell. Sohase számíthatott rájuk. Ezt ő is tudja, csak nehezen fogadja el. Én viszont egyáltalán nem tudom elfogadni, nem akarom hogy részt vegyenek az életünkben. Hamarosan telik saját lakásra, egyszer meghívjuk őket, de utána nem akarom őket ott látni. Baj ha így gondolom? Értelmes, tanult nő vagyok, türelmesnek is tartom magamat, de ez az életem egyetlen pontja, amit nem bírnék kezelni.A saját családommal normális a kapcsolatunk, de nyilván ők is elfogadják, hogy saját életünk van saját döntésekkel, azt éljük. Én mindig azt az elvet vallottam, hogy olyan kapcsolatnál, ami lehúz, még az is sokkal jobb, ha nincs kapcsolat.
23l (a párom 32)
Igen, baj. Ha a párod nem így gondolkodik, akkor ez idővel éket ver majd közétek.
És ne haragudj, de ti négy éve vagytok együtt, ő meg 32 éve tagja annak a családnak. Mi az, hogy sohase számíthatott rájuk? Tudhatod te ezt egyáltalán?
Ha a párodnak igénye van arra, hogy tartsa velük a kapcsolatot és segítse őket, akkor ez van.
A párod jóval idősebb, mint te, ő már tudja, mi a család és a kompromisszum. Az élet nem úgy megy, hogy ami nem tetszik, azt kizárom, és ilyet nem kérhetsz tőle.
Az én anyámat az anyja elhagyta kiskorában, lepasszolta vidékre nagyszülőkhöz. Késő tizenéves volt, mikor újraegyesült a család. Anyám mégis a mai napig támogatja, látogatja, pedig megtehette volna, hogy rá se bagózik, mindenki értette volna, miért. Az ő döntése, a család elfogadta, támogatja, apám is, aki amúgy a fenti eset miatt nem bírja nagyanyámat egyáltalán.
A párod családja olyan, hogy sok esetben felteszed a pókerarcot és csak támogatod a párod abban, amit dönt. Ha ő tartja a kapcsolatot velük, akkor ez lesz.
Most neked jólesne, ha a párod pattogni kezdene, hogy ő nem hajlandó a szüleiddel semmilyen kontaktot fenntartani? Szerintem itt sírna a szád, pedig ennyi erővel jogos lenne.
Amíg nem állnak közétek, addig semmi közöd ahhoz, hogy a párod mit miért csinál velük. Ha nem a közös pénzeteket adja nekik, nem a közös lakásotokba költözteti őket stb.addig hadd tegyen már felnőtt lévén azt, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!