Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósjelölt túl intim...

Az anyósjelölt túl intim dolgokról akar beszélni, hogy kezeljem?

Figyelt kérdés

Változókorban van, és gyakran elkezd nekem a menstruációjáról meg a klimaxáról beszélni. Többször a hasonló korú női családtagokat is belekeveri, kérdezget az én anyámról is. Múltkor elkezdett megint a menzeszről beszélni, meg hogy hogy pórul járt a munkahelyén, mert elkezdett dőlni belőle a vér, majd rátért a tampon témára, hogy ő mekkorát használ újabban, aztán nekiállt kérdezősködni, hogy én mekkora tampont használok. Itt szóltam a páromnak, hogy mondjon valamit, mert én ezt nem tudom kezelni. Amikor a testvérem szült, akkor is kéthetente rákérdezett, van-e a testvéremnek teje és mennyi, meg többször is a gátsebéről meg más intim részeiről beszélt nekem.

Többször megkértem a páromat, hogy szóljon neki, hogy ne bszéljen nekem ilyen témákról. Nincs lánya, de erről nem én tehetek. Mi 3-an vagyunk a családban nők, de a saját anyámtól soha nem hallgattam ennyit a klimaxról, mint az anyósjelölttől, és azt sem kérdezgette még tőlem senki, mekkora tampont használok. Mi lesz, ha szülni fogok?! A fél életem utána abból fog állni, hogy az ilyen intim kérdéseket kivédjem?

Ti hogy reagálnátok erre?

2017. máj. 17. 10:17
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
94%

Keruld a temat es kesz. Ha megkerdezi a tesod gatsebet, mondd hogy nem tudod mert nem szoktal senkivel ilyen intim dologrol beszelgetni. Ha anyukad klimaxarol ketdezd ismet nyomatekosits: nem tudom Klari neni mert en nem szeretek ennyire intim dolgokrol beszelni.

Ha a te tamponodrol kerdez a valasz: Klari neni ne haragudjon de nem szoktam ilyesmirol beszelgetni.

Ennyi.

2017. máj. 17. 11:28
 12/36 anonim ***** válasza:
32%

Miért a férjeddel üzentetsz, neked nincs szád?

Nem.kell szarni anyostol, én is megmondtam a véleményemet ex anyjának, és cseppet sem zavart, hogy esetleg megsértödik (mindenki jopofizott vele, hát én nem). Nyilt vagyok, öszinte és ahogy nem türöm ha a hátam mögött beszélnek, ugy én sem teszem.

Te is kinyithatod a szádat - na nem bunkon persze, csak felvilágositva, hogy neked ezt nincs kedved hallgatni, meg amugy sincs közöd hozzá.

2017. máj. 17. 11:30
 13/36 A kérdező kommentje:
Szerintetek nem próbáltam meg finoman leállítani már korábban? Mondván, nálunk nem szokás ilyenekről beszélni, meg hogy én nem szeretnék ilyen témáról beszélgetni? De két hét múlva megint csak felhozza.
2017. máj. 17. 11:33
 14/36 anonim ***** válasza:
82%

amint ebbe belekezd te is beszélj egy olyan témáról ami őt hozza zavarba

pl.: anyósom folyton leszólta a férjem új hajszínét amit már nagyon untam és hiába kértük nem hagyta abba. Legutóbb megint mondta hogy "jaj nem áll jól neked a szőke" mire én: "sebaj a babaprojektet nagyban segíti viszont", utána síri csend lett :D

2017. máj. 17. 11:37
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Akkor megint elmondod neki. A neten senki nem fogja tudni elintezni ezt mashogy :)
2017. máj. 17. 11:41
 16/36 anonim ***** válasza:
90%

"Nem publikus."

Ennyi. Mit kell túlragozni? Mivel mondtad, hogy a szép szó nem használ, ha rátér ezekre a témákra, közlöd vele a fenti két szavas kis mondatot, majd otthagyod. Csak felfogja.

2017. máj. 17. 11:43
 17/36 anonim ***** válasza:
83%

Nem értelek, van szád, szólj, illetve ne szólj. Oké, hogy szóltál finoman és nem állította le egy életre, hát akkor 2 hetente elmondod a szöveged, felállsz és elmész.

Nekem az is sok volt, hogy a nagynéném barátnője (aki családtagnak számított ott) a szerelmi életemről akart faggatni. A leghűvösebb hangon közöltem, hogy magánügy és kész. Gondolom, megsértődött, ami előnyös, mert kevesebbet kérdezett.

Alapvetően neked kell megvédened magad, persze delegálhatod a dolgot a párod felé néha, mégis az ő anyja, hátha jobban hat rá, bár nem hiszem. De hátha bátrabb, egyértelműbb fajta, aki határozottabban közli a dolgot...

Ha valakit semmi nem állít le, akkor kerülni kell a társaságát, nincs mese. Nem normális, ha valaki a másikkal folyamatosan rosszul érzi magát, mert az nem ért a szóból.

Én nem jövök zavarba könnyen, de csuda tudja, én sem akarok ilyeneket vesézgetni, főleg, mert annyira dögunalmas témák számomra, senkinek nem lesz jobb, ha ezzel foglalkozom valami értelmes helyett. A klimaxot még egy szintig bírnám, szegénynek biztos kényelmetlen, azért beszéli ki, 5 percig lehetek aranyos. De nem 2 hetente. A gátsebe vagy mondjuk hüvelyfertőzése pedig senkinek nem érdekel, bocs.

Sose voltak barátnőim vagy igényem, hogy kibeszéljem az intim dolgaimat. S ezt adott esetben igen határozottan megmondom bárkinek.

2017. máj. 17. 12:12
 18/36 anonim ***** válasza:
90%

"Egy kis önfejlesztéssel kezeljed, mert ha egyszer kórházba kerülsz, ahol az orvos meglátja a csöcseidet, akkor mi lesz veled? Elájulsz, mint valami dáma, mert te azt nem szoktad mutogatni? És mondd édesem, szarni, szexelni szoktál? Fogorvoshoz jársz? Papírzacskót húzol a fejedre, mikor tampont veszel"

A kérdező ilyen környezetben nőtt fel, engem anno azért csesztek le a szüleim, mert kaptunk felvilágosító könyvet az iskolában és az apám velem ordított. Utána szerinted mennyire mertem bármilyen témát felhozni? Bocs az offért, csak utálom, ha valaki egyszerűen nem képes egy minimális empátiát gyakorolni.

2017. máj. 17. 12:30
 19/36 anonim válasza:
100%

Hála istennek, nekem nagyon jó a kapcsolatom az anyósommal. Bármilyen témáról el tudok vele beszélgetni. A klimax témára is volt már példa.

Ha téged zavar, amikor felhozza minden egyes alkalommal mond el szép nyugodtan, hogy ez neked "tabu" téma. Hidd el egy idő után abbahagyja.

2017. máj. 17. 13:12
 20/36 anonim ***** válasza:
22%
Ne haragudj, de azt kerdezed hogy kezeld, illetve azt irtad hogy a parodat kerted meg hogy allitsa le. Biztos vagyok benne hogy Te magad egyaltalan nem szoltal neki korabban, hiszen akkor ezt is leirtad volna. Szoval szolj neki hogy neked ez tul intim!
2017. máj. 17. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!