Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Köteles vagyok öket beengedni...

Köteles vagyok öket beengedni a saját házamba ha kiabáltak velem? Többi lent

Figyelt kérdés

A ház az én nevemen van. Párommal lakok akivel van 2 közös gyermekünk.

Apósom asztalos és régebben volt egy ágymatrac ami alá csinált keretet pozdorjából.

Mikor megszületett a gyerek kértem h kerekítse le mondta h nem lehet. Vettünk rá élvédőt ami mindig lejött ezért letakartam az ágyat ami ennek ellenére is éles volt. Mondtam páromnak cseréljük le de mivel nem szerette volna belementem h maradjon.

Erre május elsején még én aludtam az apja ébren volt de pont nem látta a 2 éves fiam elesett és hosszába szinte a teljes szemöldöke szétnyílt. Van egy kislányom is aki még kicsi meg én sajnos nem bírom az ilyet nézni párom és anyukám rohantak be a kórházba és összevarrták.

Mivel már előtte is ki akartam dobni mihest elmentek szétszedtem az ágyat. Azóta is bánt h ha nem másra hallgatok elkerülhető lett volna.

Mondtam apósnak telefonba h szétszedem. Arról nem tehetek h párom úgy csavarozta be h a csavarok feje kikopott így csak a kalapáccsal sikerült. Abba a pillanatba nem érdekel. És most sem.

Mikor eljöttek hozzánk két nap múlva addig se telefon se semmi. Gyerek szemöldökére nem szóltak semmit viszont az ágyért elkezdtek velem kiabálni. Gyerekek előtt a saját házamban.

Hogy azt az ágyat még el lehetett volna adni stb. Egyáltalán nem a gyerek érdekelte őket. A rosszba a jó h így esett és nem a sarkának mert akkor oda a szeme egy életre. Párom nem volt itthon nem tudja mi zajlott le köztem és köztük.

A lényeg h a fiam szülinapja volt és holnap jönnének köszönteni de ez úgy belém égett és belegondolva h szegény gyerek ha felfogná h az ágyat jobban sajnálták én nem szivesen látom őket.

Megkérhetem h ne jöjjenek? Két hétig nem érdekelte őket.

Elnézést ha hosszú lett.

2017. máj. 13. 23:22
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
71%

kérheted, igen, de én egy kicsit ezt hisztinek fogom fel.

Végig attól rettegtél, hogy a gyerek beleveri a fejét, ez be is következett. Miért? Mert ezen járt az agyad, hogy végre mikor esik már rá a gyerek és miért balhézhatsz.

Nyilván az ágy ajándék volt és neked sem esne jól, hogy ha köcsögöket gyártanál és valaki szétvágná a kezét vele, ezért idegből összetörné valaki...

Szerintem ess ezen túl... és ne tiltsd el a gyerektől a nagyszüleit. Nekem nem voltak nagyszüleim, szóval minden perc kincs. A hisztidet valahogy tedd félre és ess túl rajta. Elmúlt, a gyerek jól van, az ágy már a kukában szóval boldog lehetsz.

Egymásnak meg kell bocsátani, máshogy nem megy. Próbálj szépen mosolyogni és kész. Ez van. Az ember a rokonait nem vlogathatja meg...

2017. máj. 14. 14:03
 22/31 anonim ***** válasza:
72%

Nekem már az furi hogy egy házasságban, párkapcsolatban úgy kezdesz egy családi történetet hogy az én házam.

Fordított esetben neked hogy esne ha a párod tiltaná ki a te szüleidet???

2017. máj. 14. 14:07
 23/31 anonim ***** válasza:
47%

A kérdezőnek van még egy pici lánya is. Talán hagyta volna egyedül otthon, lehet, hogy a kislány még pár hónapos szopós baba. Igen, apa ugyanolyan jó szaladni a sürgősségire, mint anya. Nincs ebben semmi rossz.

A férj ragaszkodott a veszélyes ágyhoz, gondolom érzelmi töltés volt benne, mert az apja készítette. Se lekerekíteni, se kicserélni nem volt hajlandó. Nehogy már egy terhes vagy frissen szült kismama álljon neki ágyat cipelni vagy forgatni, hogy fűrészeljen, csiszoljon. Gondolkozzatok, ha a nagy 2 éves a kicsi mekkora lehet?

Szerintem jól tette a kérdező, hogy szétverte az ágyat. Így nem lehet újra visszatenni. Elvégre hiába kérte a férjétől a cserét. Vagy apóstól a lekerekítést.

Persze baleset érhet bárkit, de amit meg lehet előzni azt előzzük meg.

Sajnálom, ami a kisfiaddal történt. Elég baj, hogy a nagyszülők ilyen korlátoltak. Azért egyszer érdemes leülni és megbeszélni velük mi volt a valódi bajod. Erre rámehetett volna a fiad szeme. Ki nem tiltanám őket, de ha rossz állapotban vagy megkérheted a férjed, hogy ő vigye el a kisfiad a nagyszüleihez, hogy felköszöntsék. Mondjuk abban se lesz köszönet, mert a hátad mögött kibeszélnek, és sajnos a fiad is tanúja lesz. Annyira már nem kicsi, hogy semmit ne értsen belőle.

Amit tennék megkérném, hogy kérjenek bocsánatot tőlem és a gyerekemtől, hogy a saját házamban ok nélkül leordították a fejem. És innen indulna a további tárgyalási alap.

2017. máj. 14. 14:17
 24/31 anonim ***** válasza:
49%

én értem a sértettséged, ami a kiabálást illeti,de:

Nem kellett volna szimplán elfogadni az ágyat ha nem tetszett

ha már elfogadtad és láttad hogy nem jön be, felajánlhattad volna hogy visszaadod

vagy odaadhattad volna adománynak az ágyat fölösleges volt szétverni (ez már csak a hiszti volt nálad)

Felesleges pont a gyerek szülinapján hisztizned, felnőtt nő vagy kezeld is a szerint pl.: én összevesztem férjem szüleivel és ha találkoztunk egyszerűen duzzogok(nem tudok vele mit kezdeni), ezért a sógorom gyerekének szülinapjára nem mentem el, mert nem akartam tönkretenni a gyerek kedvét, nálad viszont gondolni kell arra hogy igen apóssal közöld hogy megsértett de ettől még ne tiltsd el a nagyszülőket a gyerektől, mert attól még ő lehet hiányolná.

Előtte ülj össze apósékkal és beszéld meg és ami fontos TE IS hallgasd meg őket.

2017. máj. 14. 16:31
 25/31 A kérdező kommentje:

Úgy látom nem volt egyértelmű. Az ágyat nem idegből kalapáltam szét hanem mert párom mikor összeszeretlte a behajtóval úgy behajtotta h a csavarok feje szétment így sem a behajtó sem a csavarhúzó nem állt meg benne.

Egyébként eljöttek jópofát vágtunk mégis vitába torkollt a bátyja miatt. Persze h nem hagytam magam. Párom is mondta neki h vitatkozni jött ide'... pediig a legkevesebb köze volt az egészhez.

Sajnos a gyerekek füle hallatára. Mindegy. Köszönöm a válaszokat. Még a nem kedveseket is. Biztos ismer milyen anya vagyok...

2017. máj. 14. 20:39
 26/31 anonim ***** válasza:
9%
attól még miért nem ajándékoztad el, mert nem lehetett szétszerelni? Szimplán jobban esett szétszedni mert az ágy apósodékat szimbolizálta(amúgy megértem mai napig legszívesebben szétvernék mindent amit tőlük kaptam úgy megsértettek)
2017. máj. 14. 21:11
 27/31 anonim ***** válasza:
36%

kérdező! Sajnos itt megkapod az őszinte válaszokat, itt nem köntörfalaz neked senki meg babusgat hogy "Jujj igen jól tetted, hogy kihajítottad az ágyat" stb. vagyis van aki mégis, mert egy szinten van veled.

"Biztos milyen anya vagyok".

De ha apósékat szidjuk, az tetszene, mi? Őket se ismerjük...

Ha a gyerek hallatára vitázol, meg üvöltesz, akkor ahhoz is gtaulálni tudok. Tök mindegy ki kezdte, ha ti folytattátok ti se vagytok különbek. erről ennyit. Tessék megnyugodni, mindenkinek jobb a békesség. Egymás hülyeségét meg évekig lehet a másikra köpdösni. Ebben is lehet élni, csak épp nem érdemes...

2017. máj. 14. 22:46
 28/31 anonim ***** válasza:
69%
Jó mondjuk eleve pozdorjából ágykeretet csinálni, miféle kókler asztalos az olyan... Te tényleg szétvertél egy ágyat ahelyett, hogy JÓVAL ELŐTTE biztonságossá tetted volna? Okos vagy, cukrot neked.
2017. máj. 14. 23:33
 29/31 anonim ***** válasza:
44%

Hat kerdezo, meg vagy aldva ennyi empatikus anyukaval :)

Az egyik se.ggfej konkretan meg olyan baromsagot is irt hogy biztos vartad hogy ez tortenjen hogy osszeveszhess apossal...esz megall

De erre en en ilyenkor egy dolgot szoktam mondani: kivanom a draga empatikus anyukaknak hogy tortenjen meg veluk is ugyanez :) Genyo dolog de mas szemszogbol latnak a dolgokat.

2017. máj. 15. 08:01
 30/31 anonim ***** válasza:
62%
És nem lehetett azt az ágyat egyben kivinni? Kib*sztad volna az udvarra vagy utcára és akkor após csináljon vele amit akar. Az élvédőt meg nem lehetett odaragasztani? Ész amennyi látszik, csak odáig futotta h szétverd másnak a munkáját.
2017. máj. 15. 09:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!