Köteles vagyok öket beengedni a saját házamba ha kiabáltak velem? Többi lent
A ház az én nevemen van. Párommal lakok akivel van 2 közös gyermekünk.
Apósom asztalos és régebben volt egy ágymatrac ami alá csinált keretet pozdorjából.
Mikor megszületett a gyerek kértem h kerekítse le mondta h nem lehet. Vettünk rá élvédőt ami mindig lejött ezért letakartam az ágyat ami ennek ellenére is éles volt. Mondtam páromnak cseréljük le de mivel nem szerette volna belementem h maradjon.
Erre május elsején még én aludtam az apja ébren volt de pont nem látta a 2 éves fiam elesett és hosszába szinte a teljes szemöldöke szétnyílt. Van egy kislányom is aki még kicsi meg én sajnos nem bírom az ilyet nézni párom és anyukám rohantak be a kórházba és összevarrták.
Mivel már előtte is ki akartam dobni mihest elmentek szétszedtem az ágyat. Azóta is bánt h ha nem másra hallgatok elkerülhető lett volna.
Mondtam apósnak telefonba h szétszedem. Arról nem tehetek h párom úgy csavarozta be h a csavarok feje kikopott így csak a kalapáccsal sikerült. Abba a pillanatba nem érdekel. És most sem.
Mikor eljöttek hozzánk két nap múlva addig se telefon se semmi. Gyerek szemöldökére nem szóltak semmit viszont az ágyért elkezdtek velem kiabálni. Gyerekek előtt a saját házamban.
Hogy azt az ágyat még el lehetett volna adni stb. Egyáltalán nem a gyerek érdekelte őket. A rosszba a jó h így esett és nem a sarkának mert akkor oda a szeme egy életre. Párom nem volt itthon nem tudja mi zajlott le köztem és köztük.
A lényeg h a fiam szülinapja volt és holnap jönnének köszönteni de ez úgy belém égett és belegondolva h szegény gyerek ha felfogná h az ágyat jobban sajnálták én nem szivesen látom őket.
Megkérhetem h ne jöjjenek? Két hétig nem érdekelte őket.
Elnézést ha hosszú lett.
Teljesen feleslegesen verted szét, mellesleg, ha alalpból nem tetszett, hogy éles a sarka, akkor eladod, vagy beviszed a hálóba, vagy olyan helyre, ahol a gyereknek nincs keresnivalója, stb.
Ők is totál felfújták a dolgot, megértem, hogy rosszul esett nekik, de na, nem kellett volna ezért kiabálni veled.
Azzal pedig, hogy nem engeded be, a(z őket szerető) gyerekeiddel tolsz ki, és egyenes út az örök nemszólokhozzádhoz.
Értem az álláspontodat (de az oviban is lesznek éles tárgyak, mindentől nem tudod megvédeni a gyerekedet), értem az anyósék sértettségét (mégiscsak szétbarmoltál egy direkt nektek készített dolgot, amiben sok munka volt - én is kiakadnék, meg szerintem az ő helyükben te is), de amondó vagyok, üljetek le FELNŐTTEK módjára megbeszélni.
A felesleges sértett hercegnőség teljesen értelmetlen, és szolgál valami célt a jövőben? Nem!
Ja, igen, az viszont nagyon gáz, hogy nem mentél be vele, mikor neki RÁD lett volna szüksége.
És ha egyszer elesik, és csak te vagy otthon vele, mit csinálsz?
Tudod, én is ájuldozok a vértől, de mikor a párom szétvágta a kezét, alap volt, hogy rátekerek egy csomó kötszert és viszem is a sürgősségire.
Amint bevitték az orvosi szobába, én majdnem összeestem, de amíg kellettem, addig nem is az járt a fejemben, hogy jaj vér, hanem hogy hogyan tudok segíteni.
Ha a saját házamban üvöltözni kezdene velem az apósom meg elhordani mindennek, az hétszentség hogy én (gyerek ide gyerek oda) meg nem hívnám többet. Majd ha esetleg bocsánatot kér. Addig semmiképpen. És az is könnyen lehet, hogy én azt az elcseszett ágyat gyufásdoboznyi apró miszlikekre aprítva hánytam volna ki az utca közepére. (Az már csak hab a tortán, hogy hogyan lehet ilyen elcseszett módon elkészíteni egy ágykeretet - asztalos... na hiszen.. biztos leoltottam volna ezzel kapcsolatban úgy, hogy a fal adja a másikat..)
Egy szó mint száz, jöhet - de majd csak ha bocsánatot kért.
Ez a Te döntésed, megkérheted őket.
De: Az 5-ös válaszolóval értek egyet, szerintem sincs igazad. Egyrészt nem lehet az ágy készítője a hibás, miután már nektek adta. Ha hosszabb ideig ilyen dolgot tartanék a lakásban, és megtörténne a baj, nem a készítőt hibáztatnám. Ez a Ti döntésetek volt, hogy úgy hagytátok. Így is szerencse, ahogy Te is írtad, hogy nem a sarkába esett.
Másrészt ha bírod, ha nem, nem értem, anyaként miért nem mentél a gyerekkel...
Biztosan le lehetett volna kerekíteni, vagy csiszolni azt az ágyat. Csak lusták voltak megcsinálni. Akár te is le tudtad volna egy csiszológép, vagy fűrész segítségével. Esetleg szögelni lehetett volna rá valami szivacsos dolgot. De ez már mindegy.
Aki velem a saját házamban üvöltözik, legyen az bárki, be nem teheti a lábát többé. Én volt, hogy a saját anyámat elküldtem, mert sértegette a férjemet.
Amúgy velünk is előfordult már, hogy a gyereknek balesete lett, és a férjem szaladt vele az ügyeletre összevarratni a sebet. Ugrálólabdáztak a szobában, és túl közel mentek a radiátorhoz. Szóltam nekik, hogy jöjjenek el onnan, mert baj lesz, de mire kimondtam, már meg is volt a baj. A gyerek homlokán elnyílt a bőre. Én rászorítottam egy törölközőt, mert nagyon vérzett, a férjem szaladt, szólt az apjának, hogy sürgősen menni kell az ügyeletre, vigye már el őket. Nem én kísértem, az apja felkapta, és futott vele, én meg a másik gyereket nyugtattam. Nincs az kőbe vésve, hogy ki vigye el a gyereket, apa éppen olyan jó, mint anya.
1: Pozdorját nem lehet csiszolni, mert egyszerűen nem az az anyag. Nem homogén és a szilánkok a csiszolásnál kiállnak belőle ami még veszélyesebb, mint az éle.
2: Tutira lett volna olyan ragasztó, ami ott tartja az élvédőt. Én is megoldottam. De ti lusták voltatok keresgélni inkább reménykedtetek, hogy nem lesz baj.
Lett. Ez a ti hibátok és a ti felelősségetek.
3: Nem mentél be a gyerekeddel a kórházba, de arra volt erőd, hogy otthon "szétszedd" az ágyat.
Ami nálad azt jelenti hogy kalapáccsal szétvered.
Nyilván fel voltak háborodva még ha csak részben is jogosan, mert jó szívvel csinálta nektek az apósod a keretet, a TI hibátok volt, hogy nem tettétek biztonságossá és a gyereknek végül nem lett komoly baja. Tehát a gyereken rugózni kár lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!