Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért henceg ilyenekkel az...

Miért henceg ilyenekkel az anyósom?

Figyelt kérdés
Mostanában csak azt hallom,hogy eleinte rám hasonlított a fiam, de most már a fèrjemre főleg. Kiskori képeket mutogatnak,hogy nézzem,mennyire a apja fia.Állandóan ezt hallom: drága kincsem,drága kisfiam...Nem tudja megérteni,hogy ő az én kisfiam? Az én szüleim ezt nem csinálják.

#anyós #unoka #hencegès
2017. ápr. 29. 10:08
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
85%
A licitálást is megértem amúgy. Tesóm anyósa olyan, hogy a gyerekről bármit mondanak, ő kajak kiabálja túl, hogy tiszta apja, csak az apjára hasonlít, pont ugyanolyan, neeem, az apja volt ilyen stb. Akármi van, tényleg bármi, mikor még a vak is látja, hogy olyan, mint az anyja, vagy az anya családjában jellemző a dolog, akkor is emeli a hangját, hogy neeeem, mert az apja volt pont olyan. Akkor is, ha a gyerek szőke az apja meg fekete hajú volt egész életében. Mondjuk ez engem is bosszantana, hogy mintha direkt azt akarná megmagyarázni, hogy az anyjára meg annak a családjára nem is hasonlít csak rájuk. Ez igazi primitívség, gyerekes viselkedés a részéről.
2017. ápr. 29. 13:17
 22/33 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, ez nem a világ vége. Örülj neki, hogy szereti az unokáját.

Viszont, ha csak a "kisfiam" kifejezés zavar, azt megértem. Arra én is allergiás vagyok, és bárkire rászólnék, hogy nem az ő kisfia. Ugyanígy, ha valaki nekem mondja, hogy lányom, az is zavar, mert nem vagyok a lánya, vagy ha valaki anyámat anyuzza (igen, vannak emberek, akik leanyuznak idegeneket), azért is szólok.

De ennyire ne stresszeld magad, mert nincs okod rá. Tényleg nem tudom, mi zavar jobban, a hencegés, ohgy a fiukra hasonlít, vagy csak a szó, de ha az előbbi, avval nincs semmi gond szerintem. A mi babánk is tiszta apja, és én magam is gyakran megállapítom ezt a tényt tök boldogan, mert jól esik látni, hogy a gyerekem a szerelmem kiköpött mása.

2017. ápr. 29. 13:39
 23/33 anonim ***** válasza:
48%

Én azt csináltam( de csak, mert a hormonok miatt kissé túlreagáltam a dolgokat), hogy én is elővettem a gyerekkori képeimet és mutogattam nekik, hogy szerintem pöcc úgy néz ki a gyerekem, mint én ennyi idősen. Még a hajunk színe is más volt, meg baba baba alapon mindig van némi hasonlat.... szóval szépen elbeszéltünk egymás mellett, és rögtön jelentőségét vesztette, hogy kire hasonlít a ded.

De mondhatod azt is, hogy örüljenek, hogy nem a kertészre hasonlít.....

2017. ápr. 29. 16:27
 24/33 anonim ***** válasza:
93%
Ez egy olyan probléma, amin abszolút nem érdemes stresszelni. Kit érdekel mit mond? Akkor is Te vagy az anyja, akkor is Téged fog a kisfiad a legjobban szeretni. Ezek csak szavak, tényleg ne törődj velük. Szeretgesd meg inkább, ahelyett, hogy ilyesmin duzzogsz. Sokkal szebb lesz az életed, ha elengeded ezeket a kommenteket a füled mellett. Amúgy kötve hiszem, hogy rosszindulatból mondogatja ezeket a dolgokat, vagy mert anyaszerepben akarna tetszelegni. Egyszerűen csak így fejezi ki a szeretetét.
2017. ápr. 29. 19:16
 25/33 Fatal_3rror_ ***** válasza:
39%

Én alapvetően utálom ezt a hasonlítgatást. Nálunk megy ez rokonságban hogy XY tiszta olyan mint XZ...

Ettől függetlenül a kérdező ÉN, ÉN, ÉN központúsága sem normális...Én SZÜLEIM, ÉN FIAM...

2017. ápr. 29. 20:37
 26/33 anonim ***** válasza:
96%
Ha meg meg sem szólalna az anyósod, akkor meg azt feltételeznéd, hogy vajjon miket gondolhat?!
2017. ápr. 30. 06:07
 27/33 anonim ***** válasza:
71%
-j
2017. ápr. 30. 06:08
 28/33 anonim ***** válasza:
84%

Nem értem mi bajod.. az én anyósom, amikor megszületett a lány azt mondta: Tiszta Peti! (A férjem).. rá pár év múlva jött egy családi összejövetel: Rokonság: Tiszta apja ez a gyerek!

Erre anyós pajti: -Hát én nem tudom, nem látom benne.. persze ezzel NEM AZT AKAROM MONDANI, HOGY NEM Ő AZ APJA..de én akkor sem látom..

Szerinted?! Apaságit akartam csináltatni, hogy nesze Te satrafa ez a két kölyök a férjemé, most Te jössz, a két barna kölyköd között bizonyítsd, hogy a szőke is apóstól van...

2017. máj. 1. 13:18
 29/33 anonim ***** válasza:
53%
Én megértelek, kerdezo. A mi kisfiunk rám hasonlít nagyon, de az anyósom nem hajlandó ezt észre venni. All a gyerek mellett és hosszasan tanakodik, hogy kitől örökölhette ezt meg azt az arcán... Ami egyértelműen rám hasonlít. Nagyon bántó, de a családi béke érdekében nem szólok inkább.
2017. máj. 2. 09:20
 30/33 anonim ***** válasza:
12%
Amikor azt mondja, hogy a mi kisfiunk vagy akármink, akkor rád is gondol. Te is a családja vagy. Amikor hozzámentél a fiához, elvileg ezt te is elfogadtad... ezen gondolkozz inkább.
2017. máj. 6. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!