Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szóltok ahhoz, hogy az...

Mit szóltok ahhoz, hogy az anyósom szeretné tartani a fiamat a keresztelőn?

Figyelt kérdés
Úgyértem,hogy Ő is! Mivel a szülő átadja a keresztszülőnek és fordìtva, úgy gondolja,ő is tarthatná egy kicsit.Egyáltalán megenged ilyet a pap? En ilyet még nem is láttam.

2017. ápr. 19. 21:17
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
87%

19 se erti az egyszeregyet. Nem az a baj hogy fogni akarja. Szertartas elott/utan annyit foghatja, hogy elkopik az ujjacskaja. De ahogy eskuvon sem pofatlankodsz az oltarhoz ha semmi keresnivalod az erintett szemelyek kozott a pap szine elott, temetesen sem allsz a koporso melle, ugy keresztelon sem fontoskodsz csak ugy mert neked ez JAR mert te NAGYI vagy.

Nehez felfogasu vagy te is, de megneznem a nagy anyosvedo pofidat, ha mondjuk az eskuvodon anyosod oda akarna menni az oltarhoz a hitvesi csok elott es puszikat kerni a fiacskajatol a szereplesi maniaja miatt. Tuti egybol kevesbe lennel tuncimunci.

2017. ápr. 20. 07:05
 22/37 anonim ***** válasza:
72%
Semmit nem szólnék. Ugyanis senkit nem érdekel, hogy mi pattan ki anyuka fejéből a ti gyereket kapcsán. Nem kell figyelembe venni ugyanis.
2017. ápr. 20. 09:09
 23/37 anonim ***** válasza:
85%

Én anyós vagyok, de folyik a könnyem a nevetéstől, ahogy ezt leírtad! :D

Tökéletes!

(Különösen az esküvői csók rész tetszett, mert vizuális típus vagyok)

Aki ezt nem érti meg, azzal tényleg baj van! :)

2017. ápr. 20. 12:24
 24/37 anonim ***** válasza:
62%

#10, jó, legyen az anya "hárpia", de a kérdés a anyósra vonatkozott - akkor ő rá mit mondasz?

Attól, hogy valaki anyóssá válik, nem lesz ám értelmes ember, nehogy elhidd!

2017. ápr. 20. 12:42
 25/37 anonim ***** válasza:
87%

Kérdezd meg az anyóst, hogy őt ki tartotta, vagy az ő gyerekét ki tartotta?

... ne akarjon már új szokásokat bevezetni - egy élete van neki is, ne pofátlankodjon bele másik emberébe.

2017. ápr. 20. 12:45
 26/37 anonim ***** válasza:
91%
Már miért lenne hárpia a kérdező? Az anyós gondolom tartotta a saját fiát, a kérdező férjét a kersztelőjén anno, miért akarja az unokáját is ő? Mindenkinek egyszer keresztelik a gyerekét, miért ne élhetné mindezt úgy át, ahogy maga szeretné és ahogy amúgy a szokásjog is tartja. A kérdezőnek akkor ez teljesen kimaradna, csak mert anyós most is központi szerepet akar? A kérdező majdani menye is nyilván maga fogja tartani az unokát, miért kéne, hogy ez neki kimaradjon? Millió lehetőség, alkalom van és lesz unokázni, nem a keresztelőn kell átvenni az anya szerepét, nopláne akkor, ha önmaga erre teljesen jogosan igényt formál. Ha nem lenne fontos most az anyának, az más, de miért kéne az anyós kedvéért engedményt tennie, aki maga már átélte mindezt, miért kellene az akaratát alárendelnie neki? Miért fontosabb a nagyi, mint az anya, miért kell ebbe belekontárkodni és szervezkedni, mikor senki sem kérte? Mondom mindezt úgy, hogy én imádom az anyósomat és hálás vagyok a jó kapcsolatunkért, bár ő sosem kérne tőlem olyasmit, amit nem akarok, én meg sosem utasítanék vissza semmit, ami neki fontos (ez nem lenne neki az).
2017. ápr. 20. 13:40
 27/37 anonim ***** válasza:
87%
De anyósod hogy kerülne egyáltalán az oltár közelébe a keresztelőn? Ő az első padban fog ülni apósoddal és a többi legközelebbi hozzátartozóval. Az oltárnál a szülők és a keresztszülők állnak. Én szeretem, imádom anyámat, de ha a leendő gyermekem keresztelőjén ő is oda akarna állni az oltárhoz, kissé meglepődnék, mert azt gondolom, hogy több IQ-ja van annál, hogy ne tudná, egy szertartáson mi a dolga.
2017. ápr. 20. 15:20
 28/37 anonim ***** válasza:
86%
Sőt mi több, mikor engem és a bátyámat kereszteltek (egyszerre keresztelkedtünk), már nagyobbak voltunk, akkor meg csak mi ketten álltunk az oltárnál. Még a szüleink se álltak oda, nemhogy nagyanyám.
2017. ápr. 20. 15:37
 29/37 anonim ***** válasza:
85%

"Érdekesség: Bezerédj István esetében a nagyszülők tartották, mert ők voltak a keresztszülők."

Nekem rögtön az ugrott be, hogy Ferenc Jóska és Erzsébet első gyerekének is a nagymama volt a keresztanyja, aztán láttam a nickedet és most nem tudom, le merjem-e írni, mekkora egy minden lében kanál öregasszony volt az :D

"Nem tudom, lehet-e ilyet ma is, szerintem nem."

Simán lehet, csak az a megkötés, hogy meg legyen keresztelve a leendő keresztszülő és ne a gyerek szülője legyen.

2017. ápr. 21. 00:30
 30/37 anonim ***** válasza:
85%

És, ha a kérdező anyukája, ángya, apja, tesója, meg a szomszéd néni is fogni akarja, akkor legyen, csak mert miért ne?

Értelmes ember nem hoz ilyen helyzetbe másokat.

Ha a meny megengedi a mamának, akkor majd az ő anyja sértódik meg, meg a keresztszülő, hogy mivan? Ha meg nem engedi meg, akkor az anyós tutul....

Reméljük szoptatás közben nem akarja tartani....

2017. ápr. 21. 07:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!