Egy anyósnak mennyi joga van beleszólni az unokája nevéhez?
Figyelt kérdés
Drága anyósomnak múltkor felsoroltuk a férjemmel hogy milyen neveket adnánk a lányunkanknaki egy hónap múlva megszületik. Ő nagyon hagyományos és hallani sem akar arról hogy a lányunk Emma esetleg Violetta vagy Rebecca legyen. Mondta hogy Zsuzsannánal vagy Andreának kell lennie mert ő is az és az ő anyja is az volt. Nagyon összevesztünk ezen mert én meg nem hagyom h ebbe beleszóljon mert nincsen joga hozzá. Az eddigi jó viszonyunk megromlott anyósommal és azt mondta èrdekli már. Ha nem ez lesz akkor nem fogja érdekelni az unokája sem mert szégyen lesz ilyen nevelet kimondania is. Nagyon megbántott engem és a férjemet is. A férjem szóba se áll az anyjával azóta. Most mit tegyek ilyen helyzetben?2017. márc. 30. 13:13
41/44 anonim válasza:
én csak most néztem utána, ki a tököm ez a violetta, tényleg irritáló, de hol lesz ez már addigra, amikor kérdező gyereke iskolába megy?
42/44 anonim válasza:
Mi pont ezért SENKINEK sem mondtuk meg a választott neveket. Úgy döntöttünk, hogy miután anyakönyvezték, utána mondjuk csak el. Akkor csak aki igazán bunkó paraszt az tesz rá megjegyzést, más választás nincs csak elfogadni, hogy úgy hívják. Addig viszont az idiótább fajta folyton okoskodna, hogy majd ő megmondja, meg majd ő véleményt mond, meg még jobban felfújná magát, hogy ő megmondta hogy és mégse/mégis az lett???? Tulajdonképpen segíteni úgy sem tudnak a választásban, csak felbosszantani. Így nagyon jó volt, ahogy mi csináltuk.
43/44 anonim válasza:
Semmiféle beleszólási joga nincs. Ha ezért elfordul az unokától, akkor nem érdemli meg az unokáját.
44/44 anonim válasza:
A mi esetünkben is hasonló volt a tanulság: semmit sem kell elmondani, csak a kész tényeket. Fajlalni fogják, hogy miért nem volt beleszólásuk, de ha amúgy sem lenne, akkor mindegy is.
Mi elmondtunk pár ötletet, mikor megtudtuk a baba nemét és azok közül a kedvencet, de leszögeztük, hogy ez még nincs eldöntve. Következő érdeklődésnél már a kis X-ként kérdeztek rá, és hiába mondtam, hogy még nem választottunk és egyáltalán nem biztos, hogy az említett a befutó, már késő volt, mert megtetszett nekik. Aztán döntöttünk egy addig új név mellett, akkor hallgathattam, hogy miért nem X, az sokkal jobb lenne.
Azóta megszületett, egyszer sem hozták fel, de megspóroltam volna pár hét győzködést, ha hallgatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!