Egy anyósnak mennyi joga van beleszólni az unokája nevéhez?
Rebecca nem is lehet, otthon legalábbis.
Egyébként semmi joga, a tiétek a gyerek a férjeddel.
Joga nincs beleszólni. A hisztije viszont megdöbbentő. A következő gyereknél jobb el se mondani neki a lehetőségeket.
Ti gyereketek, ti adtok nevet neki. Anyós majd lecsillapodik, úgyis érdekelni fogja a baba, ha meglesz.
Nem csinálnék semmit, hagynám anyóst főni a saját mérgében, olyan nevet adnék a gyerekemnek, ami nekem és a férjemnek tetszik.
Nem, nincs joga.
Dehogy adnam az Andreát, hiszen a jelentése férfias. Szégyellnék nőként ilyen névvel élni. Főleg Olaszországban, ahol kifejezetten férfi név ! Ha a kérdező valóban olasz, akkor ez számít. A Zsuzsannát pedig azért nem adnám, mert külföldön ki nem ejtik. Még ha magyar név lenne, akkor azt mondanám oké, de ilyen magyarosított külföldi névvel szívna a fene. A Rebeka teljesen jó név. Főleg a becézései tetszenek.
Semennyi. Nem az ő gyereke, nem az ő joga elnevezni.
Nem tennék semmit. Majd abbahagyja a hisztit.
Én harmadik névnek sem adnám. Szép is lenne, ha az én anyukám és anyósom nevét is megkapná pluszban. :D
Ez a téma is olyan, mint a legtöbb, meghallgatod a véleményét, de figyelmen kívül hagyod.
Olyan nevet adj, amilyen neked és a férjednek tetszik. Nem kell semmit sem tenned, majd lenyugszik, ez csak hiszti.
Egy kicsit olyan érzésem van, mintha te csak azt várnád, hogy téged dicsérjünk, őt meg szidjuk.
Semmi joga nincs beleszólni.
Egyébként, ha már most ezt csinálja, képzeld mit fog lerendezni, ha a hozzátáplálást elkezditek :D
Semmi joga nincs beleszólni!
Ha meg nem tetszik neki,így járt! NEM neki kell megfelelni.
Nehogy megsajnáld,és engedj neki
Ha külföldi az egyik szülő, kérvényezhető a név külföldi írásmóddal.
Én sem örülnék, ha az anyósom konkrétan megszabná, hogy milyen nevet adjak a gyerekemnek.
A javaslatát elfogadnám, de azt nem tűrném, hogy helyettem döntsön a saját gyerekem elnevezésében.
Ezek egyébként sem azok a gázos sablonnevek, amiket a fiatal szülőgeneráció mostanában választ: Zora, Zara, Mina...stb.
A Rebeka/Rebecca az egyik legszebb név, az Emma és a Violetta elegáns - bár tudom, hogy sokaknak az irritáló Disney sorozat ugrik be róla, de akinek pl. Mercédesz a neve, arról sem gondolják ma már, hogy az autóról kapta a nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!