Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Egy anyósnak mennyi joga van...

Egy anyósnak mennyi joga van beleszólni az unokája nevéhez?

Figyelt kérdés
Drága anyósomnak múltkor felsoroltuk a férjemmel hogy milyen neveket adnánk a lányunkanknaki egy hónap múlva megszületik. Ő nagyon hagyományos és hallani sem akar arról hogy a lányunk Emma esetleg Violetta vagy Rebecca legyen. Mondta hogy Zsuzsannánal vagy Andreának kell lennie mert ő is az és az ő anyja is az volt. Nagyon összevesztünk ezen mert én meg nem hagyom h ebbe beleszóljon mert nincsen joga hozzá. Az eddigi jó viszonyunk megromlott anyósommal és azt mondta èrdekli már. Ha nem ez lesz akkor nem fogja érdekelni az unokája sem mert szégyen lesz ilyen nevelet kimondania is. Nagyon megbántott engem és a férjemet is. A férjem szóba se áll az anyjával azóta. Most mit tegyek ilyen helyzetben?

2017. márc. 30. 13:13
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
90%
Nekünk tamás lett a fiunk bár anyós itt is bepróbálkozott hogy szép név de miért nem nevezzük el az apja után péternek mert neki az tetszik. Megmondtuk hogy mert nekünk meg nem tetszene. Ne engedjetek neki ö is elnevezhetett minimum egy gyereket,ehhez már ilyen téren semmi köze. Vigyázni kell az ilyen emberekkel valamelyik nap már azt mondogatta a gyereknek (2hó) hogy jövöre már fagyizunk akkor is ha anyád nem engedi meg. Persze viccnek is lehet felfognj de anyósomból kiindulva nem biztos hogy kettesbe fogon hagyni a gyerekkel ha már most ilyeneket beszél.
2017. márc. 31. 05:41
 32/44 EmiEmii válasza:
75%

Szerintem az Emma nagyon szép. Emeseként kicsi korom óta ezt akarom adni a jövendőbeli lányomnak, ha lesz. (Lehet hasonlóan Eminek becézni, de mégse ugyanaz.)

Azt válasszátok, ami tetszik, tök mindegy mennyire népszerű szerintem.

2017. márc. 31. 11:21
 33/44 anonim ***** válasza:
62%

44%-os nagyon dedósan gondolkodol. Szerinted kit érdekel az hogy egy bizonyos könyv szerint kinek a neve mit jelent? Mi ezt kb általános iskolásként nézegettük, de amúgy normális FELNŐTT embert nem igen érdekel, nem hogy ez alapján válasszon nevet.

Én meg akkor szégyenkeznék nagyon ha ilyen kevéske ésszel kellene élnem a mindennapjaimat, mint ami neked is van.

2017. márc. 31. 11:32
 34/44 anonim ***** válasza:
37%
Hogy normális embert nem érdekli mit jelent a gyereke neve ? Akkor szerinted pl. szinte egész Ázsia nem normális. Te nevezheted nyugodtan férfiasnak a lányodat vagy emlőnek, illetve kicsinek vagy barnának a fiadat, sőt fehérnek a kreol bőrű lányodat (Blanka) de pont hogy a normális embereket, népeket érdekli mit ad a gyerekének. Csak nem Andrea vagy ? Mint írtam, olaszoknál főleg nem szerencsés, mivel ott kifejezetten férfi név. Akárcsak Európa nagy részén a Luca.
2017. márc. 31. 17:26
 35/44 anonim ***** válasza:
79%
A nevek jelenteset az emberek 98%-a nem ismeri es nem erdekli. A gyerek jellemeben a genek es a neveles szamit, nem a nevenek jelentese. Baromsag arra figyelmet forditani.
2017. márc. 31. 20:43
 36/44 anonim ***** válasza:
32%
Igaza van a 44%-osnak. Az Andrea férfiasat jelent és olaszul férfinév. Igaz más nyelvekben mindenütt női, meg vannak annál rosszabb nevek is, de ha olasz az anyuka, ez a név eleve ki van zárva.
2017. márc. 31. 21:49
 37/44 anonim ***** válasza:
66%

Nem képzeld nem vagyok Andrea, és a nevem jelentése is pozitív dolgot takar, ha már így kötekedni támadt kedved.

Csak nem vagyok egy hozzád hasonló primitív ember, aki ismeretlenek által kitalált jelentések miatt ad ilyen vagy olyan nevet a gyerekének. Pont semmi összefüggés nincs a jó nevelés, szerető család szégyenkezés között meg az között hogy egy hülye könyv szerint mi a jelentése a gyerek nevének. És igen normáliséknál így van. Nálatok nem, dehát nem is vagy normális mint azt már párszor bebizonyítottad nekünk. Inkább ez miatt szégyenkezzél. Gondolom a horoszkópnak is marha nagy jelentőséget tulajdonítasz :D Azt is valaki egyszer kitalálta, megírta...:D

És nyugodtan beregelhetsz még vagy 5 néven hogy igazat adj magadnak attól még nem lesz igazad :)

2017. ápr. 1. 17:37
 38/44 anonim ***** válasza:
100%

Az lesz a gyereketek neve, amit akartok.

Ha ő emiatt nem akarja látni az unokáját, akkor hülye.De biztos, hogy akarja látni, és szeretni fogja.

Sok boldogságot és örömöt a picihez! :)

Amúgy sokan ismerik a nevek jelentését szerintem

Én Renáta vagyok, ami újjászületettet jelent Állítólag.Azt, hogy Reni, azt szeretem, de ha valaki Renátát mond, ki tudnék szaladni a világból.

2017. ápr. 2. 08:36
 39/44 anonim ***** válasza:

Én nem értem, hogy lehet az, ha jóban voltatok eddig, hogy tudtatok összeveszni egy ilyenen? Kulturált emberek hogy tudnak ilyenen összeveszni?

Na mindegy.. Nevezzétek a gyereketeket, ahogy akarjátok. Majd keres a nagyi.

2017. ápr. 2. 17:19
 40/44 anonim válasza:
Szerintem a férjed próbálja megbeszélni az anyjával, hogy nem normális amit csinál, és nem szeretné, hogy megromoljon a viszony. Jobb a békesség... A Violettáról még annyit, hogy tényleg egy rendkívűl irritáló nevetséges idegbeteg, szüleit lenéző, beképzelt lány, nehogy ezzel csúfolják majd a gyerekek oviban, vagy iskolában! És nagyon jó, hogy a kovács vezetéknévhez valami egyedi es kulonleges nevet valasztotok raadasul meg 3. Nevet is adtok persze nem kell se a Zsuzsannna se mas amit az anyos mond. Szerintem szimplan csak feltekeny
2017. ápr. 3. 00:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!