Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós hozzánk akar költözni,...

Anyós hozzánk akar költözni, fogadjam el? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Mikor meghalt apósom, másnap anyós kijelentettehogy ő nem marad abban a házban. Erre a férjem kitalálta hogy felhúzatunk neki egy szobát nálunk. Én ezt nem akarom!!! De a férjem nem akarom megbántani. Azóta anyós szuperül érzi magát a saját házában és várja hogy mikor költözhet ide 😞
2017. márc. 16. 07:49
1 2 3 4 5
 41/49 A kérdező kommentje:

Kocsival 10-15percre lakik tőlünk.

Azon gondolkoztam, hogy lehet úgy kéne hogy 4en (anyós,lánya,fia,én) összeülünk és Megbeszéljük. Bár akkor mindenki ellenem lenne 😃 a férjemmel tuti összevesznénk...de a jó benne hogy mondhatom anyósnak, hogy látja mit okozott pedig még oda sem költözött 😈

Még egy kérdés: Szerintetek korrekt lenne ha a férjemet kihagyva beszélnék anyóssal? Amúgy olyan nincs is (és sose volt) hogy a Férjem nélkül mennék hozzá.

2017. márc. 17. 21:06
 42/49 anonim ***** válasza:
92%

Nem. Ne intezkedjetek egymas hata mogott, csak tamadasi feluletet adsz!

Leulsz a ferjeddel es megmondod neki hogy nem akarod, nincs mas megoldas.

2017. márc. 17. 21:19
 43/49 anonim ***** válasza:
93%
Nem, és az sem jó stratégia, hogy összeültök mindenki ellened lesz és akkor te mondod, hogy mit okozott. Egy fialás mind a három és úgy lesznek vele, hogy TE mit okoztál, mert ők szépen egyetértenek.
2017. márc. 17. 21:38
 44/49 anonim ***** válasza:
90%
Te ebből maradj ki, mert csak bajod lesz később. Csak és kizárólag a férjeden keresztül kommunikálj a többiekkel. Viszont ehhez a férjedet elő kell szedni és rendbe tenni, hogy ez így nem nagyon nem lesz jó és álljon a sarkára.
2017. márc. 18. 07:51
 45/49 anonim ***** válasza:
62%

AZ eddigiekből úgy tűnik számomra, hogy igazából se a lánya, se a fia nem rajong az ötletért, csak (mint oly sok más családban) anyuka szent, akinek nem lehet ellentmondani.

És ezért veszekszik veled is a férjed, mert úgy érzi, hogy más megoldás eleve nem lehetséges, mint hogy az anyukája kívánságát teljesíti.

Ebben az esetben viszont a férjeddel kár beszélned, hisz ő csak a parancsot (anyuka kívánsága = parancs) teljesíti.

Azzal kell beszélned, aki a parancsot kiadta.

Ha nem megoldható, hogy négyszemközt beszélj anyósoddal, akkor legyetek hármasban. Ugyanakkor a helyedben én nem tájékoztatnám házastársamat, hogy mire készülök. Ott hoznám elő a gondolataimat.

Utólag lehet, hogy a férjed dühös lesz rád, amiért nem szóltál arról, hogy mire készülsz, de nyugodtan mondd meg, hogy láttad, hogy ővele erről normálisan nem lehet beszélni, mert azonnal fölkapja a vizet. Egyébként is a szöveg címzettje az anyós volt, nem a férjed, hisz anyósod jelentette ki (méghozzá kijelentő módban, mintha senki más véleménye nem számítana), hogy hozzátok költözik.

És hangsúlyozom: ne azt mondd anyósodnak, hogy nem jöhet. Mondd el, hogy ha jön, akkor annak milyen következményei lehetnek. Hogy mire számítson.

Magánvélemény: ha nem tudod megakadályozni a költözést, ráköltötök több milliót a ház átalakításába és fél év múlva ott álltok, hogy vagy a házasság esik szét, vagy anyóst pateroljátok el. Akkor majd verheti a fejét a férjed a falba, de onnan visszalépni ezerszer nehezebb lesz (plusz több milliótok elúszik fölöslegesen).

És ha el is pateroljátok anyóst, sem a házasságod, sem anyóssal való viszonyod soha nem lesz olyan, mint előtte volt.

2017. márc. 18. 22:41
 46/49 anonim ***** válasza:
20%
Sztem ez az anyós dolga lett volna hogy félre rak valamennyi összeget és ha pl egyedül marad eltud költözni vesz egy kisebb lakást stb !Arrol te nem tehetsz hogy apósod meghalt és anyosod egyedül maradt !Sajnos ebben az esetben párod csak akkor fog rájönni hogy nem jol dönt ha màr anyosod oda költözik !
2017. márc. 22. 01:49
 47/49 A kérdező kommentje:
Üdv. Mindenkinek! Ma beszéltem végre erről a férjemmel. Nem veszekedtünk. Tudomásul vette hogy én mit szeretnék, de olyan rossz...sztem szomorú emiatt 😞 Meg most tanácstalan, hogy mit tegyen hogy mindenkinek jó legyen. Én sem tudom mi lenne a jó. Rájöttem arra, hogy ő úgy gondolkozik, hogy az anyja helyébe "képzeli" magát. Tehát hogy ha ő idős lesz, nem szeretne egyedül élni, szívesebben lakna inkább a gyerekénél. Meg, hogy végülis anyós nem köztünk lakna teljesen. Persze kérné hogy mondjak okokat hogy miért nem szeretném...igazából olyan nyomós okom nincs, amivel meggyőzhetném😞 bár így is elfogadta. Vagy legalábbis most azt mondta, remélem később se fog ez változni. Szerintetek milyen érveket hozzak fel? Mondtam, hogy jobb neki a megszokott környezetében, meg otthon tud kertészkedni, ez-az...erre a Férjem: itt is tud, kimegy a kertbe és kaparászik. Mondom én azt nem szeretném, azaz enyém, majd én kaparászom. De mikor ezt mondtam is olyan rossz érzésem volt, hogy milyen önző vagyok már. áhhh..😞
2017. márc. 27. 22:11
 48/49 anonim ***** válasza:
91%
Nem azért nőttél fel, költöztél és alapítottál családot, hogy aztán egy olyan szülő költözzön veletek össze, akinek alapvetően nincs oka arra, hogy együtt éljen veletek. Egészséges, bírja magát, jól érzi magát, közel lakik stb. Nem egészséges a szülőkkel együtt élni, főleg nem egészséges visszacsúszni önálló, privát élet és intimszféra után az anyukával együttélésbe. Vannak helyzetek, mikor semmi más nem megoldható, mikor nem képes ellátni magát és lelkiismereti vagy anyagi okokból nem otthonba kerül, de ez véletlen sem az a helyzet. Hobbit kell neki találni, kortárs kapcsolatot kialakítani, nem azzal tölteni ki az űrt az életetekben, hogy beköltözik a fiatalok fészkébe. Mindent lát, mindent hall és óhatatlan, hogy mindenről véleménye legyen. Nem egészséges. És ezt a saját anyáddal kapcsolatban is ugyanígy gondolnád.
2017. márc. 27. 23:10
 49/49 piroska és a farkas ***** válasza:
70%
Szerintem itt az az egészséges megoldás, h a személyes találkozások gyakoriságát növelitek. Persze ha eddig is minden másnap találkoztatok akkor ne😃, de az biztos, h heti 2-3 ölelés az unokáitól, kéthetente egy vasárnapi ebéd amikor készülhet, várhat benneteket, biztos, h enyhítené a magányt, és talán logisztikailag is megoldható.
2017. ápr. 24. 13:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!