Ekkora pofátlanság ha MAGÀZOM az anyósomat?
Magyarul mondta, csak te nem emlékszel rá.
A párod is szólt, hogy már mondta az anyja, hogy tegezd és te továbbra is magázod.
Igen, pofátlanság, amit csinálsz.
Valójában ez nem úgy van, hogy akkor tegezheted, ha ő azt mondta. Mivel felnőtt ember vagy, kicsit másként vannak a dolgok. Felnőtt emberek vagy magázódnak egymással, vagy tegeződnek. Esetleg az öreg mint az országút nénikéket lehet tetszikelni. Az, hogy két felnőttből az egyik tegez a másik magáz az illetlenség.
Tehát ha ő tegez, te magázod, akkor vagy neki kéne észrevenni magát és magázni téged, mert nem tegeződtök ugyebár, vagy pedig te simán letegezhetnéd kérés és kérdés nélkül, ha már ő úgy állt hozzád, hogy tegeződtök. Mert ugye ez egy kölcsönös dolog, nem vagy már gyerek.
Csak a helyzet az, hogy sem ezt sem sok más egyebet az illemmel kapcsolatban nem tudnak az emberek így aztán nem azt tartják illetlennek és bunkónak, aki valójában az (aki tovább tegez, miközben te magázódsz és nem tegeződtél le vele) hanem azt, aki akkor úgy lenne vele, hogy hát jó akkor magadtól letegezed, ha már nem érti meg, hogy magázódtok. Mert akkor rögtön az lenne, hogy mit képzelsz te, hogy "engedély nélkül" letegezed. Holott bármikor megtehetnéd, mert te semmi illetlent nem tennél, vele ellentétben.
Ha ennyire zavaros a memóriád vagy anyós és közted a kommunikáció, akkor legtisztább, ha udvariasan felkeresed és tisztázzátok egymás közt azt, hogy hogy szólíthatod.
Bármelyik változat (tegezés magázás) jó, csak legyen világos mindkettőtök számára.
Tehát odamész: "Csókolom Erika néni, mostanában túl nagy a nyomás a munkahelyemen, kicsi feledékeny vagyok. A fia/lánya azt említette, hogy felajánlotta a tegeződést, de én erről megfeledkeztem. Hogyan szólíthatom ezután?" Hidd el rendeződik a helyzet. Inkább vállald be, hogy feledékeny vagy, az jobban imponál anyósnak, mintha őt hibáztatnád, hogy közvetítővel ajánlott tegeződést. Sok sikert!
megoldás: kérdezz rá az anyósodnál, megengedte-e. ha nem, nincs gond, magázzad továbbra is.
ha igen, akkor elnézést kérsz, hogy elfelejtetted, megköszönöd, és innentől tegezed.
vagy (remélhetőleg) évtizedekig kínosan fogod magad érezni előtte.
#17-s vagyok.
Pedig nem ismerlek.:)
Szerintem az sem baj, ha magázod anyósod, de tisztázd vele a kérdést, hogy neked kényelmetlen egy anyád korú nőt letegezni. Mondd meg neki, tiszteled, szereted, de engedje meg neked, hogy továbbra is Erika néninek szólíthasd.
Én annak idején nem akartam anyukának szólítani anyósomat. Ő elég régimódi. Még mielőtt "felajánlotta volna" az eljegyzés után, én elébe mentem a dolognak. Megkértem, hadd szólítsam továbbra is Éva néninek, mert az anyu megszólítást szeretném kizárólag az édesanyámnak fenntartani. Meglepődött, de elfogadta. Később néhány hét elteltével felajánlotta a tegeződést. Az én anyukám már rég tegeződött a férjemmel.
Lényeg, hogy minden legyen világos. Ha megértő elfogadja a kérésedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!