Mit lehet tenni, ha a párom szülei folyamatosan ellenzik a kapcsolatunkat?
Lassan 1 éve vagyunk együtt, és szeretnénk a fővárosba költözni, mindketten tanulnánk ott, a párom befejezné a tanulmányait èn pedig elkezdenèm az egyetemet.
Viszont folyamatosan azt hallgatjuk, hogy szó sem lehet róla, neki már itt meg van a helye, itt vègzi az iskolát, én csak kihasználom őt, hogy miattam jöjjön velem, inkább ő maradjon a szüleivel egy lakásban. Folyamatosan szidnak olyan dolgok miatt, hogy miattam szedett fel plusz kilót, miattam tanul keveset stb.
Nagyon csúnyán beszélnek velem/rólam, többször csitrinek neveztek mikor felemeltem a hangomat velük szemben.
Nekem nagyon fontos ez a kapcsolat és nem szeretném, ha a szülei miatt tönkremenne. A szép szót nem èrtik, csak az a jó, amit ők mondanak.
Az én édesanyám sem nèzi jó szemmel ahogy velem illetve párommal bánnak.
Ki mit tanácsol ilyen helyzetben? Nagyon kivagyok.
Gondolom az, hogy maradjon veluk meg evekig azt jelenti, hogy amig befejezi az iskolat.
Ahogy irtad, elkezdett ott egy iskolat amibol te ki akarod rangatni, hogy veled menjen Pestre.
Nos, ha az en gyerekemet akarna egy 22 eves csitri kimozditani onnan amit elkezdett az onzo erdekei miatt, es meg a hangjat is felemelne, ugy vagnam ki rovid uton mint macskat....
Majd ha befejezte szepen az iskolat, osszegyujtott annyi penzt, hogy Pesten kezdjen uj eletet, akkor majd megy.
Utolsó, azért ebben is vannak árnyalatok.
Pl biológusnak rengeteg helyen lehet tanulni, átjelentkezik, és kész. Nem arról van szó, hogy eldobna mindent, csak azért, hogy együtt lakhassanak.
Mi a kérdés?
Ha mindketten a fővárosba szeretnétek költözni,akkor odaköltöztök.
Felnőtt emberek vagytok,magatoknak kell eldönteni,hogy mit akartok.
Persze,meg lehet hallgatni a szülők véleményét, de ha ti nem úgy szeretnétek,akkor nem kell rájuk hallgatni.
A párod mondja meg nekik,hogy ő már döntött,Pesten fejezi be a tanulmányait.Pont.
Csak azért nem kell otthon maradnia még évekig,mert azt mondták a szülők.
Nem kell velük összevesznie sem,egyszerűen elmagyarázni nekik,hogy a saját útját járja.
Egyébként te is lehetnél kicsit udvarisabb,próbálj normális hangnemben beszélni velük
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!