Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Igaza volt nagymamámnak?

Igaza volt nagymamámnak?

Figyelt kérdés
Nagymamámat (apukám anyukáját) öcsém meghívta személyesen a ballagására, de az azt követő ebédre nagymamám nem jött el, mert azt mondta, hogy őt az anyukám nem hívta meg(Nincsenek jóban már régóta anyum meg anyósa).
2017. jan. 24. 11:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
86%
Nekem rosszul esett volna, nincs igaza, unokájáról van szó, tegye félre arra az órára az indulatait...
2017. jan. 24. 12:15
 12/25 anonim ***** válasza:
79%
A mama csak gerjeszti a feszültséget, és így akarja elérni, hogy foglalkozzanak vele. Elvárná, hogy anyukád kinyalja a fenekét. Nem baj, hogy nem teszi ezt meg, sőt. Vagy megbékél, vagy majd meghal így. Van, aki szeret utálkozni, sőt, szüksége van rá.
2017. jan. 24. 12:17
 13/25 anonim ***** válasza:
38%

A mama ott volt a ballagáson, biztos gratulált is az öcsédnek.

Ha rossz a viszony a családban, akkor a legjobbat tette, hogy nem ment el az ebédre, mert csak feszültség lett volna.

Valóban a szülőknek kellett volna hívniuk, (leginkább anyukádnak, mert ők nincsenek jóban) nem a gyereknek, mivel a szülők rendezték az ebédet és nem a gyerek.

A helyében én is így cselekedtem volna.

2017. jan. 24. 12:26
 14/25 anonim ***** válasza:
68%

szerintem nincs igaza a nagyidnak...

mert hát csak ballagás után ebéd is követi, és tudta nagyon jó hogy oda is illene elmennie...

és nem ment...

nem hiszem hogy mindenkova külön meghívót kell neki "adnia"

pedig gondotla nagyon jól hogy mi a helyes és oda is el kell menni, csak az unokája..:)

2017. jan. 24. 12:33
 15/25 holnaptegnapja ***** válasza:
40%

Nem az a lényeg, hogy igaza volt e, hanem, hogy helyesen cselekedett a nagymamád.

Elég ciki egy családi asztalnál két ember erőltetett mosollyal feszélyezetten falatozik, mint ha minden rendben lenne.

2017. jan. 24. 12:48
 16/25 anonim ***** válasza:
15%
Igaza volt nagymamádnak. Ha anyád nem ment oda hozzá, és nem mondta neki, hogy jöjjön be hozzátok ebédre, azt teljesen jogosan értelmezte úgy, hogy anyád nem hívta meg ebédre.
2017. jan. 24. 13:02
 17/25 anonim ***** válasza:
95%

Nem "nincsenek jóban", hanem évek óta utálják egymást.

Azt kellene először rendezni (ha kell), aztán jöhetne a közös ebédelés, erre egy ballagás ürügynek jó ugyan, de megoldást meg nem jelent, sőt ki tudja miféle további konfliktusokat kelt.

Én se mentem volna a nagymamád helyett, de nem vádaskodtam volna rögtön...

2017. jan. 24. 13:19
 18/25 anonim ***** válasza:
70%
Ez az öcsi ünnepsége volt, öcsi elhívta a nagyit, innentől kezdve csak fölösleges feszültségkeltés amit a nagymama csinál.
2017. jan. 24. 13:26
 19/25 anonim ***** válasza:
94%

Attól függ, mi volt a szándéka/oka a nagymamádnak:

1. Konfliktus elkerülése = igaza van. Pocsék ünneplés az, ahol az emberek arcán erőltetett a mosoly, és folyton kerülgetik egymást azok az emberek, akik különben első szóra összevesznének.

2. Sértődöttség = nincs igaza. Az öcsédet büntette vele, az öcséd ünnepe, nem az anyukádé.

2017. jan. 24. 13:39
 20/25 holnaptegnapja ***** válasza:
52%

Amíg Ők nem oldják fel egymás közt a feszültséget, de szeretnél a nagyival együtt ünnepelni, akkor hívd meg nagyidat, vagy Ő téged egy privát ünnepre.

Így mindenki megkapja az ünneplést.

(TE jóhiszemű és jó szándékod sajnos a család más tagjainak problémája alá van rendelve.

A prioritás szerint ez így normális.)

Példa:

Ha csőtörés van a fürdőszobában, de Te lubickolni szeretnél a kádban, prioritás szerint, előbb a csőtörést kell elhárítani, és csak utána következik az-az öröm, hogy lubickolhatsz a kádban.

2017. jan. 24. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!