Igaza van a nagymamámnak, tényleg lusta vagyok dolgozni?
Abból, amit írtál, semmi sem utal arra, hogy lusta lennél, bár ettől ugye még lehetsz (vagy lehettél) az. Tanulj! A nagyszüleidnek nyilván nem volt lehetőségük tanulni, gondolom, egész fiatalon el kellett menniük dolgozni, és nekik az a természetes, ezért vélekednek így. Ne vedd a szívedre!
2015. aug. 24. 06:51
Régen 20 évesen családot alapítottak az emberek. Ő ebből indul ki. Ez más világ. A te életed. Tanulj, amíg teheted. (Bár megjegyzem, a suli nem zárja ki a munkát.)
2015. aug. 24. 07:18
Diákmunkát, gyakorlatot nyugodtan vállalj az egyetem mellett (sőt, akkor jársz a legjobban, ha megteszed - sokkal jobban néz ki az önéletrajz 1-2 év gyakorlattal és szakmai tapasztalattal) - de hacsak nem valami noname értelmetlen szakra akarsz menni, akkor tanulj. Tanulással mindig jobban jársz.
A nagyszüleid véleményével meg ne foglalkozz, ma totálisan más világ van, nem az a lényeg, hogy legyen egy kb semmit nem éri szakmunkás bizonyítványod...
2015. aug. 24. 07:42
Nem a nagyszüleid, hanem a szüleid véleménye a fontos, mert ők tartanak el, és finanszírozzák a tanulmányaidat.
Amúgy én 25 éves koromig csak tanultam, és a legtöbb ismerősöm is.
2015. aug. 24. 07:49
5/29 A kérdező kommentje:
Nem diplomára, hanem ilyen felsőfokú szakot szeretnék elvégezni. Olyan szociális munkás ifjúság védelem szakot.
A nagyszüeid gondolom borzasztóan ráérenek... Jó, kicsit később érettségizel és hozod be magad a tanulásban, de mire végzel a felsőfokú szakképzésel, időben tö kott leszel, mint akik BsC-t csinálnak. Sajnos ilyen a mai világ, legalább 22-23 éves koráig az embernek tnaulnia kell valami alap felsőfokú papírért és akkor még hol az msc vagy akár a doktori.. Diákmunkázz mellette, végezd el minél hamabb a sulit és kész, nem kell adni a véleményükre. Az ő idejükben már 16-18 évesen elmentek az emberek dolgozni fejben még itt megragadhattak.
2015. aug. 24. 08:14
Szegény nagyi, leragadt a múltban.
2015. aug. 24. 08:50
Nem vagy lusta. De érettségi után valami olyan szakmát válassz, amiből meg is tudsz majd élni. Még a diplomás szociális munkások is nevetséges fizetésért dolgoznak.
2015. aug. 24. 15:30
9/29 A kérdező kommentje:
A sulit én levelezőn gondoltam, munka mellett az érettségit is úgy akartam, csak a szüleim mondták, hogy legyen inkább nappalin, mert ott csak könnyebb.
"nagyon sokat élősködtem már anya és apa nyakán és nem azért dolgoznak, hogy én a nehezen megkeresett pénzüket elherdáljam"
Tényleg ezt mondta neked egy NYUGDÍJAS?!
Egy NYUGDÍJAS??!!
Istenem, de szívesen elbeszélgetnék a drága jó nagymamáddal. Hogy én milyen sokat köszönhetek az ő geneációjának...
2015. aug. 25. 22:41
Kapcsolódó kérdések: