Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, hogy az anyósom...

Mit tegyek, hogy az anyósom segítsen?

Figyelt kérdés

A történet a következő:

18 éve vagyunk házasok a férjemmel, aki egyedüli gyereke az anyósomnak és egyedül nevelte fel.

A férjem elmondása szerint jó anya volt, diplomást nevelt a fiából és lakást adott nekünk.

Eléggé szoros kapcsolat volt köztük, ettől féltem is az elején.

Engem az nagyon zavart, hogy a férjem ha nem is mindent, de sok mindent elmesélt az anyjának.

Nem mondom, hogy rossz volt a kapcsolatom az anyósommal, de nem néztem jó szemmel, hogy férjem naponta felhívta (100km-re lakunk egymástól) elmondja neki, hogy mi volt a munkahelyén, mik az események a baráti körben, vagy hogy viselkedik a gyerek az óvodában.

Sajnos elég problémás volt a gyerekünk, így általában olyanok voltak a sztorik, amikre nem voltam büszke.

Egyszerűen nem akartam, hogy bármit is tudjon az életünkről, így sikerült a férjemnél elérnem, hogy csak felszínes beszélgetéseket folytasson az anyjával.

Az anyósom nem egy buta nő, vette a lapot, soha semmit nem kérdezett, még a gyerekről sem, soha nem jött, ha nem hívtuk, vagy ha hívtuk is, valamilyen programjára hivatkozva kitért.

Bevallom, ennek akkoriban még örültem is, így a férjem csak a családjának tudott élni, abban a nagyon kevés idejében, ami a munka mellett maradt.

Most viszont válságba került a házasságunk, a férjem egy ideje ingerült velem és a gyerekkel is, idegenek előtt is ok nélkül rám förmed, belém köt, érzem, hogy valami nagyon nincs rendben.

Ha rákérdezek, akkor azt mondja nincs semmi gáz és hagyjam őt a műbalhéimmal.

Egyre sűrűbben igényli az anyja társaságát, folyton hívja hozzánk, az anyós meg vagy jön, vagy valamiért épp nem ér rá.

Ha el is jön és utalnék neki a problémákra, látszik, hogy direkt eltereli a beszélgetést és valami teljesen általános dolgot mond, vagy kérdez.

Látom a tendenciát, ahogy kivonult az életünkből, vagy tényleg nem érdekli? Nem tudom!

Volt, hogy elkezdtem neki mesélni egy problémás esetet és erre azt mondta, "Ne is folytasd, nem szeretném, ha ezt megosztanád velem, a ti életetek, a ti problémátok! Oldjátok meg!"

Most pedig nagy szükségem lenne a segítségére, tudom, hogy tudna beszélni a fia fejével, vagy legalább neki őszintén elmondaná a férjem, hogy mi a gond, de az anyósom úgy viselkedik mint egy idegen.

A múltkor azt mondtam neki, hogy jó lenne, ha összetartanánk, mert ő sem lesz fiatalabb, ha segítségre fog szorulni, akkor csak ránk, illetve rám számíthat, erre azt felelte, hogy szerinte az összetartásról neki nem kell meséljek, pontosan tisztában van a fogalommal, de egy percig ne törjem a fejem az ő jövőjén, ő öregotthonba fog menni, ha úgy érzi itt az ideje, már ki is nézett magának egyet.

Ezt leszámítva kedves, udvarias, de nagyon távolságtartó és a fia ezt sem hajlandó észrevenni.

Nem tudom mit tegyek, minden nappal közelebbinek érzem, hogy elveszítem a férjemet és az anyósom nem hajlandó nekem segíteni, szerintem bosszúból.

A 18 év alatt soha nem veszekedtünk, igaz, hamar kialakult a 3 lépés távolság, de most nagyon kellene, muszáj lenne, hogy mellém álljon, elvégre neki sem lehet mindegy, hogyha széthullik a fia családja.

Mit tegyek, hogy segítsen, de megalázni sem akarom magam?

2017. jan. 6. 19:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
83%
13 éves voltam
2017. jan. 7. 21:22
 72/83 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt kaptad amit meg érdemelsz te mondtad hogy ne szoljon bele az életetekbe akkor minek nyafogsz hogy nem hallgat meg hogy azt mondja a ti életetek hisz ezt akartad most igy jártál... milyen dolog hogy mikoze hozzá hogy mi van a gyerekkel hisz az unokája hm vannak még hülyék csak sajnálni tudlak vagy NEM!!!!!!
2017. jan. 8. 09:34
 73/83 anonim ***** válasza:
88%
Jaj hát amilyen szépen előadtad ezt a sztorit majdnem megsajnáltalak. De csak majdnem! Mert te egy önző, primitív nő vagy, szégyene a társadalomnak. A férjedet leépítetted az anyjáról most meg azt várod, hogy segítsen az anyós? Anyós helyébe kiröhögnélek edd meg amit főztél alapon. Tudod te mi a házasságod legnagyobb baja? Az, hogy megpróbáltad a férjed az anyja ellen fordítani ezáltal tönkretettél egy nagyon szép kapcsolatot ami már akkor elkezdődött, mikor te nem is voltál a képben. De nem csak te, a férjed is egy nagy marha amiért ezt hagyta. Papucsot neveltél belőle és most iszod a levét mert valószínűleg megunta az alárendelt szerepet. Eljátszottad ezt a barátaival is? Végül fogadjunk már nem volt akivel kommunikáljon rajtad kívül és ezt megunta. Miért zavart, hogy felhívta az anyját? Később tudott megdugn*i? Vagy mi? Most meg ülsz a babérjaidon.... undorító. Anyós utál téged, nem szeretné a házasságotok megmentését, de én sem örülnék egy ilyen perszónának a fiam karján. Gratulálok
2017. jan. 8. 10:18
 74/83 anonim ***** válasza:
100%
En csak azt nem ertem, kerdezo, h ha ilyen pontosan latod es le is irod, hogy mennyire zavart, h anyosodnak ralatasa van az eletetekre, ezert tudatosan leepitetted (szerinted ez ertheto, emberi a reszedrol), akkor most hogy nem erzed, h ezek utan nem varhatod el tole, h melled alljon!? Vagy ha rolad, a te boldogsagodrol van szo, akkor mindenki felejtse el a multat es rohanjon segiteni, nem szamit, h mit kevertel-kavartal 18 even at? De, szamit! Es ezt felnott nokent neked tudnod kellene. Azért nem valaszol szinte senki a konkrét kerdesedre, mert a tortentek utan fel sem merul, h anyos "segitsen" neked. Meg sem kellene probalnod ravenni erre. Most neked kellene neltosaggal viselni a helyzetet, ahogy o tette, amikor kizartad. Ezt nem erted, pedig felnott nokent elvarhato lenne, h fel se meruljon benned ezek utan, h a partodat fogja. Es ezva manipulativ megjegyzes, h idős korára csak rad számíthat majd. Biztosan akkor is atlatott rajtad es megvan rolad a véleménye...
2017. jan. 8. 10:29
 75/83 anonim ***** válasza:
84%

Én csak azon csodálkozom, hogy még egyetlen, alapból anyósgyűlölő nem jelent meg itt.

Azokra gondolok, akik, "a bevezetéstől sok függ, tedd helyre a férjed (...anyósod", "növesszen tököket a férjed és tegye helyre az anyját", meg "anyucipicifia", "én kivágnám, menjen az anyjához", "anyósnak semmi köze az életünkhöz", "tiltsd el tőle/eltiltottam tőle az unokát"

"jól teszed!én kivágtam volna, mint macskát sz*rni", "ne segítsen az anyós!", ... stb.,...stb.,

Hol vagytok nagypofájú menyek?

(Nem mintha hiányoznátok bárkinek is!:)

2017. jan. 8. 12:22
 76/83 anonim ***** válasza:
46%

Talán mert rájöttek, hogy nagyon hamar "szopóágra" lehet kerülni, ezért nagyon nem hasznos az anyósból ellenséget csinálni. A házasságok fele válással végződik és a csak úgy "összeálltak mint a zsírtalan csusza" pároknál sem lehet másképp.

2017. jan. 8. 13:25
 77/83 anonim ***** válasza:
12%
Kerdezo! Ha a parkapcsolatoddal vannak problemak, azt nektek kettotoknek kell megoldanotok. Itt egy konyv, amit elolvashatsz, allitolag nagyon jo, kapcsolatok megtartasa elereseben is. [link] Remelem sikerul. Anyosnak ehhez vajmi keves koze es beleszolasa van. Az oregek otthonarol, csak annyit, hogy oda onkent dalolva ritkan megy az ember. Vagyis, peldanak megemlitenek valakit, aki nagyon szeretett volna idosek otthonaba menni, mert ugy gondolta, jokat lehet kartyazni, bingozni, stb. De mikor enekkarral elmentek az oregek otthonaba eloadast tartani, akkor latta, h. mi van ott. Ordibalo/uvoltozo beteg emberek, magabol kinezo, vilagrol semmit nem tudo, stb, valami egeszen mas volt,( es meg sorolhatnam, )mint ahogy azt elkepzelte. Aki oda bekerul, par het alatt iszonyat leepul. De szerintem teged inkabb a parkapcsolatod foglalkoztat. Abban igazat adok neked, hogy nem tetszett neked, hogy a fiatokrol rossz dolgokat mondott telefonon keresztul anyosodnak. Egy nagyon alap dolog, hogy a sajat gyermekemrol nem mondok masnak rosszat.
2017. jan. 17. 02:09
 78/83 anonim ***** válasza:
65%

Edit, valszeg nem szociális otthonról beszélt az anyós, neki van saját háza, amiért már be tud kerülni normálisba is.

"Abban igazat adok neked, hogy nem tetszett neked, hogy a fiatokrol rossz dolgokat mondott telefonon keresztul anyosodnak. Egy nagyon alap dolog, hogy a sajat gyermekemrol nem mondok masnak rosszat."

Nem idegennek, hanem a nagymamának mesélt a saját unokájáról, te szerencsétlen.

2017. jan. 17. 08:39
 79/83 anonim ***** válasza:
7%
78/78-nak. Senkinek ne beszeljen rossz dolgokat a sajat gyerekerol. Apuka alig volt otthon, mert sokat dolgozik, ebbol kovetkezoen a gyerek is hallhatta amiket mondott. Panaszkodni a gyerekemrol? Persze termeszetesen csak a szulok a hibasak. Pl. A gyerek nem fogad szot... (miert? ja, mert nem vagyok kovetkezetes, ill. keveset foglalkozom a gyerekkel) Melyik idos otthon? Mindenhova sajat maguk ellatasara keptelen emberek vannak bedugva, mar elnezest. A havi 140 000-esre, vagy melyikre gondolt? On volt mar ilyen helyen??? 4-5 eves varolistarol mi a velemenye? Ha van valakinek egy videki haza van, azt eladja, par evig el lehet belole lenni, de nem evtizedekig. Ha ki tudja adni havi 200 000-ert akkor nincs problema.
2017. jan. 17. 09:20
 80/83 anonim ***** válasza:
100%
Edit, hagyjuk már ezt a marhaságot. Nem kell hazudozni a gyerekről a saját nagyanyjának (se), ahogy az anyóst eddig maximálisan kizáró, hálátlan dög meny se fenyegetőzzön még ráadásul azzal, hogy öregkorában majd nem számíthat rá. A pofátlanság teteje, pláne, hogy anyósnak köszönheti, hogy van hol laknia. Egy pesti lakásért meg egy vidéki házért (utóbbi mellesleg lehet, hogy értékesebb) hidd el, hogy anyós meg tudja oldani a saját gondozását.:-)
2017. jan. 17. 09:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!