Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, hogy az anyósom...

Mit tegyek, hogy az anyósom segítsen?

Figyelt kérdés

A történet a következő:

18 éve vagyunk házasok a férjemmel, aki egyedüli gyereke az anyósomnak és egyedül nevelte fel.

A férjem elmondása szerint jó anya volt, diplomást nevelt a fiából és lakást adott nekünk.

Eléggé szoros kapcsolat volt köztük, ettől féltem is az elején.

Engem az nagyon zavart, hogy a férjem ha nem is mindent, de sok mindent elmesélt az anyjának.

Nem mondom, hogy rossz volt a kapcsolatom az anyósommal, de nem néztem jó szemmel, hogy férjem naponta felhívta (100km-re lakunk egymástól) elmondja neki, hogy mi volt a munkahelyén, mik az események a baráti körben, vagy hogy viselkedik a gyerek az óvodában.

Sajnos elég problémás volt a gyerekünk, így általában olyanok voltak a sztorik, amikre nem voltam büszke.

Egyszerűen nem akartam, hogy bármit is tudjon az életünkről, így sikerült a férjemnél elérnem, hogy csak felszínes beszélgetéseket folytasson az anyjával.

Az anyósom nem egy buta nő, vette a lapot, soha semmit nem kérdezett, még a gyerekről sem, soha nem jött, ha nem hívtuk, vagy ha hívtuk is, valamilyen programjára hivatkozva kitért.

Bevallom, ennek akkoriban még örültem is, így a férjem csak a családjának tudott élni, abban a nagyon kevés idejében, ami a munka mellett maradt.

Most viszont válságba került a házasságunk, a férjem egy ideje ingerült velem és a gyerekkel is, idegenek előtt is ok nélkül rám förmed, belém köt, érzem, hogy valami nagyon nincs rendben.

Ha rákérdezek, akkor azt mondja nincs semmi gáz és hagyjam őt a műbalhéimmal.

Egyre sűrűbben igényli az anyja társaságát, folyton hívja hozzánk, az anyós meg vagy jön, vagy valamiért épp nem ér rá.

Ha el is jön és utalnék neki a problémákra, látszik, hogy direkt eltereli a beszélgetést és valami teljesen általános dolgot mond, vagy kérdez.

Látom a tendenciát, ahogy kivonult az életünkből, vagy tényleg nem érdekli? Nem tudom!

Volt, hogy elkezdtem neki mesélni egy problémás esetet és erre azt mondta, "Ne is folytasd, nem szeretném, ha ezt megosztanád velem, a ti életetek, a ti problémátok! Oldjátok meg!"

Most pedig nagy szükségem lenne a segítségére, tudom, hogy tudna beszélni a fia fejével, vagy legalább neki őszintén elmondaná a férjem, hogy mi a gond, de az anyósom úgy viselkedik mint egy idegen.

A múltkor azt mondtam neki, hogy jó lenne, ha összetartanánk, mert ő sem lesz fiatalabb, ha segítségre fog szorulni, akkor csak ránk, illetve rám számíthat, erre azt felelte, hogy szerinte az összetartásról neki nem kell meséljek, pontosan tisztában van a fogalommal, de egy percig ne törjem a fejem az ő jövőjén, ő öregotthonba fog menni, ha úgy érzi itt az ideje, már ki is nézett magának egyet.

Ezt leszámítva kedves, udvarias, de nagyon távolságtartó és a fia ezt sem hajlandó észrevenni.

Nem tudom mit tegyek, minden nappal közelebbinek érzem, hogy elveszítem a férjemet és az anyósom nem hajlandó nekem segíteni, szerintem bosszúból.

A 18 év alatt soha nem veszekedtünk, igaz, hamar kialakult a 3 lépés távolság, de most nagyon kellene, muszáj lenne, hogy mellém álljon, elvégre neki sem lehet mindegy, hogyha széthullik a fia családja.

Mit tegyek, hogy segítsen, de megalázni sem akarom magam?

2017. jan. 6. 19:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 anonim ***** válasza:
100%

Én alapjáraton türelmes ember vagyok, de már a kérdésed felénél felvontam a szemöldököm, hogy hogyan lehet valaki ilyen végtelenül ostoba.

Hiába huppantál a földre, konkrétan le is írtad, hogyan túrtad ki anyóst a képből, de nem, még így sem tűnik fel, hogy végig te vágtad magad alatt a fát.

Most már hiába vernyogsz, hiába szidod anyósod, neki van igaza.

Ha békében nem kellett a közvetlen társasága, akkor ne kelljen a szarban sem.

2017. jan. 6. 21:17
 42/83 A kérdező kommentje:

A fiam szereti az apját és ez így is van rendjén.

Ennek ellenére, ha megkérdeznék, de miért is tennék(?) egyértelműen engem választana, mert az apja nem tudja ellátni őt a munkája miatt.

Amúgy meg 11 éves, sajnos előbb nem lett.

Miért kellett volna lakást vennünk, amikor volt és megfelelt?

Nem kölcsön kaptuk.

Fel tudunk mutatni nagyon komoly dolgokat, amiket megvalósítottunk, de ha nem veszed zokon, ezeket most nem sorolnám itt fel.

Lényeg, hogy nem megettük, megittuk a jövedelmünket.

2017. jan. 6. 21:19
 43/83 anonim ***** válasza:
100%

"Aki nem szeretetteljesen all masik ember fele"

Így van. Csak a kérdező sem szeretetteljesen állt anyós felé, hanem tudatosan építette le...

Most meg kéne, mint 5 éves gyereknek az óvónéni....

Ez as hajó elment, ezt az elmúlt 18 év alatt kellett volna kiépíteni, nem amikor már ég a ház.

2017. jan. 6. 21:23
 44/83 anonim ***** válasza:
100%

"Miért kellett volna lakást vennünk, amikor volt és megfelelt?

Nem kölcsön kaptuk. "

És vajon anyósnak is megfelelt a vidéki ház, ahova elköltözött, kiszakadva az addigi társaságából? Elképesztően önző és egoista vagy. A gyereket pedig megkérdezik, 11 évesen is, mert az ő érdekeit nézi a bíróság. 14 felett már döntő szava van. Nem a plüssmacid, akivel megkérdezése nélkül rendelkezel, ahogy a férjed vagy az anyósod sem, csak túl buta vagy ezt felfogni.

2017. jan. 6. 21:26
 45/83 anonim ***** válasza:
87%

"Az viszont tény, nem is akarom tagadni, hogy volt bennem egy kis féltékenység is, de ez nagyon sokakban megvan."

Ez nem igaz, csak a hülye, degenerált selejtekben!

2017. jan. 6. 21:30
 46/83 A kérdező kommentje:

Idáig egyetlen embertől kaptam itt tanácsot, a helyzet kezelésére és ezt köszönöm neki.

Mára én befejezem itt a fórumozást, van még dolgom és amúgy sem tudunk egymásnak már újat mondani.

Talán holnap sem!

2017. jan. 6. 21:32
 47/83 anonim ***** válasza:
79%

" de jogosan tartottam tőle, sok, anyósok miatt félresikeredett házasságot látva, hogy férjem is mindig anyósom pici fia marad. "

A 30-as megmondta a tutit: "Hol láttál te 18 éve, fiatalon "sok, anyósok által elrontott házasságot"? És sok, félrelépő férj miatt elromlott házasságot egyet sem?:-) "

Na és akkor most jövök én! Te nem szégyenled magad ennyi mentegőzés és HAZUGSÁG után?? Ahogy mentegeted még mindig saját magadat?!

TE sosem fogsz megváltozni!

Nem kell magyarázni a bizonyítványt.

Nagyjából 40 éves lehetsz, de te édes fiam 18 évvel ezelőtt még fiatalon édes keveset tudhattál az anyós-meny viszonyokról, főleg, hogy nem is létezett fórum!!! Nem tárták így ki az emberek a problémáikat, csak fű alatt, vagy egy-két ismerőstől, családtagtól lehetett tudni, de hozzád 18 évvel ezelőtt (!) ilyen hírek még nem jutottak, meg nem is érdekelt volna téged...

ANNYIRA UNDORÍTÓ, HOGY ÍGY HAZUDOZOL, ÉS JOGTALAN DOLGOKRA HIVATKOZVA MENTED A SAJÁT IRHÁDAT, KOMOLYAN!

2017. jan. 6. 21:40
 48/83 anonim ***** válasza:
90%

Bízom benne, és nagyon remélem, hogy a válás zaj nélkül, és problémamentesen lezajlik :D

Ez után mindenki mehet a dolgára: te anyád házába, ő meg marad és élheti végre a saját életét egy sokkal boldogabb életet, egy zsarnok, unalmas, kekec és önző hárpia nélkül!

:D

2017. jan. 6. 21:53
 49/83 anonim ***** válasza:
90%
Ki mint vet,úgy arat.
2017. jan. 6. 22:04
 50/83 anonim ***** válasza:
84%

"Az anyósom nem egy buta nő"

Te annál inkább.

2017. jan. 6. 22:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!