Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósomék túl zsugoriak, úgy...

Anyósomék túl zsugoriak, úgy érzem kihasználják a szüleimet, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Párommal 4 éve élünk együtt,valahogy az elején nem vettem észre ezt a problémát,viszont az utóbbi fél évben nagyon zavar.

Példák:

25-én szüleimnél volt a karácsonyi ebéd,ahova anyósomék is hivatalosak volt.Megbeszéltük,hogy nem ajándékozunk semmit,a lényeg egy jó hangulatú,együtt töltött nap.

Na most,anyósomék semmit sem hoztak.Nem ajándékra gondolok,de ilyenkor illően lenne talán egy üveg bor,vagy egy kis tálkányi sütemény bármi apróság,nem?ha már anyu főzött,robotolt stb.

Legalábbis én így szoktam.

Mivel szüleimnél nagy gyümölcsös,bor,pálinka stb,abból is rendszersen feltankolnak(semmire nem mondják,hogy áá köszi nem kell),cserébe viszont legtöbbször üres(tényleg semmivel) állítanak be.

Sem a szüleim,sem anyósomék nem élnek rossz anyagi körülmények között.És az én szüleimnél sosem vettem ilyet észre.

Meg még számtalan ilyen apróságot említhetnék.

Páromat nem akarom megbántani,de szó nélkül sem akarom ezt hagyni.

Mit tanácsoltok?

2016. dec. 28. 01:39
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
38%
Meg ha ők is így gondolják, hogy lehúzza őket a másik szülei, akkor ne kínálgassanak. Ennyi. De picit élesebb látással is bírhatnának anyósodék, hogy attól, hogy " jaj nem kell hozni semmit, csak gyertek..." duma azért átlátszó. Ki mit mondana másképp? Persze, hogy ezt. Én vinnék akkor is valamit. Ennyi. Max abba nem tennék kivételt, hogy nem okoznék kellemetlenséget, hogy vinnék becsomagolt ajándékot amikor meg volt beszélve...
2016. dec. 28. 08:24
 12/30 anonim ***** válasza:
60%

Ez a vendégségbe menéskor cuccokat illik vinni, alapban vidéki, leginkább falusi szokás.

Ott volt divat, hogy kosárral a karon lehetett csak menni bárhová is, mondhatni, ezt diktálta a tanyasi protokoll.

Ez az "üres kézzel menni" megfogalmazás is onnan ered.

A városi ember - különösen az un. úriember - az pár szál virágot vitt/visz a ház asszonyának, azt is általában az első alkalommal, vagy ha csak nagyon ritkán találkoznak, de azt is csak a férfivendég.

Az igényesebb, tanultabb, jól szituált városi ember el is képedne, ha hasonló kaliberű barátai szatyrokkal állítanának be.

Mint látjuk, még ma is vannak rétegek, akik elvárják, hogy náluk a vendég a könyökével nyissa az ajtót, mert meg van pakolva, de ez szerencsére már tényleg csak a falusiakra, vagy az onnan elszármazott, főleg idősebb emberekre jellemző.

2016. dec. 28. 08:49
 13/30 anonim ***** válasza:
34%
Nah jó de amiint írtam már kétszer is azért valamit ha nem is mindíg, de illene vinni. persze nem azzal lennének kisegítve, de azért jelképesen jól eshet nah. Mindig csak menni és vinni előbb utóbb szembetűnő meg eléggé hogy is mondjam? Szánalmas. Még ha tukmálják is rájuk. Nálunk sógornőmék ilyenek. csak kezüket nyújtsák meg panaszkodnak meg elfogadnak, meg pedzegetnek, hogy ez is kéne, meg az is, meg le van adva hogy mi kell karácsonyra, stb, és már előtte pár héttel is elkérik az árát
2016. dec. 28. 08:55
 14/30 anonim ***** válasza:
59%

"Mit tegyek?"

Szerintem bízd a szüleidre.

2016. dec. 28. 09:17
 15/30 anonim ***** válasza:
20%

De amúgy meg ha anyudék ezt pedzik, akkor miért adnak? Meg ha nem úgy van, ne mondják, hogy ne hozzanak semmit.

Emlékszem még gyerekként nagy szó volt a kocsi, és mi azt hittük, hogy rokonunk milyen gazdag és eszünkbe sem jutott de szerintem anyánknak sem, hogy megkérdezze, hogy amikor náluk nyaralunk nyáron mi gyerekeik adjanak e valamennyi pénzt oda..... lehet itt is ez a dolog van, hogy eszükbe sem jut, hogy szükség lehet, bár ez nem szükség kérdése hanem intelligenciáé.

2016. dec. 28. 09:20
 16/30 anonim ***** válasza:
89%
Semmit ne tegyél. A párodnak se szólj, rendkivül kellemetlenül érezné magát. Ha meghivják őket és azt mondják, hogy ne vigyenek semmit, akkor pláne. Arról a feléről nem irtál a dolognak, hogy anyósodék meg szokták-e a te szüleidet hivni vendégségbe? Mert olyankor anyósod robotol... Mondjuk biztos, hogy karácsonykor én is vittem volna egy csokor virágot legalább a háziasszonynak. A kinált bort, pálinkát, gyümölcsöt visszautasitani nem illik, abból sértődés szokott lenni. Mindezzel együtt: nem jó jel, hogy te ezt elkezdted mérlegelni, számolgatni, egyensulyozgatni... a családi kapcsolatok bonyolultak, nem egyenlőek, nem is mindig korrektek, a rokonokat nem válogathatod meg, szóval ott sokszor kell szemet hunyni olyan dolgok felett, amik nem tetszenek, a békesség és a jó kapcsolat érdekében.
2016. dec. 28. 09:30
 17/30 anonim ***** válasza:
60%
Ezen kár fennakadni, ez elsősorban hozzáállás kérdése, igazságot sem lehet tenni, legfeljebb magyarázni és elfogadni. Van, aki szó szerint veszi a megállapodást, más pedig mégis "becsempészik" valamit. Aki kap (a megállapodás ellenére), az esetenként kellemetlenül érzi magát, holott már nem tud tenni semmit. Aki pedig mindenképpen ad, az nem gondol arra, hogy a másikat ezzel kellemetlen helyzetbe hozza. "...Mivel szüleimnél nagy gyümölcsös,bor,pálinka stb,abból is rendszeresen feltankolnak".... gondolom nem ők kérik kifejezetten, hanem mintegy rájuk lesz "tukmálva". Szóval ne akadj fenn ezen, egyik így szokta, a másik úgy és ez nem "zsugoriság".
2016. dec. 28. 09:36
 18/30 anonim ***** válasza:
62%

"Megbeszéltük,hogy nem ajándékozunk semmit,a lényeg egy jó hangulatú,együtt töltött nap."

Akkor mégis mit vársz el?? Bor, süti??? Az talán nem ajándék? Minek hívtok meg akárkit is ha elvárásaitok vannak cserébe? Önző, szánalmas család.

2016. dec. 28. 09:37
 19/30 anonim ***** válasza:
80%

Lehet, hogy zsugoriak, de hogy miért használnák ki a szüleidet, azt nem értem. Meghívták őket vendégségbe, jóízűen ettek, ittak abból, amivel kínálták őket, ez nagyon messze van a kihasználástól.

Kihasználás az lenne, ha rendszeresen becsöngetnének ebédidőben, hogy épp erre jártak, és olyan éhesek, vagy ha apukáddal betonoztatnák le a járdájukat, anyósod a szüleiddel vitetné magát vásárolni, esetleg anyukáddal varratná meg a ruhatárát.

Abban igazad van, hogy valami apróságot illendő vendégségbe vinni, de ismétlem, ez nem kihasználás, csupán illetlenség.

Mit tegyél? Semmit. Ha nem akarod szó nélkül hagyni, ne hagyd, lesz belőle életen át tartó sértődés és harag.

2016. dec. 28. 09:56
 20/30 anonim ***** válasza:
25%
Értem a problémádat és tényleg kihasználásnak érezném én is.
2016. dec. 28. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!