Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek jogos, hogy nem...

Szerintetek jogos, hogy nem akarom befogadni az anyóst, vagy nagyon szívtelen lennék?

Figyelt kérdés

A párom anyja elvált, a jelenlegi párjánál lakott, aki jóval idősebb volt nála, és most meghalt. A házát a gyerekei öröklik és az anyós nem maradhat ott, de adtak neki bőven időt, amíg talál valami mást, nem rakták ki az utcára. A párom úgy gondolja, hogy egyértelmű, hogy hozzánk költözik, nehogy már szegénynek egyedül keljen laknia, szerintem viszont egyértelmű, hogy nem.

Ő nem átmenetileg akar idejönni, hanem végleg. És igaz, hogy van plusz 1 szabad szoba, de szeretnénk gyereket is, és az majd az övé lesz. Egyszerűen képtelen lennék az anyóssal együtt lakni, a hideg kiráz, ha belegondolok, hogy rendezkedik össze vissza, meg beleszól mindenbe. Hétvégente látni is kész kínszenvedés. És egyébként meg úgy gondolom, hogy egy 50 éves dolgozó nő simán ellehet egyedül egy albérletbe, ennyi évesen még új életet is kezdhet, miért kéne neki hozzánk költözni??

A baj az, hogy a lakás a párommal kettőnk tulajdonába van (50-50%). Most akkor ki dönti el, hogy idejöhet-e vagy sem?

2016. dec. 14. 15:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
73%
8# NEM a férja halt meg hanem a párja/élettársa!! Azért értelmezz is!
2016. dec. 14. 20:52
 22/29 anonim ***** válasza:
84%

Az senkinek nem fura hogy az anyós évekig élt a jóval idősebb párjával de eszébe nem jutott gondolkodni rajta hogy mi lesz ha a párja meghal(mivel jóval idősebb volt gondalható volt hogy hamarosan bekövetkezik)

Másrészt a szerető párnak sem jutott eszébe hogy halála után legalább egy haszonélvezete legyen anyósnak,ne kerüljön az utcara?

Az anyós az együtt töltött évek alatt semmit nem költött a hazra?

Sok itt az apró részlet amit nem tudunk anélkül pedig normális választ is nehéz adni.

2016. dec. 15. 06:20
 23/29 anonim ***** válasza:
96%

Belegondolok, hogy az én anyám 55 évesen dolgozik, sőt, most van a karrierje csúcsán, de még most is képzésre jár, meg ő maga is tart ilyeneket, meg edzeni jár, meg a barátnőivel szórakozni havi kétszer, meg moziba, színházba, megvan a maga élete, amit szeret úgy, ahogy van.

Hülyét kapna ő is, meg én is, ha együtt kéne élnünk, tök más az életritmusunk, és kikérné magának, hogy őt, mint valami öregasszonyt, pátyolgassuk. Felnőtt, életerős nő, ő lenne az első, aki azt mondaná, hogy ez az ő dolga, megoldja magának. Mondjuk benne ezerszer több előrelátás van, és már rég gondoskodott volna a majdani lakhatásáról ilyen helyzetben. Nemám, hogy élete hátralévő részére becuccolni a felnőtt gyerekéhez és annak a párjához.

2016. dec. 15. 08:09
 24/29 anonim ***** válasza:
95%

Valaki írta, hogy nem lett haszonélvezete az anyósnak arra a házra amiben lakott?

Hát azért szerintem az élettárs (férj) és örökösei hülyék lettek volna, ha haszonélvezetet adnak neki! Én úgy értelmezem, hogy az az élettárs (férj) lakása volt, amihez a kérdező anyósának semmi, de semmi köze nincs! Nyilván itt most azt nem tudjuk, hogy anyós költött-e esetlegesen a lakásra valamit.

2016. dec. 15. 08:14
 25/29 acelsziv ***** válasza:
91%
19 teljesen megmondta a tutit.
2016. dec. 15. 09:25
 26/29 anonim ***** válasza:
72%
Lehet, hogy megint "beszoptunk" egy kamu kérdést?
2016. dec. 15. 09:36
 27/29 anonim ***** válasza:
4%

Én se értem, miért hiszi azt mindenki, hogy nőnemű a kérdezőt. Számomra férfinek tűnik egyértelműen. A nők fogalmaznak úgy, hogy "nehogy már szegénynek egyedül kelljen laknia"

Válasz: igen, jogos.

2016. dec. 15. 11:10
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk,hogyha már ebben nem tudtok megegyezkedni és kb jogi úton dől el kinek legyen igaza,akkor én tuti nem terveznék közös gyereket.

A pároddal le kéne ülni és megbeszélni,hogy te miért nem akarod,hogy odaköltözzön az anyja.+ hogy gyereket akartok, annak a szobának van funkciója,nem mehet oda.

És kész, 50 évesen miért ne költözhetne egyedül albiba? Ha nem sikerült ennyi idő alatt bebiztosítania lakást,akkor marad az albi.

Én sem fogadnám be.

De ha a páromnak ez nem egyértelmű,akkor erősen elgondolkoznék a kapcsolaton.Oké,hogy az anyja, de csak tudja,hogy milyen meg hogy fiatalok vagytok,nem akarjátok kerülgetni

2016. dec. 15. 11:49
 29/29 anonim ***** válasza:

Veglegesen biztos nem. Lehet akarmilyen cuki is az anyos akkor is zavar, ha minden nap ott van, mert alkalmazkodni mindenkinek kell. Jo esetben egy felnottnek a hazastarsahoz es a gyermekeihez, ez igy normalis. Gyaszolni is csak akkor fogadnam be, ha amugy jo a kapcsolatunk.

En a parommal anno ( most mar ferjem) ugy vettunk 1\2-ed aranyban lakast, hogy leszogeztuk, hogy mas ide nem koltozik, elen anyossal. Utal engem es naplopo, veszely fennallt volna. Engem nem erdekel mas mit gondol errol a dontesrol, csak az szamit ha a paroddal egyetertes van. Ha nalatok nincs akkor ez egy eleg nagy hordereju dolog ahhoz, hogy biztosan szetmenjetek.

2016. dec. 17. 12:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!