Szerintetek jogos, hogy nem akarom befogadni az anyóst, vagy nagyon szívtelen lennék?
A párom anyja elvált, a jelenlegi párjánál lakott, aki jóval idősebb volt nála, és most meghalt. A házát a gyerekei öröklik és az anyós nem maradhat ott, de adtak neki bőven időt, amíg talál valami mást, nem rakták ki az utcára. A párom úgy gondolja, hogy egyértelmű, hogy hozzánk költözik, nehogy már szegénynek egyedül keljen laknia, szerintem viszont egyértelmű, hogy nem.
Ő nem átmenetileg akar idejönni, hanem végleg. És igaz, hogy van plusz 1 szabad szoba, de szeretnénk gyereket is, és az majd az övé lesz. Egyszerűen képtelen lennék az anyóssal együtt lakni, a hideg kiráz, ha belegondolok, hogy rendezkedik össze vissza, meg beleszól mindenbe. Hétvégente látni is kész kínszenvedés. És egyébként meg úgy gondolom, hogy egy 50 éves dolgozó nő simán ellehet egyedül egy albérletbe, ennyi évesen még új életet is kezdhet, miért kéne neki hozzánk költözni??
A baj az, hogy a lakás a párommal kettőnk tulajdonába van (50-50%). Most akkor ki dönti el, hogy idejöhet-e vagy sem?
Ha csak párod, de nem a férjed, akkor anyósod sincs. Ebben az esetben a párod dönti el, hogy ki lakhat a saját házrészében, nem te.
Ha ennyire nem akarsz a mamával együtt élni, és nem tudtok közös nevezőre jutni, akkor ebbe a kapcsolatba ne vállalj gyereket!
Kezdeném ezzel:
"A baj az, hogy a lakás a párommal kettőnk tulajdonába van (50-50%). "
Ez nem baj, hanem jó!
Egyébként pedig nincs ezen mit eldönteni, mert itt nem az anyós a hibás (vajon miért sejtem azt, hogy nem is vagytok férj-feleség? Tehát akkor még anyós sem.), hanem a párod, mivel megmondta, hogy oda fog költözni és kész! Itt nem az anyóst kell szidni.
"A párom úgy gondolja, hogy egyértelmű, hogy hozzánk költözik, nehogy már szegénynek egyedül keljen laknia, szerintem viszont egyértelmű, hogy nem. "
Ez után nem tudom, hogy miért az anyósod a hibás bármiben is???
Naná, hogy ő úgy gondolja, hogy örök életében ott fog lakni, HISZEN felajánlotta neki a fia!!
A fiának pedig egyértelmű, hogy az anyjának fog segíteni. Ugye ezt te sem gondoltad komolyan, hogy mama menjen amerre lát? Ilyenkor egy jobb érzésű lánya/fia azt mondja, hogy lakjon náluk, hiszen van is hely, és ez a normális.
Elhiszem, hogy neked ez nem tetszik, de te sem mondanád az anyádnak, ha nem tudna hova menni lakni, hogy menjen a híd alá igaz???
Ha meg lenne rá anyagi keret, akkor meg semmi probléma.
Akkor nyilván nem mondta volna azt a fia, hogy menjen hozzátok.
Neked ez nem evidens?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!