Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha egyszerűen már...

Mit tegyek, ha egyszerűen már nem bírom elviselni az anyósomat?

Figyelt kérdés
Jelenleg itthon vagyok a két éves kislányommal. Az anyósom már nyugdíjas (67 éves) és állandóan hozzám járkál. Állandóan hozza a sütiket amiket sütött, aztán órákig képes itt maradni, és beszélni a nagy semmiről. Állandóan arról beszél, hogy mi volt az ócska szappanoperáiba amit néz, meg hogy mit fog főzni, milyen az időjárás, mit mondott a szomszéd stb. Szóval a nagy semmiről... Csak sajnos nem tudom, hogy mondjam meg neki. :/ Szerintetek mit tegyek?

2016. dec. 2. 11:22
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Van néhány barinője, de mégis nálam lóg :'(
2016. dec. 2. 11:58
 12/44 anonim ***** válasza:
62%
Használd ki az előnyét! El tudsz menni például bevásárolni, ő meg addig vigyáz a gyerekre!
2016. dec. 2. 12:00
 13/44 anonim ***** válasza:
72%

Jézusom,mit meg nem adnék egy ilyen anyósért. Az enyém mindig elmondja a vőlegényemnek,hogy nem szeretem őt, abnormális buta liba vagyok, és én irányítom az életét. A párom emiatt már többször is megszakította vele a kapcsolatot,(Szerencsére,több, mint 300 kilométerre él)de érzelmileg zsarolja a kicsi fiát,így a párom mindig megbocsát neki.

Próbáld meg vele finoman közölni,hogy nagyon kedveled őt,viszont jobb szeretnéd,ha csak heti pl. kétszer jönne át. Ajánld fel,hogy átviszed az unokát,amíg bevásárolsz,ilyenek,és hogy a vasárnapi ebédnél szívesen látjátok.Ha értelmes ember módjára közlöd vele,hogy szeretnél kicsit kettesben lenni a lányoddal,vagy ilyenek.Esetleg kérd meg,hogy tanítsa meg a kislányod kedvenc sütijét,érdeklődj olyan dolgok iránt,ami téged sem untat, és tudod,hogy ő szívesen beszél róla.

2016. dec. 2. 12:29
 14/44 anonim ***** válasza:
72%

Túlreagálod. Én örülnék egy ilyen átjárós-beszélgetős anyósnak.

(Az enyém jó fej, csak messze lakik.)

2016. dec. 2. 12:33
 15/44 anonim ***** válasza:
76%

Én is erre gondoltam, kérd meg erre arra, játsszon a lányoddal, amíg kiteregetsz, leugrasz a postára, vasalja ki a férjed ingeit. Ha dolgod van nyugodtan mondd neki, hogy ti most orvoshoz vagy játszótérre mentek. Ha el akar kísérni, te döntsd el mehet-e veletek.

Ha amúgy kedves és nem bánt, nem balhéznék vele össze, de finoman tudtára adnám, rövidebb látogatásra vágyunk és zavaró az állandó jelenléte. Egy jó nagyi áldás, ha oviból kell elhozni a kicsit vagy betegek és te már dolgozol. Ráadásul oviba suliba jó sok sütit kell majd vinni.

2016. dec. 2. 12:36
 16/44 anonim ***** válasza:
52%

Szegèny, de sajnállak... az èn "anyósom" egyfolytában feljelentgetett minket mondvacsinált okokkal, meg mindenáron megpróbált minket szétszedni amíg meg nem szakítottuk vele a kapcsolatot.

Örültem volna egy ilyen anyósnak.

Mindenesetre mondd meg neki, hogy a hétre be vagy táblázva, ne menjen (barátnők stb...). Egy idő után le lehet így csökkenteni a látogatásokat.

2016. dec. 2. 12:39
 17/44 anonim ***** válasza:
46%

A süteményt a fejére borítani, száját betapasztani a vén szipirtyónak. Még ilyet! állandóan süteményt hoz! Megkínálod a tesco sütiddel és elmeséled, hogy te hol tartasz a Heideggeri metafizikai kérdésére való válaszoddal:

"Miért van inkább valami, hogynem inkább semmi."

2016. dec. 2. 12:58
 18/44 A kérdező kommentje:
Jó, de akkor is idegesítő, hogy állandóan nálam lóg. Elveszi a magánéletemet...
2016. dec. 2. 14:27
 19/44 anonim ***** válasza:
31%
Kegyetlen egy anyós...
2016. dec. 2. 15:22
 20/44 anonim ***** válasza:
71%

Kedves kérdezőnek az a baja h anyós minden nap elveszi a fél napját. Mi most békültünk ki párommal az anyukájával másfél év után. Januárban itt az unokája de addig valahogy próbáljuk az agyába vésni hogy ha nem lesz szükség segitségre akkor heti 1-2X 1-2 óra látogatás elég lesz. Remélem addigra elfogadja.

Ne vessz össze vele próbáld bedobni hogy bocs de most fáradt vagy lefekszel aludni vagy valami hasonló

2016. dec. 2. 16:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!