Keresztszülö választás?
Szeretnénk megkeresztelni a kisbabánkat. Mi már akkor ígéretet tettünk az ikertestvéremmel egymásnak, hogy egymást választjuk keresztanyának, amukor a férjem még csak nem is ismertem. Így őt szeretném választani. Anyósom eljött hozzánk és leállt velem kiabálni, hogy én hogy képzelem azt, hogy nem az ő lánya (férjem testvére) lesz a keresztanya. Mondtam neki, hogy ebből nem csinálunk ügyet, lesz két keresztany. Ő meg erre, tovább üvöltözve, hogy szó sem lehet róla, náluk az a szokás, hagyomány, hogy mindket családból választani kell. És az ő családjukból márpwdig a lánya lesz a keresztany.
Tudni kell, hogy van egy betegségem, ami miatt nem ajánlották a terhességet, mert a saját életemet kockáztattam. De én bevállaltam, mert nagyon szerettem volna, és hittem, bíztam benne, hogy minden rendben lesz. Így is lett.
Ezek után nem hogy örülnének, hogy van egy unokájuk ( mert a lányuk nem is akar gyereket, pedig 30 felett van, na de ez az ő dolga), de még most is mindenbe bele akarnak szólni.
Pár éve az esküvőnket szerveztük, saját pénzből, és ki is kötöttük, hogy így mi döntünk mindenről, de nem így lett, mert anyósom akkor is jött a hagyományokkal, babonákkal, meg sok más idétlenséggel és mindig azt mondta "nemszól bele, de másként ez nem lehet". Azén családom hagyományqira tettek magasról.
Mindig mindent ő akar megszabni.
De most úgy gondolom, hogy átlépett minden határt. Szerintem abba nem szólhat bele, higy kilesz a kisfiam keresztanyja.
Szerintetek van joga hozzá?
Párom nővére első kislányának a keresztanyja és ígéretet kapott, hogy minden további kislánynak de talán fiúknak is ő lesz, majd amikor jött a második kislány, akkor anyós nyomására nővére nem páromat választotta. Nagyon sokáig neheztelt rá, nekem kellett elrángatni a keresztelőre pedig szigorúan ateista vagyok és a mai napig neheztel nővérére ezmiatt, pedig nem mostanában történt..
Biztos vagy benne, hogy a testvéreddel ápolt normális viszonyt fel akarod áldozni egy olyan anyós kedvéért, akivel az egyetlen célod a konforntáció elkerülése?
Ráadásul a leírásod alapján a gyerek kapna egy olyan keresztanyát aki tojik a fejére, én nem igazán értem a célját ennek a dolognak de az még nekem is átjön, hogy az nem jó keresztszülő, aki nem érdeklődik a gyerek után és a gyerkenek is szar lesz ha béna a keresztsüleje van a tesójának meg monjduk jófej aki mindig érdkelődik és szoros a kapcsolat.
Ha neked ez fontos, akkor úgy tedd, ahogy neked és a gyereknek jó.
Ha meg csak egy illedelmes, egymás-seggét-körbenyalós szokás mindenkit keresztbe hívni a családban keresztsülőnek akkor nem tök mindegy?
Hát én már pedig ebből nem engednék. Tény és való, hogy az apukának is szerintem ugyanolyan joga van, mert szerintem az nem indok, hogy a férjedet még nem is ismerted, mikor ti megbeszéltétek, nyilván ez történhetett volna ő és a húga közt is. Viszont így, hogy apuka nem foglal állást, én azt mondanám, hogy állj ki a véleményed mellett és pont.
Egyébként én is a barátnőmet szeretném k.anyukának, az Öcsémet meg k.apukának. De tekintettel arra, hogy én a családból sosem akartam k. szülőt, mert így is, úgy is családtag, nem ragaszkodom ehhez, ha pl. a férjem majd mást szeretne keresztapának.
15-ös:
Attól még, hogy nem foglal állást a férje nem papucs. Valószínűleg ha a testvérét szeretné keresztanyának akkor kinyitná a száját, mert a kérdező azt mondta, hogy már nem egyszer rábeszélte a férje valamire csak, hogy béke legyen. Nyilván most inkább a sógornőjét szeretné keresztanyának és ezért nem szól bele, hogy ne legyen nagyobb balhé vagy legyen rosszba az anyjával.
"15-ös, hülye vagy. Miért ne dönthetné el előre az EGYIK keresztanya személyét? Lehet több is belőle, senkinek nem sérülnek a jogai."
Te vagy hülye. Nem sikerült felfogni mit írtam. Közös a gyerek, ezért közös döntés a keresztszülő. Mit szólt volna a kedves anyuka, ha a férje is eldönti előre a húgával ? Keresztanya pedig csak egy van. Legalábbis rendes helyen ennyit enged a pap. Az már kérdés, hogy ezt sokan kijátszák vagy nem hivatalosan többet választanak. A férj pedig azért papucs, mert egyik nőre sem mer szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!