Keresztszülö választás?
Szeretnénk megkeresztelni a kisbabánkat. Mi már akkor ígéretet tettünk az ikertestvéremmel egymásnak, hogy egymást választjuk keresztanyának, amukor a férjem még csak nem is ismertem. Így őt szeretném választani. Anyósom eljött hozzánk és leállt velem kiabálni, hogy én hogy képzelem azt, hogy nem az ő lánya (férjem testvére) lesz a keresztanya. Mondtam neki, hogy ebből nem csinálunk ügyet, lesz két keresztany. Ő meg erre, tovább üvöltözve, hogy szó sem lehet róla, náluk az a szokás, hagyomány, hogy mindket családból választani kell. És az ő családjukból márpwdig a lánya lesz a keresztany.
Tudni kell, hogy van egy betegségem, ami miatt nem ajánlották a terhességet, mert a saját életemet kockáztattam. De én bevállaltam, mert nagyon szerettem volna, és hittem, bíztam benne, hogy minden rendben lesz. Így is lett.
Ezek után nem hogy örülnének, hogy van egy unokájuk ( mert a lányuk nem is akar gyereket, pedig 30 felett van, na de ez az ő dolga), de még most is mindenbe bele akarnak szólni.
Pár éve az esküvőnket szerveztük, saját pénzből, és ki is kötöttük, hogy így mi döntünk mindenről, de nem így lett, mert anyósom akkor is jött a hagyományokkal, babonákkal, meg sok más idétlenséggel és mindig azt mondta "nemszól bele, de másként ez nem lehet". Azén családom hagyományqira tettek magasról.
Mindig mindent ő akar megszabni.
De most úgy gondolom, hogy átlépett minden határt. Szerintem abba nem szólhat bele, higy kilesz a kisfiam keresztanyja.
Szerintetek van joga hozzá?
Egy házasság során rengeteg közös döntést kell hozni, 15-ös. Ez csak egy a sok közül, és messze nem a legfontosabb szvsz.:-) Nem tudom, mi olyan felháborító abban, ha valakinek néhány dologban van határozott elképzelése már a házasság előtt, bőven marad még olyan, amiben majd a másik elképzelése érvényesül inkább. De ezt semmiképp sem az anyós hivatott eldönteni.
Egyébként lehet több keresztanyja a gyereknek, de csak egyet anyakönyveznek. Kompromisszumnak ott van a bérmaszülői funkció, az úgysem lehet azonos a keresztszülővel.
Én nem értelek! Tényleg nem.
Ha nem akarod megfogadni az anyósod tanácsát, akár az esküvőszervezésben, akár a keresztelő kapcsán, akkor ne fogadd meg!
Állj a sarkadra, és állj ki magadért, és a családodért.
Ha az anyósom üvölt velem, vagy csúnyán szól, akkor elmegyek, vagy megkérem, hogy távozzon, amennyiben az én otthonomban teszi azt. És ez így történt.
Még most kezdj el önálló felnőttként viselkedni, mert egyre nehezebb lesz leszoktatni a mamát a szervezkedésről.
És még egyszer leírom, hogy nem értem, hogy tudja elérni a mama, amit akar, ha neked az nem tetszik. Félsz tőle? Kérlek magyarázd meg, hogy mivel tart sakkban?
,,Mindig mindent ő akar megszabni.''
Annyi mindent szab meg amennyit megengedsz!
Hű de sok válasz erkezett!
Először is, az ikertestvérem mindenképpen keresztanya lesz. Itt van rá lehetőség, hogy több keresztanyát válasszunk. Anyósom nem akar ezzel a lehetőséggel élni, mint már írtam, csak az ő lánya lehet keresztanya.
Nagyon sok mindenen mentem keresztül, amíg összejött a baba ( 2 vetélés, rengetek kórházi bentfekvés), ezért úgy gondolom,
Igenis van jogom eldönteni, hogy legalább az egyik keresztanya a testvérem legyen.
Azért mentem bele korábban sok olyan dologba, amit nem szerettem volna, mert a férjem megkért a családi béke érdekében,.
Most nem szól bele. Szerintem tudja, hogy ebből úgy sem engedek, na meg hogy igazam van.
Anyósodnak nincs "joga" semmilyen a TI gyermetekeket érintő ügybe!
Véleményem szerint te mindent megtettèl, felajánlottad, hogy lehet a sógornöd is keresztanya... ha nem tetszik anyósnak, mehet a víz alá moszatnak!
Minden alkalommal mikor ezt felhozza, szép higgadtan el lehet ezt magyarázni neki, hogy igen te is szeretnéd, ha a sógornőd IS lenne keresztanya, de a tesód az lesz, akár tetszik akár nem, nem vita tárgya.
Amúgy a sógornőd akar egyáltalán az lenni?
Egyrészt természetesen nincs joga anyósodnak ebbe beleszólnia, másrészt azt írtad a nyitókérdésben, hogy:
"Ő meg erre, tovább üvöltözve, hogy szó sem lehet róla, náluk az a szokás, hagyomány, hogy mindket családból választani kell."
Tehát az ő családjukból az ő lánya (férjed testvére) lenne, a te családodból meg a te testvéred. És ez neked is megfelelő, férjednek meg mindenhogy jó.
Akkor most mi a probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!