Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit tennétek, ha már...

Ti mit tennétek, ha már nagyon beteg lenne egy rokonotok?

Figyelt kérdés
Múltkor nagymamámnál voltunk és idős gondozásról, betegápolásról beszélgettünk apósom kapcsán, aki rákos. Gégerákja van, jelenleg tünetmentes. Az egyetlen baja, hogy felszakadt a gégéje, amit megműtöttek neki, nem tud rendesen enni és fulladozik - múltkor, mikor bevittük a kórházba, azt mondták, asztmás rohamok, kapott infúziót, de nem lett valami jól tőle max egy napig. Levest szoktam neki főzni, múltkor is nagy tál krumplis tésztát vittem fel. Párom szokott neki még a tűzre is rakni, mert annyira gyenge, hogy nem tud. A fotelje mellett ott van a kandalló, előtte 5 cmre kb a láda tele fával és nem bír két rönköt sem rárakni annyira gyenge szegény. Párom még az éjszaka közepén is felmegy hozzá, ha nincs jól. Beszélgettünk arról, hogy mi lesz, ha rosszabbul lesz. Tehát, ha már nem bír gondoskodni magáról stb. Nagymamám azt mondta, nekem kell majd gondoznom. Első hallásra kikerekedett a szemem. Mondtam neki, hogy nagyi, szerintem félreértettem a kérdést. De mikor rákérdeztem, azt mondta, komolyan gondolja. Nem értettem... májusban fog megszületni a kisbabám, aki non-stop felügyeletet igényel az anyukája részéről. Ott van az estis tanfolyamom is, de ezt majd megoldjuk. Szóval így kerek-perec rákérdeztem, hogy amellett, hogy főzök, mosok, takarítok, udvart rendben tartom, kertben dolgozunk, suliba járok, nevelem a kisbabámat, takarítsak apósomnál és gondozzam majd, ha nem lesz már olyan állapotban, hogy magáról tudjon gondoskodni. Merthogy én úgyis otthon fogok ülni. o.O Konkrétan majdnem leestem a székről, mikor meghallottam... Nem arról van szó, hogy nem szívesen segítek mert csak páromnak az apukája. Ha már magunknak főzök, főzök neki is, ha lehozza a mosnivalóját, kimosom, párom le szokta nyírni a haját ilyesmi. Ugyanezeket megtenném a nagyszüleimnél is, a szüleimnél is. Ugyanúgy ápoltam páromat, mikor eltört a lába. Főztem rá, vizes borogatás, ápolgatás. De nekem valahogy arra már nem lenne gusztusom, hogy pelenkáztatás és hasonlók... Ugyanúgy a saját családtagjaimnál sem. Bizonyos pontig ápolok mindenkit, de rosszul vagyok attól, hogy mást pelenkáztassak, fürdessek és a legrosszabbul az esett, hogy úgyis itthon fogok ülni. Pedig ez nem igaz! Attól, hogy itthon ülök, rengeteg dolgom van. Mindegy is, igazából csak arra lennék kíváncsi nálatok hol van az a pont, ahol még ápoljátok anyóst/apóst/szüleiteket/nagyszüleiteket és mikor van az, hogy azt mondjátok, elég volt?
2016. nov. 9. 12:02
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
14%
De a 200 ezres nyugdíja, meg a ház fele, amiben laktok, az azért jól jön, hogy kényelmessé tegye az életedet?
2016. nov. 11. 00:33
 22/31 A kérdező kommentje:
A 200.000 ftos nyugdíjából 30-at ad lakbérre 😀nem szoktam pénzt kérni tőle meg nem is szívesen fogadom el ha ad mostanában jött az a szokása hogyha valami neki nem tetszőt hall pénzzel próbálja kiegyensúlyozni pl múltkor mondta párom neki hha rosszabb lesz az állapota otthonba adjuk mire azt mondta hogy a gyereknek megveszi ő a bútort..de nekem nem kell az ő pénze
2016. nov. 11. 19:14
 23/31 A kérdező kommentje:
Eddig is mindig magunknak vettünk meg mindent az egy év alatt autót hűtőt tévét ágyat mikrót tűzhelyet. Az hogy ő belead a lakbérbe nem az én kényelmi helyzetemet szolgálja. Én sem ingyen lakok páromnál, mivel közös a kassza közös a számla. Senki sem lakhat ingyen sehol így ő is ad a rezsibe.
2016. nov. 11. 19:18
 24/31 A kérdező kommentje:
A ház pedig párom nevén van ő vette a saját pénzéből. Nem az após ergo fogalmam nincs milyen ház feléről beszèlsz. :)
2016. nov. 11. 19:20
 25/31 anonim ***** válasza:
77%
Ha apósnak ennyi pénze van, akkor szerintem megoldható lenne, hogy fizet egy ápolót, aki a testi gondozást végzi - így neked csak a házimunka az, amiben be kellene segíteni, az meg - érzésem szerint - vállalható lenne.
2016. nov. 12. 09:22
 26/31 anonim ***** válasza:
22%
Felesleges itt olyan tanácsokat adni, hogy fizessen ápolót, stb. A kérdező házon kivül szeretné tudni apósát, minden mondata arról árulkodik, hogy idegesiti, hogy a beteg ember ott van a házban, és lefoglalja az ő férjét. A férj pedig ragaszkodik ahhoz, hogy apját méltóképp ápolja a házában. Efféle nézeteltérésekre simán rá tud menni egy házasság. A vesztes fél a kedves kérdező lesz, és meg is érdemli. A legnagyobb vesztes pedig a még meg sem született kisbaba lehet... Nagyon-nagyon mélyen magadba kéne nézni kérdező, mielőtt késő lesz...
2016. nov. 12. 11:46
 27/31 A kérdező kommentje:
Szerintem nem. Megbeszéltük, hogy akkor, amikor rosszul lesz már nagyon, akkor lesz csak házon kívül. Mert párom is mondta hogy ő se szeretné pelenkáztatni. Nem leszek vesztes fél és Noémi se lesz az. Csak annyit kérdeztem, hogy ki meddig tudna ápolni egy embert vagy hajlandó lenne e rá. Én nem lennèk és a többség szt nem is lennék hibás benne. De ezt màr pàrommal is megbeszéltük szóval már nem aktuális a kérdés mindent megtudtam amit akartam.(És nem ment rá a kapcsolatunk sőt nagyimmal.is meg tudtam értetni végül magam.) Sziasztok 😊
2016. nov. 12. 14:52
 28/31 anonim ***** válasza:
14%

Ha nincs gusztusod másokat pelenkázni, mi lesz a gyerekkel, Akit szülni készülsz?

Mert Őt aztán tényleg a Te feladatod lesz gondozni, amíg kicsi. Sőt nevelni is. Persze nem egyedül, hanem a pároddal közösen, de jelentős részét (amíg kicsi jóval nagyobb részét) neked kell vállalnod.

2016. nov. 12. 20:40
 29/31 A kérdező kommentje:
Nem probléma :) Ahhoz van gusztusom :) Tegnap végignéztem ahogy sógornőm pelenkáztatja a legkisebb lányát :) Párom ment majdnem hányni, én viszont tök természetesnek tartottam. Más az, mikor azért csinálja, mert kicsi és más az, mikor már idős. Főleg úgy, hogy alkoholista is...
2016. nov. 21. 05:31
 30/31 anonim ***** válasza:
55%

Gyerek mellett pláne ha olyan a gyerkőc...nekünk pl olyan... hogy kábé örülök, ha zuhanyozni eljutok, meg a fözés megvan. Sokszor tornyosodik a házimunka, bevallom. Nem hiszem, hogy ez szimplán azon múlna, mennyire lenne megterhelő még egy ilyet bevállalni mellé, mert egyértelmű, hogy megterhelő, de elsö a baba, annak nincs értelme, hogy egy hullafáradt idegbeteg zombi anyuka legyél. Plusz mit csinálsz például, ha mennél a gyerekkel (akinek majd lesz egy napirendje), nem tudsz hazaugrálni apóshoz pelust nézegetni...) Ha van rá lehetőség, akkor érdemes egy otthont, idősgondozó intézményt keresni (idöben, mert dugig vannak) ahol szakszerű, 24 órás ellátást kaphat. És innább minden nap meglátogatni. Plusz, legalább lenne korabeli társasága, programok. Sokan ezt "kegyetlenségnek" tarthatják, hogy "bedugni" ugymond, egy otthonba, de amikor vki dolgozik, vagy egy kisbabáért kell felelősséget vállalnia, ez a legjobb megoldás szerintem.

Férjednek mi a véleménye erről?

2017. júl. 18. 00:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!