Ti mit tennétek, ha már nagyon beteg lenne egy rokonotok?
Biztos nem ezt a választ akarod hallani...
Én 20 évesen szültem, ápolónőként dolgoztam. Albérletben laktunk a férjemmel és a kislányommal. 3 hónapos volt a gyerek, amikor apósom váratlanul beteg lett, teljes ellátásra szorult. Anyósom nyugdíj előtt állt, neki az ápolási díj hatalmas érvágás lett volna. MI akkor úgy döntöttünk, odaköltözünk hozzájuk, ha ez segít. Egy évig úgy néztek ki a napjaim, hogy rendbe tettem a gyereket, aztán az apósom és kezdtem elölről. Nem bántam meg.
Ugyanakkor pontosan tudom, mennyit tud ártani valakinek, ha úgy gondozzák, hogy nem is akarják, nem is értenek hozzá. Ezért annak ellenére, hogy én bármikor megtenném ezt családtagért, azt mondom, csak akkor vállald, ha tényleg képes vagy rá lelkileg, fizikailag. Sokszor a legjobb, amit tehet valaki ebben az esetben csak annyi, hogy megkeresi és megfizeti a legjobb lehetőséget.
Párom anyja a mamához költözött,jelenleg már fekvö beteg. Segitünk ha kell valami hozunk,ha vinni kell a mamit vittük eddig. Vele sajnos már nem sokáig lesz gond.
Nekem mamám nem beteg viszont nem tud boltba menni és fözni. Rendelünk neki hétköznapra ebédet hétvégén fözök rá is amugy minden nap vagyok nála 2-3 órát. Jelenleg én is itthon vagyok tpn. Januárban jön a baba amég tudom intézem mamát utána kis idöre a család többi reszenek kell elosztania a feladatokat.
"Ti mit tennétek, ha már nagyon beteg lenne egy rokonotok?"
Ez a kérdés nálam már nem aktuális, mert mindenkim aki számít elment már.
Mindenkimet tisztességgel ápoltam, rá is ment az életem, a karrierem, az egészségem.
Ebből levontam azt a tanulságot, hogy a gyerekeimnek meghagytam, hogyha ilyesmi állapotba kerülök, tegyenek hospice-házba, mindnyájunk érdekében.
Olvasgass a hospice ellátásról, amit lehet otthonra is kérni, de házba is beköltözni és mutasd meg amit kiválasztottál a férjednek is!
Utólag belegondolva, az én hozzátartozóim is talán jobban jártak volna, ha ezt az utat választjuk, mert hiába volt bennem szeretet irányukba, ilyen beteg esetében a szakértelem is nagyon fontos.
egyébként az apósnak 200.000 ftos nyugdíja van, mert ő meg betegápoló volt és anatómia tanár
ö, azért nyugdíjas ápoló és eü főiskolai tanár szülővel ebben hadd kételkedjem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!