Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha anyósoddal összekaptok,...

Ha anyósoddal összekaptok, párod kinek a párját fogja?

Figyelt kérdés

Anyósomnak és a páromnak minden vasárnap kötelezően menniük kell a nagymamához ebédre. Minden vasárnap 12:00kor ott kell lenni.

Én nem vagyok meghívva, ez az egyik "gondom". A nagyobb baj az, hogy vasárnapra semmi olyan programot nem csinálhatunk, ami miatt a párom ne tudna megjelenni az ebéden.

Ha szeretnénk vásárba menni, kirándulni, nyaralni stb., mindent úgy lehet, hogy visszaérünk ebédre, vagy ebéd után indulunk.

Tegnap megmondtam anyósnak, hogy elmegyünk csavarogni, és ha majd lesz kedvünk hazajövünk. Teljesen kikelt magából, hogy mi lehet fontosabb a családi ebédnél?

Párom erre annyit szólt: édesem, évek óta tartó hagyomány, miért nem törődsz bele végre?

Nem szeretném ezt megszakítani, csak végre egyszer elmenni egy egész napra kikapcsolódni, hogy ne kelljen hazarohanni.

5 év alatt kb kétszer hagyta ki a párom az ebédet, mind a kétszer 40 fokos láza volt. Sírás persze akkor is volt a nagyi részéről.

2016. okt. 10. 18:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
92%
már rég nem kapunk össze, nincs rá alkalmunk, de mindig mellém állt a párom. Ahogy ha ő vitatkozott össze az én családomból bárkivel, én meg mindig mellé álltam. Tudatosan választottuk egymást, a családba meg csak születtünk. Az ember meg kitart a választása mellett.
2016. okt. 10. 19:11
 22/32 anonim ***** válasza:
91%
A párod egy jó nagy marha. Engem anyós egyszer r1bancozott le, azóta nem a családunk tagja, párom szakította meg vele a kapcsolatot végleg.
2016. okt. 10. 19:17
 23/32 anonim ***** válasza:
18%

Én elmennék magam kávézni a városba vagy barátnőkkel ebédelni, vásárolni stb.

Mehetnek a nagyihoz ebédelni. Ha amugy jó a kapcsolatod szerintem hagyd, nem fognak évtizedekig a nagymamihoz járni ebédelni.

2016. okt. 10. 22:32
 24/32 anonim ***** válasza:
93%

Ez gáz! Anyuci pici fia nem képes felnőni, akkor neked kell lépni.

Amúgy párodnak meg kellene említeni, hogy anno a pelenkázása is évekig tartó hagyomány volt aztán csak vége lett. (vége ugye? Vagy az anyja még csinálja?) Aztán iskolába/munka helyre se kísérik már el. stb.

Szintet lépet a kapcsolata, változással jár, dolgozzák már fel, úgy ahogy az összes többit.

2016. okt. 11. 03:01
 25/32 anonim ***** válasza:
90%
Én nem tűrném, hogy ennyire semmibe vegyenek, konzervatív hozzáállás így vagy úgy. Ez vastagon bunkóság nemcsak az öreglány részéről, de a párodéról is. Bár, ha neki így jó, és cseppet sem érdekli, hogy a vasárnapi ebéd körül forog az életeket, akkor értem, hogy miért nem tesz ellene. De hogy a nagyi előtt, meg anyád előtt sem áll ki melletted, hogy márpedig Te hozzá tartozol, együtt éltek (?), vagy rád is vonatkozik a meghívás, vagy csak olyankor megy, ha Te nem tudsz menni. Mert még féléves kapcsolatnál értem, hogy nem akarja a családi életbe bevonni, na, de tartósnál, együttélés esetén? És ezt így ki is mondja a mama, hogy Te r ibanc vagy, mert házasság még nincs? Akkor nem a kedves kisunkoka tökét kellene elkapni, hogy hogy képzeli, hogy k...vát tart ahelyett, hogy megnősülne végre? Vagy a férfinak mindent lehet, az elhasznált r ibancot meg le kellene cserélni egy makulátlan nőre? Vagy majd ha összeházasodtok, akkor hirtelen meg elkezd veled jópofizni, és mehetsz te is enni, na meg soha egy családi ebéd se legyen a Te családoddal, nyaralás, meg semmi, mert mamánál kell lenni pontban délben? Nonszensz!Nem a rendszer, hanem hogy ha akarja az ember, ha nem, más irányítja az életét.
2016. okt. 11. 05:40
 26/32 anonim ***** válasza:
46%

3 lehetõség van:

a) elfogadod,egyszer úgyis meghal

b) hisztizel és elõbb-utóbb szétmentek

c) most szakítotok

A kérdésedre a válasz, annak a pàrtjàt fogja, akinek igaza van. De nem anyósod a baj, hanem a nagyi. Vele szemben ki kellene állnia a pàrodnak, hogy nem r....c vagy. Választás elé állítania õt is. Vagy mehetsz te is szájhúzogatás nélkül vagy vége a hagyománynak. Ez lenne a minimum.Arról nem is beszélve, hogy mi lenne ha szabad lenne a vasárnapotok...

2016. okt. 11. 10:02
 27/32 anonim ***** válasza:
93%

Te jó ég.

És akkor ti hogy mentek nyaralni? Wellness hétvégézni? Vagy ilyesmi?

Kizárt, hogy ezt csinálnám. Ilyen egy gyökér palit.

Ezt a szokást akkor sem vállalnám be ha én is meg lennék hívva. Úgy meg, hogy kizárnak a családból...tudod kéne ez az ember.

2016. okt. 11. 10:12
 28/32 anonim ***** válasza:
87%

én már rég választás elé állítottam voltam az első ilyen alkalommal...Komolyan milyen lesz a jövőtök?:

- Bocs nagyi nem tudok menni mert szülök

-Hogy képzeled hogy nem jössz el az ebédre, majd szülsz később.

XD

De most komolyan miért vagy ezek után is vele?

2016. okt. 11. 10:35
 29/32 anonim ***** válasza:
85%
Ha gyereketek lesz a párod megy anyóssal és viszik a gyereket is? Te meg majd egyedül töltöd a vasárnapokat? Biztos hogy ezt akarod?
2016. okt. 11. 10:49
 30/32 anonim ***** válasza:
87%
Én ilyenkor megjegyezném, hogyha az emberiség ennyire görcsösen ragaszkodott volna a hagyományokhoz, még mindig a fán lennénk...
2016. okt. 11. 11:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!