Cserélnél lakást az anyósoddal?
Anyósék egy családi házban élnek, 2 szoba+ nappali+ konyha+ fürdő plusz gyönyörű kert. Vőlegényem meg kapott anno egy 1,5 szobás tégla lakást.
Nyáron lesz az esküvőnk, és anyósék felajánlották a lakáscserét. Nekik nagy a ház, nem tudják megműveli a kertet, mi pedig ne szűkölködjünk a lakásban...
Simán!
Ezt szerintem jó szívvel ajánlották fel, gondolom a lakásért is ők fizettek, még ha a fiuknak is vették, szóval...
Esetleg fel kellene ajánljatok valamennyi pénzt, hogy fel tudják úgy újítani a lakást ahogy szeretnék.
Én nem. Nekünk is felajánlotta az anyós, annyi a különbség, hogy a lakás a vőlegényemmel kettőnké (1 plusz két feles).
Azért nem mentünk bele, mert tudjuk, hogy az égvilágon semmit nem engedne változtatni a házon. Ha bármi felújítást szeretnénk, csak az ő ízlése alapján lehetne, nem kellő bútorokat nem vághatnánk ki, hiába 3,5 szoba + étkező + konyha + kamra + nyári konyha + garázs + kert... alig lenne benne saját terünk. Úgy élnénk csak benne, mint egy albérletben.
Utolsó, akkor az nem csere lenne, hanem tényleg albérleteznétek a házában.
Ha valódi cseréről lenne szó (papíron a tulajdonjogok is cserélődnek, tehát a lakás tulajdonosa anyósék, a házé pedig ti ketten vagy a férjed lesztek), és úgy érzitek, hogy minőségbeli javulást hoz az új helyzet (anyagilag bírjátok és jobbnak is tartjátok a kertes házas több szobás megoldást), akkor menjetek bátran.
Semmiképp.
Én most kertesben lakok, utálom, sosincs rend mert akkora ház, a kert tiszta gaz mindig, mert kinek van kedve állandóan azt ásni? A házat kívül, belül rendben kell tartani, drága is, fárasztó is. Utálom.
Lakásban is laktam már, pici volt, olcsó, sokkal jobb volt, otthonos, és szép mindig. Nekem az jobban bejön.
7-es,
ha lepapíroznánk (ami nem éri meg) sem lenne több "jogunk" a házban, mert így is, úgy is hallgathatnánk, hogy "de a nagymama százéves bútorát miért kell kidobni?", "teljesen jó volt úgy a fürdő, nekünk megfelelt 25 éven át, miért költitek feleslegesen a pénzt?", "de hát még működött a hűtő (és annyit zabál mint két másik)?"...
persze ha az anyós-após természete olyan, hogy ilyen problémákra nem kell számítani... (mondjuk ezt nem tudom elképzelni, mivel az én szüleim is ilyenek e téren)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!