Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Cserélnél lakást az anyósoddal?

Cserélnél lakást az anyósoddal?

Figyelt kérdés

Anyósék egy családi házban élnek, 2 szoba+ nappali+ konyha+ fürdő plusz gyönyörű kert. Vőlegényem meg kapott anno egy 1,5 szobás tégla lakást.

Nyáron lesz az esküvőnk, és anyósék felajánlották a lakáscserét. Nekik nagy a ház, nem tudják megműveli a kertet, mi pedig ne szűkölködjünk a lakásban...

2014. ápr. 20. 11:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Persze, miért ne? Mi a kérdés?
2014. ápr. 20. 11:39
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Mondjuk a szobaszámon túl négyzetméterre vetítve mit jelent ez? Hány négyzetméteres a két ingatlan? Milyen az elhelyezkedésük? Van minden a közelben? Milyen messze vannak a munkahelyetektől?
2014. ápr. 20. 11:40
 3/13 anonim ***** válasza:
88%

Simán!

Ezt szerintem jó szívvel ajánlották fel, gondolom a lakásért is ők fizettek, még ha a fiuknak is vették, szóval...

Esetleg fel kellene ajánljatok valamennyi pénzt, hogy fel tudják úgy újítani a lakást ahogy szeretnék.

2014. ápr. 20. 11:40
 4/13 anonim ***** válasza:
82%
Ha szeretnétek kerteshazban élni, lenne ido es kedv rendben tartani a kertet es a fenntartása sem okozna gondot anyagilag, akkor igen.
2014. ápr. 20. 11:41
 5/13 anonim ***** válasza:
82%
Simán cserélnék.
2014. ápr. 20. 11:57
 6/13 anonim ***** válasza:
28%

Én nem. Nekünk is felajánlotta az anyós, annyi a különbség, hogy a lakás a vőlegényemmel kettőnké (1 plusz két feles).

Azért nem mentünk bele, mert tudjuk, hogy az égvilágon semmit nem engedne változtatni a házon. Ha bármi felújítást szeretnénk, csak az ő ízlése alapján lehetne, nem kellő bútorokat nem vághatnánk ki, hiába 3,5 szoba + étkező + konyha + kamra + nyári konyha + garázs + kert... alig lenne benne saját terünk. Úgy élnénk csak benne, mint egy albérletben.

2014. ápr. 20. 12:11
 7/13 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó, akkor az nem csere lenne, hanem tényleg albérleteznétek a házában.

Ha valódi cseréről lenne szó (papíron a tulajdonjogok is cserélődnek, tehát a lakás tulajdonosa anyósék, a házé pedig ti ketten vagy a férjed lesztek), és úgy érzitek, hogy minőségbeli javulást hoz az új helyzet (anyagilag bírjátok és jobbnak is tartjátok a kertes házas több szobás megoldást), akkor menjetek bátran.

2014. ápr. 20. 12:29
 8/13 anonim ***** válasza:
38%

Semmiképp.

Én most kertesben lakok, utálom, sosincs rend mert akkora ház, a kert tiszta gaz mindig, mert kinek van kedve állandóan azt ásni? A házat kívül, belül rendben kell tartani, drága is, fárasztó is. Utálom.

Lakásban is laktam már, pici volt, olcsó, sokkal jobb volt, otthonos, és szép mindig. Nekem az jobban bejön.

2014. ápr. 20. 12:34
 9/13 anonim ***** válasza:
62%
Én soha az életbe nem mosnád le magadról tőlük,hogy te csak beültél a készbe. Az, hogy kapott a férjed tőlük egy 1,5 szobást is nagy segítség majd ketten együtt megdolgoztok a nagyobbért.
2014. ápr. 20. 12:41
 10/13 anonim ***** válasza:
23%

7-es,

ha lepapíroznánk (ami nem éri meg) sem lenne több "jogunk" a házban, mert így is, úgy is hallgathatnánk, hogy "de a nagymama százéves bútorát miért kell kidobni?", "teljesen jó volt úgy a fürdő, nekünk megfelelt 25 éven át, miért költitek feleslegesen a pénzt?", "de hát még működött a hűtő (és annyit zabál mint két másik)?"...

persze ha az anyós-após természete olyan, hogy ilyen problémákra nem kell számítani... (mondjuk ezt nem tudom elképzelni, mivel az én szüleim is ilyenek e téren)

2014. ápr. 20. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!