Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » 9 hós múlt kisfiam, de amióta...

9 hós múlt kisfiam, de amióta megszületett anyósom mindenbe beleszól, véleményt alkot, tanácsokat ad, hiába kértem ezerszer illedelmesen, hogy ne tegye. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Nem áll le, hátam mögött férjemnek is folyamatosan mondja mit hogy kellene tennem. Semmi sem jó neki, csak az ahogy ő gondolja. Már állandósultak a viták miatta férjemmel.. Mit tegyek, hogy állíthatom le erről a folyamatos beleszólásról, kioktatásról?

Ha jön unokázni, engem figyel, mit hogy teszek, mindent megkérdez, aztán meg a hátam mögött lehülyéz másoknak.

Szépen nevelem a kisfiam, mindent megteszek érte, de mindig csak a kéretlen tanácsokat kapom, neki semmi sem jó úgy ahogy én teszem...

Már belefáradtam ebbe... mit tehetnék?Nagyon fáj ahogy viselkedik, és hogy ő az egyetlen élő nagymamája a kisfiamnak.

Mindent megteszek a fiáért is, és az unokáját is nagy szeretetben nevelem. Velük is kedves vagyok... de mégis ezt kapom. El vagyok keseredve.

És mindez csak egy szelete annak amit tesz..

2016. szept. 17. 22:40
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
69%
Én azt gondolom, hogy ahelyett, hogy anyósodra pazarlod az idődet, inkább a férjeddel kellene erről beszélgetned. Annyira látszik, hogy elfogult vagy a férjeddel, és nagyon sok időt áldozol arra, hogy megkeresd anyósod hibáit, majd ezeket összerakd, és ezzel tulajdonképpen elintézettnek tartod a dolgot. A férjedet igazából csak mentegeted, mert ő "anyu pici fia". Inkább ez itt a probléma. Ha férjed férfi lenne, nem pedig kisfiú, anyósod hiába okoskodna, elhiheted.
2016. szept. 21. 21:16
 32/35 anonim ***** válasza:
79%

Valóban a férjeddel kellene összezárni, "kedves mamát" meg diplomatikusan, kedvesen átereszteni a füleden. - Valóban az a gond, hogy a férjed talán még nem vált le igazán anyukájáról. - Vigyázz, leszidni róla nem tudod...!!! - De jó hír, hogy jobb eszközeid vannak mint "anyucinak". :)

őt ajánlom, vagy Mike Sámuel házasságról szóló előadásait, sokat segített nekem...:)

https://www.youtube.com/watch?v=SjNo8uZk31E&list=PLDF637E887..

2016. szept. 29. 06:51
 33/35 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat! Igazatok van, remélem, sikerül megmenteni a házasságom, és javítani a kapcsolatokon. Nem adom fel még, próbálkozom, aztán meglátjuk. Egy biztos, a gyermekem körüli dolgokból nem engedek, én vagyok az édesanyja, és ezt meg kell tanulnia anyósomnak is, ez már nem az ő köre, bármennyire is szeretné. Férjem pedig jó lenne, ha felnőtt férfiként viselkedne, és kiállna végre mellettem. Ez nem egyenlő azzal, hogy rosszban kell lennie anyujával, nem kell neki hátat fordítani, de meg lehet mondani a véleményét, és meg lehet kérni, hogy hagyja a gyerek dolgait ránk, ennyit várok csak.Ez lesz a legnehezebb, úgy látom. Annyira tart a saját anyjától... én még ilyet nem is láttam, mint aki nem mer ellent mondani neki, tagadja, mikor rávilágítok erre. Pedig sajnos így van. Számomra ez érthetetlen, mert én édesanyámmal, mindig annyira jó és őszinte kapcsolatban voltam, sosem kellett félnem attól, hogy kicseréli a zárat, ha megmondom a véleményem.Nagyon sajnálom, hogy Ő már nem lehet része az életünknek.
2016. szept. 30. 11:34
 34/35 anonim ***** válasza:
25%

Ó, bár ennyire egyszerű lenne...

Hogy is volt a Te szüleiddel? - Vajon nem hasonlít a kapcsaolatotok? - Vajon neked elmondja a férjed a gondolatait? - vagy inkább hallgat mint az anyukájával szemben?

Az ember általában beválasztja a párját, akivel megoldhatja gyerekkora problémáit...

Itt nem a férjed a hibás... - ez a kettőtök közös harca... - nem egymás ellen, hanem a házasságotokért...

2016. szept. 30. 21:55
 35/35 anonim ***** válasza:
Hogy alakult a helyzetetek, kedves kérdező?
2017. jan. 4. 12:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!