Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyire magánügyem, hogy...

Mennyire magánügyem, hogy dohányzok?

Figyelt kérdés
Már pár éve cigizek sajnos, tudom, hogy rossz szokás, le kéne szokni, nem is erről szól a kérdésem. Anyósom egészségmániás, nincs is ezzel semmi baj, bár elég komolyan, nézi állandóan az ilyen egészségről szóló cikkeket és küldi nekünk, nem iszik egy pohár alkoholt se soha, kivizsgálásokra is jár folyton a kórházba. Eddig nem tudta, hogy cigizek, mert nem szokott cigi szagom lenni, nem is szívok sokat, ha hozzájuk megyünk természetesen nem csinálom. Van egy másfél éves lányunk, de előtte nem cigizek, akkor szoktam, mikor alszik. Természetesen a férjem sem kínáltam soha, nem is cigizne. Nem rég anyós felénk biciklizett és meglátott a teraszon cigizni. Akkor szerencsére nem jött fel erről beszélni, de mikor legközelebb mentünk, akkor elkezdett róla kérdezősködni és beszélt róla és csak beszélt és vágta az arcokat hozzá... nem igazán tud leszállni most a témáról, hogy tud róla. Mikor szüleimmel találkozott, nekik is felhozta, pedig úgy érzem semmi köze hozzá. Én úgy gondolom, bár tudom hogy mennyire rossz szokás, de ez az én magányügyem, felnőtt ember vagyok, az én életem. A szüleim se cigiztek soha, tudom mi a véleményük, előttük sose gyújtok rá, de már tudtak róla. Mit tegyek, hogy ezt a témát hanyagoljuk már?
2016. aug. 2. 15:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
89%
Annyira magánügyed, hogy nem vagy köteles állandóan azt hallgatni anyósodtól, hogy ez mennyire rossz. Egyszer elmondta, oké, tudomásul vetted, hogy ezt gondolja, ezek után - ha intelligens ember lenne - lapozhatna, mert nem dolga megváltoztatni a te életviteledet. Ő is úgy él, ahogy szeretne, te is úgy, ahogy te szeretnéd. Nem azt látta meg, hogy a testedet árultad az út szélén, csak cigiztél. Nagy ügy, tényleg a te dolgod, nem az övé.
2016. aug. 2. 20:16
 12/14 anonim ***** válasza:
87%
hát nehéz kérdés, mert nem tuom eldönteni, a bagósok vagy az egészségbu..zik irritálnak jobban :D
2016. aug. 2. 22:50
 13/14 anonim ***** válasza:

Rólad a Brian élete című film egyik jelenete jut eszembe, mikor a zsidók tanácskoznak arról, hogy a rómaiak vajon milyen haszonnal voltak rájuk nézve. Idézem (hellyel-közzel):

- És mit tettek értünk a rómaik a csatornázás, közbiztonság, jó borok [...] kívül?

- elhozták nekünk a békét.

- Bbéékéét? DEMAGÓG!

A te dolgod, kérdező, hogy dohányzol-e. Én mindig dohányosokkal éltem együtt, és mindegyiken láttam, hogy ő sokkal jobban szenved a helyzettől, mint én. Nem álltam neki egyiknek se még én is külön b**tatni érte. Nehezen feloldható probléma, mert nyilván neked is jobb lenne, ha nem szívnád, de te tudod, mikor állsz készen arra, hogy letedd, vagy készen állsz-e erre valaha. Ne törődj anyósoddal, csak mondd neki, hogy egy káros szenvedélytől sokkal nehezebb megszabadulni, mint ahogy ő gondolja.

2016. aug. 4. 21:11
 14/14 fru_ ***** válasza:

Ne dohányozz... én már nagyon tudom, miért is ne! :D

Ahogy te csinálod, az nagyon szerény, kevés, és kulturált módja a dohányzásnak.

Anyósod elmeállapota az aggasztó, egy felnőtt nő, anyuka szüleivel akarja megbeszélni, hogy a lányuk szerinte helytelenül viselkedik?

Ha folyton kivizsgálják, akkor csak lehet valami tényleges baja, arról faggasd!

Ha találkoztok, az ezzel kapcsolatos szövegeit hagyd figyelmen kívül, ne reagálj rá... de nem fogja ettől abbahagyni, "térítő" típus, ha jól értem.

2016. aug. 5. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!