Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért kell anyósban csak a...

Miért kell anyósban csak a rosszat látni?

Figyelt kérdés

Alàirom,vannak nagyon rossz anyós ugyanúgy mint édesanya.

De itt ahogy olvasható anyós apos kategóriát, nagyon sok kérdésben lattom,hogy a jó anyosban is csak a rosszat keresik.

Mint pl: anyósom jön és neki áll takarítani? Vagy, ha anyós jön telefinaljon előtte,de az édesanya az jöhet mehet időpont nélkül.vagy , anyós be van zsigva hogy unako fog születni? Jönne babazni?? Kórház után edesanyja jöjjön segíteni, anyós ne majd ha már lesz a baba pár hónapos. Soha nem értettem az ilyen kérdést.

2016. júl. 21. 13:39
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Koszonom a válaszaitokat.

6 válaszoló: egyett érték veled teljes mértékben.

2016. júl. 21. 15:04
 12/24 anonim ***** válasza:
82%

Azért, mert ide általában akkor írnak, ha valami gond van és segítséget/tanácsot kérnek.

Fura lenne egy olyan kérdés, hogy pl. "Anyósommal olyan jóban vagyok, mintha az anyám lenne. Mit szóltok hozzá?"

2016. júl. 21. 15:22
 13/24 anonim ***** válasza:
61%

Ha hozzátok bármelyik családtag bármikor jöhet telefon nélkül, akkor ti soha nem: vécéztek, fürdötök, szexeltek, olvastok egy kád vízben? Nem tűnik szuper életnek.

Nálunk csak én és a férjem takarítunk, mert ne nyúljon senki a cuccunkhoz, meg vendégségbe jöjjön a szülő, nem a bejárónőm. Bár én se takarítok másnál.

Nem költözött ide senki a gyerekszüléskor, erre van az apai szabadság!

Szerencsére anyám és anyósom is korrektek, tiszteletben tartják a határokat, szóval ilyenekből sose volt konfliktus.

2016. júl. 21. 15:50
 14/24 anonim ***** válasza:
76%
Nekem pl az apósom sokkal keményebb falat volt, mint az anyósom. Anyósommal ki lehetett jönni, após volt az az egyvéleményvanazenyém típus. Nézd, neked jó, ha jelzés nélkül beállítanak. Nálunk ezzel anyósom próbálkozott, csak szóltunk neki, h nem biztos, hogy otthon leszünk, mert ha hivatalosan 5kor vége a munkának, gyakorlatilag nem mindig. Meg nem is volt kedvünk - főleg amíg gyerekünk se volt - munka után egyből hazarohanni. Szerintem egy telefon (kb fél perc) mindenkinek belefér, a szüleimmel is egyeztetünk, ez nem fáj senkinek.
2016. júl. 21. 16:45
 15/24 anonim ***** válasza:
70%

Anyám még a saját szobámat se takarította ki legalább 15 éve, az b**na még be, ha majd a saját házamat akarná kitakarítani. :D Nemhogy az anyósom... Miért kellene az ÉN házamat MÁSNAK takarítania? Takarítsa mindenki a sajátját.

A többi úgyszintén. HA én vendéget várok, jó eséllyel készülök rá. Namármost elég nehéz készülni valamire, aminek az érkezéséről nem is tudunk. Stb. stb.

Amúgy meg megtanulhatnál magyarul, alig lehet értelmezni a mondandódat.

2016. júl. 21. 22:09
 16/24 anonim ***** válasza:
56%

A megoldás ott van abban,amit írtál. Meg tudtok mindent beszélni.

Én úgy érzem,mindent megpróbáltam a magam részéről,hogy jó legyen a kapcsolatunk.Ő csak az ellenséget látta bennem.Feladtam.

2016. júl. 21. 22:13
 17/24 anonim ***** válasza:
82%

"Érdekes, nekem eddig az összes anyósjelöltem tök normális volt, soha semmi bajom nem volt velük."

Érdekes, én meg egyformán kedvesen, jóhiszeműen és jó szándékúan viszonyultam az eddigi kapcsolataimban a párom anyukájához, ők mégis gyökeresen máshogy viszonyultak hozzám.

Ugyanaz a nő voltam akkor is, amikor a volt vőlegényem anyukájával olyan jó kapcsolatom volt, hogy a szakításunk után a nyakamba borulva sírt, hogy annyira szeret engem, és annyira szerette volna, ha én leszek az unokája anyukája, meg akkor is, amikor az exem anyukája éveken keresztül fúrta a kapcsolatunkat, úgy, hogy a szemembe próbált kedves lenni, de én is éreztem, hogy nem tud elfogadni, a páromtól meg másoktól is visszahallottam, hogy miket mondott rólam a hátam mögött.

(Mondjuk régi történet, meg azóta még inkább megértettem, hogy nem a személyemnek szólt a viselkedése, mert sem az utánam következő barátnők, sem a - mára már volt - feleség, az unokája anyukája sem volt neki elég jó, mindenkiben talált bőven kivetnivalót, és senki nem olyan volt, amilyet ő elképzelt volna a "kisfia" mellé.)

2016. júl. 22. 09:34
 18/24 anonim ***** válasza:
76%

anyós is és anyuka is van olyan aki kioktatna a gyerekneveléssel kapcsolatban (ha tudod ha nem mi a dolgod) és még anyukákat simán leállíthatod nincs harag addig sok anyós megsértődne egy ilyenen.

eddig nekem is jó anyósaim voltak sajos a leendő férjemé az az egy akit ki nem állhatok. nálunk édesanyám se állít be úgy hogy nem szól előtte oda.

2016. júl. 22. 12:33
 19/24 anonim ***** válasza:
68%
Az általad felsorolt "segítő tevékenységekben" az a probléma, hogy legtöbbször nem a jó szándék vezérli a segítőt, hanem a rossz szándék. Ergo: takarítok = kupi van, még ki se tudsz takarítani normálisan. segít a baba körül = ugyanígy a kéretlen tanácsokat ossza, mert ahogy ő tudja az a tökéletes és ne akard másképp csinálni. Hívatlanul beállítani valakihez pedig pofátlanság, nem csak ha anyós csinálja, hanem ha anyuka, akkor is. Tisztelet a kivételnek, vannak jó anyósok is, de sokuknál a fent leírt tulajdonságok megfigyelhetők.
2016. júl. 27. 14:36
 20/24 anonim ***** válasza:
87%
nekem mindegy, hogy az anyós, vagy anyám, hozzánk előzetes megbeszélés nélkül senki be ne tegye a lábát! nekünk is lehet dolgunk, programunk vagy egyszerűen csak pihenni szeretnénk. azt meg végképp nem űllom, ha csinálni akar valamit (takarítani, főzni stb), még akkor se ha csak jót akar. ne pakolásszák már a cuccainakt, mert többet sose fogom megtalálni őket. de ha megbeszéljük jöhetnek nyugodtan, játszon és foglalkozzon a gyerekkel, vagy beszélgessünk, vagy el is mehetünk valahova, nekem mindegy. de ne ártsák bele magukat semmibe mert azt az asszony is meg én is nagyon rossz néven vesszük!
2016. júl. 29. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!