Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti mit tennétek? Após/anyós...

Ti mit tennétek? Após/anyós baba téma?

Figyelt kérdés
Férjemmel gyermeket várunk. Anyósék első unokája lesz, s mióta kiderült, hogy lány lesz, azóta após nem hagy békén, azt szeretné, ha az anyukája nevét kapná a kicsi. A sztori kicsit hosszú, após apukája meghalt egy balesetben, amikor még óvodás volt, őt és 5 testvérét az anyukája nevelte fel "egyetlen hangos szó nélkül", ahogy após mondja mindig, nagy szegénységből emelte ki a családot a sok munkájával, s mellette mindegyik gyermekére elég időt fordított,soha nem ütötte meg őket, még csak csúnyán se nézett...stb. Ezt após mindig könnyes szemmel meséli, s nagyon szeretné, ha az első lányunokája az anyukája nevét kapná. Ez a név a Mária, és én nagyon nem szeretnék ilyen régi nevet adni a babámnak. Apóst sem akarom megbántani, mert látom, hogy nagyon fontos lenne neki, sokszor szinte könyörög. Ti mit tennétek? Második név kizárva, így is dupla vezetékneve lesz a babának.
2016. júl. 18. 15:51
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Egy ismerösöm anyukáját is Máriának hivták,és a kislánya az ő iránti tiszteletből kapta a Mia nevet.

Nektek nem tetszik? Apósnak meg mondhatod,hogy ez a Mária modernebb formája.

2016. júl. 23. 13:34
 22/26 anonim ***** válasza:
37%

Nem azt mondom, hogy rosszul bánt vele, hanem hogy nem úgy, ahogy akart volna. Nem mondta el neki, milyen sokat jelent, nem ölelte meg elégszer... mindig mondják, hogy ha valaki meghal, akkor inkább azokat a dolgokat bánjuk meg, amit nem mondtunk el neki.

Anyukám egyedül nevelt fel, erős volt mindig, mindent előteremtett, szerintem jobb anya nincs nála a világon. Ezt elmondom neki, megölelem, meghálálom. Nem érzem úgy, hogy "lógnék" neki valamivel, ha lesz kislányom, biztos nem róla nevezem el. Azzal jobban tisztelem majd, ha az értékeket, amiket nekem tanított, én is tovább tudom adni. A neve nem számít.

Ha érzelmileg visszamaradott lennék, és nem találnám "férfiasnak" elmondani neki, hogy mennyire nagyszerű ember, én is ilyen pótcselekvésekkel próbálnám a lelkiismeret furdalásomat csitítani.

2016. júl. 23. 14:13
 23/26 anonim ***** válasza:
28%

Mondjuk ebben (22.) van valami.

Szóval, hogy lelkiismeretfurdalása van anyukája iránt, és utólag próbál kompenzálni ezzel.

2016. júl. 23. 16:30
 24/26 anonim ***** válasza:
47%
Nem nevezném Mariának a gyerekemet após kedvéért. Nagyon szép dolog, hogy igy érez az anyukája iránt, de miért kéne hogy róla nevezzétek el? Neked nincs anyukád akinek sokat köszönhetsz? Párodnak nincs anyukája akinek sokat köszönjet? Érted....
2016. júl. 25. 15:55
 25/26 anonim ***** válasza:
53%
Nekem is az jutott eszembe, hogy nagyon megható, hogy apósod ennyire szerette az édesanyját, és ilyen szépen felnevelte őket, viszont akármilyen durván hangzik, az unokája nevéhez nincsen köze, és úgymond neked sincs közöd apósod édesanyjához, tehát nem kötelezhet téged arra, hogy a Mária nevet add a születendő gyermekednek. Nagyon kedves dolog lenne, de szerintem érzelmileg rád nem volt olyan hatással apósod anyukája (ha ismerted egyáltalán), hogy ezt a nevet add a lányodnak. Én megbeszélném a férjemmel,hogy olyan nevet adunk a babának amit mi szeretnénk, és nem szeretném ha bárki beleszólna, vagy befolyásolni próbálna ebben, a saját maga kis történetével, meg múltjával akár stb. Lehet, hogy bunkónak tűnnék, de a gyerekem nevét mi fogjuk adni a férjemmel, nem pedig após, vagy anyós....
2016. júl. 29. 11:57
 26/26 anonim ***** válasza:
23%
A ti gyermeketek lesz, nektek kell eldönteni mi lesz a neve. Ha nem tetszik ez a név akkor nem ezt adjátok. Senkinek nincs hozzá köze rajtatok kívül és a zsarolás sem szép dolog. Ráadásul ennyi erővel minden csaladtag mondhatna egy nevet ami neki valamiért fontos. Akkor pedig hány nevet kéne neki adni? :)
2016. aug. 25. 04:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!