Ti mit tennétek? Após/anyós baba téma?
Egy ismerösöm anyukáját is Máriának hivták,és a kislánya az ő iránti tiszteletből kapta a Mia nevet.
Nektek nem tetszik? Apósnak meg mondhatod,hogy ez a Mária modernebb formája.
Nem azt mondom, hogy rosszul bánt vele, hanem hogy nem úgy, ahogy akart volna. Nem mondta el neki, milyen sokat jelent, nem ölelte meg elégszer... mindig mondják, hogy ha valaki meghal, akkor inkább azokat a dolgokat bánjuk meg, amit nem mondtunk el neki.
Anyukám egyedül nevelt fel, erős volt mindig, mindent előteremtett, szerintem jobb anya nincs nála a világon. Ezt elmondom neki, megölelem, meghálálom. Nem érzem úgy, hogy "lógnék" neki valamivel, ha lesz kislányom, biztos nem róla nevezem el. Azzal jobban tisztelem majd, ha az értékeket, amiket nekem tanított, én is tovább tudom adni. A neve nem számít.
Ha érzelmileg visszamaradott lennék, és nem találnám "férfiasnak" elmondani neki, hogy mennyire nagyszerű ember, én is ilyen pótcselekvésekkel próbálnám a lelkiismeret furdalásomat csitítani.
Mondjuk ebben (22.) van valami.
Szóval, hogy lelkiismeretfurdalása van anyukája iránt, és utólag próbál kompenzálni ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!