Ti mit tennétek? Após/anyós baba téma?
Ha nem írtad volna, hogy második keresztnévként nem akarjátok adni, azt ajánlottam volna, de érthető, hogy dupla vezetéknévhez nem akartok még két keresztnevet is.
A gyereknek nektek kell nevet adni, ez a ti döntésetek, mindenki más ebben tanácsot adhat, véleményt nyilváníthat, de nem dönthet.
Én nem adnám a gyereknek egy felmenő nevét, főként, ha nem is tetszik. Párod beszéljen apukájával, hogy értitek, miért szeretné, de nektek (tehát kettőtöknek) jobban tetszik az X név, és ezért erre szeretnétek anyakönyveztetni a babát.
Nálunk is voltak balhék baba név kapcsán. :/
Én második névnek adnám, nem hiszem, hogy akkora probléma a dupla vezetéknévnez. A legtöbben úgysem használják a mindennapi életben (én sem), csak hivatalos helyeken, iratokban szerepel.
A névadás amúgy is kettőtök dolga a férjeddel, nem egyedül te döntöd el. Ennyi kompromisszum belefér.
Azt mondanám, francba az após véleményével, a névadás a kettőtök dolga.... de, ahogy leírod, az megható.
Nem látok nagyon más lehetőséget mint a kettő keresztnevet, nekem is az van, de én is csak az egyiket használom.
Vagy második keresztnév: nekem is kettő van, és sosem tapasztaltam, amit néhányan mondanak, hogy egyes helyeken ki kell írniuk, életemben talán tízszer kellett kiírnom, én szeretem, hogy két keresztnevem van, még akkor is, ha kb. senki sem tud róla.
Vagy adtok valami hasonló nevet, ami nektek is tetszik. (Pl. Mariann? Marietta?), és közlitek, hogy ez a kompromisszum.
Vagy nem veszitek figyelembe a kérését.
(Ha alapvetően nem nagyon tetszene nekem a Mária, akkor én a két keresztnevet választanám.)
Első névnek én sem adnám, de szerintem szép név, így másodiknak simán.
Én dupla vezetéknév ellenére szívesen adnám másodiknak. Ha ez nem jó megoldás, akkor utasítsátok el a kérését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!