Ez nagy kérés lenne?
Aznap, amikor beadta a pályázatát a céghez, végig kellett volna gondolnia, hogy hogyan fog bejárni, ha összejön az állás. Gondolom 1-2 hét már addig is eltelt, mire egyáltalán fölvették. Ha előre gondolkodott volna, munkakezdésre már használható lett volna a motorja.
Vagy pont ezért vette frissiben? Akkor bocs, nem szóltam.
De ettől függetlenül, a szüleid helyében 1-2 hétből nem csinálnék problémát. Nyilván, ha húzná az időt, akkor egy idő után összevonnám a szemöldökömet, de alapesetben próbálnék segíteni.
Még annyit: nem ismerem a szüleit, ill. az ő körülményeiket. Nekünk van egy családi autónk. Ha az én fiam lenne hasonló helyzetben, inkább nélkülözném 1-2 hétre az autót, hogy addig járjon be azzal dolgozni. Így megoldanánk családon belül, nem kéne a barátnője szüleitől szívességet kérnie.
Aha értem. Azért én az anyukája helyében biztos azt mondanám, hogy vigye a kocsit, én meg megoldom valahogy.
De a te szüleid helyében meg azt mondanám, hogy jöjjön; 1-2 hétből nem csinálunk problémát. Próbálnám az előnyeit nézni: most legalább jobban megismerjük, hisz lakva ismeri meg az ember a másikat. ;-)
"Az a gond hogy egyrészt nem támogatják az úti költséget mert ahol lakik a elvileg ahoz a varoshoz tartozik ahol dolgozik majd... másrészt meg ha reggelre megy nem biztos hogy be erne."
Küszködök a mondataiddal erősen, főleg a vesszők hiánya miatt, de jól értem, hogy a párod lakóhelye van olyan közel a munkahelyéhez, hogy erre hivatkozva ne fizessenek neki útiköltséget, de olyan messze, hogy ha elindul reggel, nem ér be időben?
Most akkor vagy a párod nem tud felkelni, vagy a munkahelyén nem normálisak.
A kérdésedet meg a szüleidnek tegyétek fel. Magyarán oda szeretnéd költöztetni a párodat. Nem tudjuk, kedvelik-e a szüleid, mekkora és milyen elrendezésű a házatok/lakásotok, elférnétek-e így is, milyen szokásaitok vannak... Például az én szüleim (inkább az apám) semmi szín alatt nem engednék, hogy odaköltözzünk hozzájuk, talán csak ha a híd alatt lenne a másik megoldás. Annyira magának való, hogy csak súrlódás lenne belőle, ha ott lenne egy másik pár is. Úgyhogy tőle az ilyesmi nagy kérés lenne.
A te szüleidet nektek kell megkérdeznetek.
Amíg elkészül a motor, járjon be biciklivel. Nem lehet nagy távolságról szó.
Tömegközlekedés miért nem jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!