Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom szexuális dolgokat...

Anyósom szexuális dolgokat mond a 4 hónaposunkról. Reagálni kell valahogy rá?

Figyelt kérdés

Nagyon kínos ez a téma, nem merem ismerősökkel megbeszélni.:/

Anyósom, azt hiszem, demenciával kezd küzdeni. Tudom, hogy ez a tabuk megdőlésével jár, és ezért beszél a szexről. Ő nagyon prűd volt egyébként, szégyellt volna ilyesmiket mondani régebben. 73 éves, a fiunk a 6. unokája.

Anyósom a babánkról úgy beszél pár hete, hogy "nézzétek, de szexi, ahogy mosolyog", "felhúzkodja a pólóját, mint aki szexre készül", "jaj, nézzétek a kis kukacát, a <másik unokája neve> kukaca is ilyen nagy volt". Nem is tudtam, hogy anyósom használja a szexi szót egyáltalán.

Sosem hagyjuk vele (nem csak emiatt, hanem mert gyenge tartani), így nem attól félek, hogy bántani fogja. Csak attól félek, hogy mi lesz, ha majd 2 évesen a gyerek érti, amit a nagyi mond, mi lesz akkor? Mit tegyek? Mi egyelőre csúnyán nézünk rá, a férjem rászól minden alkalommal.

Valahogy nevetségesnek éreznék egy nálam 45 évvel idősebb nővel elbeszélgetni arról, mit szabad mondani és mit nem.

2016. jún. 28. 14:50
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
89%
Azt hiszem, nem kezd küzdeni, hanem már bennevan. Úgyhogy orvoshoz kell vinni. Azon meg ne izgasd magad, hogy mi lesz kétévesen, mert lehet, hogy addigra anyósod se lesz.
2016. jún. 28. 14:58
 2/33 anonim ***** válasza:
21%

Miért kell mindig mindenbe a szexuális aberrációt látni?

Van egy ismerősünk, a kisfia most 1 éves. Imádjuk. És szoktunk olyat mondani az apjának a párommal, hogy nagyon helyes kissrác, meg hogy nagy nőcsábász lesz, meg hogy majd úgy kell a csajoktól elhajtani. Szerinted 2 évesen felfogja, hogy mi az, hogy szexi?

2016. jún. 28. 14:59
 3/33 A kérdező kommentje:
2: ezek a példák nem hasonlítanak az enyémekre. szoktatok olyanokat mondani szó szerint, mint az anyósom? az, hogy le se lehet majd vakarni róla a lányokat, az cuki kedveskedés ehhez képest.
2016. jún. 28. 15:00
 4/33 anonim ***** válasza:
66%
Bocs, de MIT mond az anyósod, ami szerinted annyira beteges vagy problémás? Mert amiket eddig írtál, azok legfeljebb idétlen megjegyzések, de semmi esetre sem valami egetrengetö dolgok.
2016. jún. 28. 15:06
 5/33 anonim ***** válasza:
44%
Hát nézd, én és az egyik barátnőm bizony megbeszéltük fürdetés közben, hogy méret szempontjából már most jól el van eresztve a gyerek, nagyjából 3 hónapos volt akkor, és elhangzottak cifrább megjegyzések is. De ez nem azt jelenti, hogy akkor is ezen fogunk poénkodni, ha 3 éves lesz a gyerek, főleg nem az ő jelenlétében. Anyósodból is kinézhetnéd, hogy tud disztingválni, egy csecsemő előtt bármit mondhat, nincs jelentősége, mert még nem érti. Mondjuk abban semmi nincs, hogy "nézzétek milyen szexin mosolyog". Nem lehet, hogy kissé prűden álltok a dologhoz?
2016. jún. 28. 15:11
 6/33 anonim ***** válasza:
69%
Igaza van 4-esnek, ezek a szövegek bugyuták, de távolról sem aberráltak, perverzek. Ennyire nem kell túldimenzionálni a dolgokat, mi lesz veled, ha a gyerek 3 évesen ennél sokkal durvább dolgokkal jön haza az oviból?:-)
2016. jún. 28. 15:14
 7/33 anonim ***** válasza:
61%

A demencia gyógyszerekkel lassítható, bár megállítani nem lehet, igaz belehalni sem (másfél év alatt), ahogy az egyes írta.

Az a véleményem, hogy a szexi szót a kisgyerek ugyanúgy nem érti, mint pl. a káromkodást.

Te vagy az, aki el fogja neki magyarázni mit jelent, és a te reakcióid alapján kezdi majd el használni.

Pl.: ha egy kisgyerek csúnyán beszél, az azért van, mert mond egy szót, amit valakitől hallott, de lövése sincs, hogy mit jelent, és elkezdi ismételni. Ha elmondja, és azt látja, hogy hirtelen mindenki rá figyel, és magyaráz, akkor még vagy tízszer el fogja mondani, és minél nagyobb hatást vált ki vele, az a szó annál jobb lesz. Pl. a ba..meg! Kétlem, hogy egy ovisnak bármi fogalma lenne a szexről, és hogy ennek mi köze van hozzá, de simán mondogatja, ha eltanulja mástól.

Hogy visszatérjek a kérdésedre is, a szexi szót magyarázd úgy, hogy csini. Aki szexi, az csini. Ez igaz, ráadásul semmi rosszat nem mondasz vele, nem kell mindjárt a méhecskékről meg a gólyáról mesélni neki.

Egy kicsit talán túldramatizáltad a dolgot.

2016. jún. 28. 15:23
 8/33 anonim ***** válasza:
56%

Bizonyitott teny hogy ilyen korbol a gyerekek szinte semmire nem emlekeznek teenager es felnott koruk alatt, tehat attol szerintem ne felj hogy a gyerekben maradando "karosodast" okoznak ezek a megjegyzesek.

Szerintem fontos lenne hogy a gyereknek, amikor mar fel tudja fogni, elmagyarazzatok hogy mi a helyzet a nagymamaval, miert mond o ilyeneket. A nagyit meg segitsetek ahogy tudjatok, szepitsetek meg azt az idot, ami meg hatravan neki. Nem kell ot baszogatni ilyenek miatt, a betegsege miatt ugyanis nem tehet rola.

2016. jún. 28. 15:32
 9/33 A kérdező kommentje:

Az jó ötlet, hogy mondjuk el a gyereknek, hogy a mami furcsa dolgokat beszél. Tudom, hogy nem fog rá emlékezni, de nekem rossz ezeket hallanom.

Nem érdekel, ha valaki szerint mi prűden állunk a dologhoz, de érdekes módon az én szüleim nem beszélnek ilyeneket a gyereknek. Bár nem is idős emberek, ez tény.

2016. jún. 28. 15:39
 10/33 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem azért furcsa a kérdezőnek, mert a mama amúgy nem ilyen típus. Egy lazább nagymamától simán viccként lehetne elfogadni ezeket a megjegyzéseket, de ha valaki prűd hozzáálláshoz szokott, akkor az nem úgy áll hozzá a történtekhez, hogy: juj, de modern lett a mami!

Amennyiben már bizonyos határok megdőltek, jogosan fél a kérdező, hogy lesz-e súlyosabb állapot.

Én a helyedben nem tiltanám el a mamától, és ha továbbra is így marad az állapot, akkor finoman rászólnék minden alkalommal a mamára, így ha a gyerek érteni fogja mit mond, akkor azt is hallja közben tőletek, hogy ezeknek a szavaknak a használata nem helyes (vagyis az ő környezetében nincs mit keresniük ezeknek a kifejezéseknek)

2016. jún. 28. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!