Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom elvigye-e nyaralni...

Anyósom elvigye-e nyaralni így az unokát?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a helyzet a következő: van egy 4 éves és egy 1,5 éves kisfiam. Mi a fővárosban élünk, a 2 nagymama pedig 200-230 km-re az ország különböző felében. Tavaly nyáron az akkor 3 éves kisfiam először nyaralt egyedül az anyai nagymamájánál. Nagyon jól sikerült, nyár végén még egy hétre vissza is ment. Azt kell még tudni, hogy anyukám minden hónapban meglátogat 2-3 napra és jól ismeri a kisfiamat. Namármost a tavalyi jol sikerült nyaralás után anyósom jelezte, hogy idén nyáron ő is elvinné nyaralni. Ő nem szokott látogatni minket, mondván hogy nyáron melege van, télen fázik, egyébként pedig beteges. Mi szoktunk utazni hozzá évente pár alkalommal, 1-2 napra. Most májusban üzent (?) a férjemmel, hogy nézzek időpontot. Nem néztem, úgy voltam, hogy nyugodtan megbeszélheti velem is, ha komolyan gondolja. Tegnap felhívta a férjemet skype-on és közölte, hogy 3 hét múlva elvinné a gyereket 1 hétre. Fesztivál lesz a városukba, koncertek, programok stb. Mi a problémám? Egyrészt az, hogy soha 5 percet sem vigyázott a gyerkőcre, nem ismeri a szokásait és nem is érdekli mondván, hogy felnevelt 2 gyereket (40 évvel ezelőtt...) stb. A kisfiamat féltem a tömeg rendezvényektől (korából adódóan szeret futkosni, bújócskázni). Plusz anyósom tv függő, 2 tv ordít párhuzamosan éjjel-nappal. Egy panel legfelső emeletén lakik, nyáron tárva-nyitva az összes ablak, ajtó -egy perc nyugtom nem lenne, hogy vigyáz-e a gyerekre vagy épp a tv- t nézi. Ne értsetek félre, szeretném ha vele is kialakulna egy jó mama-unoka viszony de zavar, hogy eddig nem törekedett arra, hogy jobban megismerjék egymást, zavar hogy ha velem beszél akkor meg sem meri említeni a témát, illetve ha megkérném hogy pl ne a mélyhűtőbe lefagyasztott kenyeret adja neki hanem friss kiflit, elengedné a füle mellett. Ha bármi baj történne, nekem szólna utoljára (nem azért mert haragba lennénk hanem az egója miatt), ráadásul a távolság miatt ugrani sem tudnék. Anyósom lányának nagyobb gyerekei vannak, ők sosem aludtak-nyaraltak a mamánál, a saját lánya nem merte ezt bevállalni.

Tegnap a skype beszélgetés alatt felajánlottam, hogy vigye kevesebb napra ... hú, teljesen kiakadt. Mit tennétek a helyemben? A férjem először nevetett anyósom ötletén, nem hitte hogy komolyan gondolja. Ő elengedné a kicsit. Még annyit, hogy a férjem családjában ha valaki ellent mer mondani a másiknak abból rögtön veszekedés van, kitagadják, megtagadják egymást stb és már egyedül az anyósom az, akivel kapcsolatban vagyunk. A férjem szerintem azért engedné el a kicsit, hogy ne legyen több harc (mert anyósom tuti megsértődne). Úgy érzem, hogy én megőszülnék 1 hét alatt. Mit javasoltok, milyen (kompromisszumos) megoldás lehetne? Csak 4 éves a kicsi.

2016. jún. 4. 08:18
1 2 3 4 5
 41/41 A kérdező kommentje:
Az előbb próbáltam érzelemmentesen leírni az eseményeket de higgyétek el levontam a tanulságot és többé nem teszem ki ilyesminek a kisfiamat! Nem gondoltam volna, hogy egy nagymama képes ezt megtenni a kisunokájával, pláne az előzmények ismeretében (közel 1 évig forszírozta a nyaralást).
2016. szept. 5. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!