Apósom megrémíti a fiainkat. Mit mondjak neki?
A helyzet az, hogy 2 hónapja az apósomnál vagyunk kénytelenek lakni (a felső szomszédunk szétáztatta az egész lakásunk plafonját és most javítják). Nem ezzel van a baj, mert nagyon szívesen lát minket és az év nagy részét nem is itthon tölti, tehát 1 héttel ezelőttig négyesben voltunk a hatalmas házban.
Amióta itthon van, a fiaink folyton a munkájáról kérdezgetik (katonaként dolgozik az arab térségben... ilyen zsoldos-féle... így tudnám a legegyszerűbben körülírni) és ő nem feltétlenül olyan történeteket mesél nekik, ami a koruknak megfelelő (két 5 évesről beszélünk).
Nagyon tisztelem és kedvelem az apósomat. Apám helyett apám és tudom, hogy tökéletesen felnevelt már egyedül három fiút és a feleségemet, de zavar ez a dolog.
Hogyan kellene szóba hoznom a dolgot, hogy ne bántsam meg? Mert egyébként meg csodálatos nagyapa és nem akarom eltiltani a piciktől, vagy valami.
"hogyha valakinek szétlövik a fejét, akkor valóban meghal." Mi tagadás, ez egy szikár tény.
Kérd meg szépen, hogy kicsit kevesebb naturalizmussal legyen kedves előadni.
A plafon meg úgyis kész lesz, 2 hónap alatt ma már komoly irodaházakat húznak fel.
Én az egyik reggel mesefilmeket néztem a tv-ben.
Azóta rémálmaim vannak 40+ évesen is.
Ja de most nézem, hogy több mint két hónapja csinálnak egy 1-2 napos munkát...
Jó próbálkozás volt, egész ügyes...
Jó, a mai mesefilmekben is rengeteg erőszak van. Meglepő, hogy nekik ez nem okoz megrökönyödés.
Konkrétan felhólyagosodtak és lepörögtek, vagy mit csináltak a freskók és a mozaikok, amiket a feleségem restaurál. Ez nem kettő nap. Igazából ezekkel van a probléma.
A halál hozzátartozik az élethez. Igazából ez a Te félelmed, amit kivetítesz a fiaidra. Nekik ez (még) természetes.
Hagyd meg a fiúknak, hagy éljék ki magukat a nagypapa történeteivel, mert ez a kisfiúk dolga. A nagypapa dolga meg, hogy meséljen. A Te dolgod Apaként, hogy majd szépíted/lágyítod a történeted a szájad íze szerint, ha utólag felhozzák a srácok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!