Apósom megrémíti a fiainkat. Mit mondjak neki?
A helyzet az, hogy 2 hónapja az apósomnál vagyunk kénytelenek lakni (a felső szomszédunk szétáztatta az egész lakásunk plafonját és most javítják). Nem ezzel van a baj, mert nagyon szívesen lát minket és az év nagy részét nem is itthon tölti, tehát 1 héttel ezelőttig négyesben voltunk a hatalmas házban.
Amióta itthon van, a fiaink folyton a munkájáról kérdezgetik (katonaként dolgozik az arab térségben... ilyen zsoldos-féle... így tudnám a legegyszerűbben körülírni) és ő nem feltétlenül olyan történeteket mesél nekik, ami a koruknak megfelelő (két 5 évesről beszélünk).
Nagyon tisztelem és kedvelem az apósomat. Apám helyett apám és tudom, hogy tökéletesen felnevelt már egyedül három fiút és a feleségemet, de zavar ez a dolog.
Hogyan kellene szóba hoznom a dolgot, hogy ne bántsam meg? Mert egyébként meg csodálatos nagyapa és nem akarom eltiltani a piciktől, vagy valami.
De meg is rémülnek a gyerekek, vagy csak azt gondolod, hogy ez megrémítheti őket?
Mert ha folyton kérdezgetik őt a kölykök, akkor bizonyára élvezik a sztorikat.
De, pont azokról mesél.
A fiúk nem fakadnak sírva, vagy hasonló, csupán aggódom, hogy a későbbiekben problémájuk lesz belőle, amikor már felfogják, hogyha valakinek szétlövik a fejét, akkor valóban meghal.
Hát nem hiszem, hogy problémájuk lenne belőle. Inkább akkor, ha ilyet a valóságban látnának, de szerencsére erről nincs szó.
A fiúk amúgy is hajlamosak nem felfogni ezeket kb egész életükben. Gondolom apósod sem lenne katona, ha belegondolna ebbe.
Szerintem így, hogy vizuálisan nem látják, csak max elképzelik, de azt meg nem igazán tudják valósághűen, így nem lehet gond. Nem hiszem, hogy megijednek tőle, különben nem faggatnák a papát.
Sokan felnőtt meg horrorfilmeket néz, meg játszanak véres videojátékkal. Nem azt mondom, hogy ez jó, de szerencsére a nagy többség nem lesz tömeggyilkos vagy lelki sérült. A legtöbb ember amíg nem a valóságban lát ilyet, addig nem válik számára valósággá. Pl. én is láttam durvább filmeket, hallottam sztorikat, de egy vonatbaleset élőben, na az vérfagyasztó volt! Össze se lehet hasonlítani, ha csak mesélik, vagy ha látod a saját szemeddel.
Szerintem ne aggódj emiatt.
,,katonaként dolgozik az arab térségben... ilyen zsoldos-féle... így tudnám a legegyszerűbben körülírni"
Azaz akkor ő is fejeket vág le mint a többi ilyen katona?
Köszönöm a válaszokat!
Igyekszem megnyugodni.
Elég magas beosztásban van, tehát nem hiszem, hogy személyesen vágna le fejeket. Saját magáról nem igazán mesél, inkább olyan sztorikat, amik másokkal történnek meg (aknás-lábleszakadóstól kezdve a kínzásokig). Abba bele sem akarok gondolni, hogy melyik történik meg vele és melyik másokkal.
#9 +1
a mai mesek es rajzfilmek tele vannak eroszakkal, de az senkit sem zavar...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!