Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ti hogy viselkednétek a...

Ti hogy viselkednétek a helyemben? Normális az, hogy tartok a találkozástól?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A véleményetekre lennék kíváncsi!

Párommal 7 éve vagyunk együtt, 5 éve együtt is élünk Pesten! Csak anyósom van, após ismeretlen...! Anyósommal az első 2 hónapban puszi pajtik voltunk, nagyon kedveltem! Aztán egyszer csak megváltozott minden, úgy nézett rám mintha meg akarna ö.lni! Később kiderült, azért mert én egy k... vagyok mert "elvettem" tőle a fiát! Egyébként a párom már akkor 2 éve nem lakott az anyjával, albérletben élt a szomszéd utcánkban! De neki nem tetszett az, hogy mi mindennap találkoztunk munka után, ő hozzá meg csak hétvégén ment a párom! Akkor 23 éves volt párom én meg 22! A lényeg, hogy annyira megromlott a kapcsolatom anyóssal, hogy mikor párommal sétáltunk és össze futottunk anyóssal , nekem nem köszönt, rám se nézett! Én meg égtem mint a rongy :/

Azóta született egy kisfiúnk, ő 9 hónapos! Eddig 2x látta anyós! Persze mióta szültem azóta megjátsza magát, hogy mennyire szeret meg ilyenek...!

Egy hónap múlva mennénk haza anyuékhoz (250km), nem messze lakik onnan anyós, így oda is megyünk!

De tartok ettől a látogatástól, mert párom mamája is ott lakik és az egyik nagynéni! Velük eddig egyszer találkoztam! Párom mikor bemutatta nekem a nénjét, mentem felé, hogy "Szia Andi vagyok (nyújtottam a kezem)...ő fintorgott egyet és elment mellettem :D ez is még az elején volt!

Na szóval ti mit tennétek? Csak egy napról van szó, kibírom, nem arról van szó, csak nekem az ilyen dolgok nagyon rosszul esnek, főleg, hogy alaptalanul bánnak így velem!

Ha esetleg sz.emétkednének mit csináljak? Tűrjem, hallgassak és ne szóljak vissza semmit? Vagy akkor szóljak páromnak, hogy menjünk inkább?

2016. máj. 7. 13:34
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös! Az a helyzet, hogy semmi pénzért nem engedném a fiamat csak az apjával oda! Máshova természetesen igen, de oda nem!!! Tudom nagyon jól, hogy páromat meg tudja győzni a mamája a dolgokról mert nem nagyon mer neki ellent mondani (ami számomra "vicces") , mert hogy ő nevelte fel!

Amikor a kisfiam 4 hónapos volt, küldött neki túrógombócot meg mézeskrémest...természetesen szó sem lehetett róla, hogy egyen belőle, pedig anyós már készült, hogy ad a kezébe! Otthon ezt elpanaszolta a mamának, ő meg páromnak osztotta az észt telefonon, hogy mi az hogy én nem adok a gyereknek abból amit ő küldött neki!? Tudom én, hogy jót akar, de hadd tudjam én jobban, hogy mi kell a saját gyerekemnek! Na de szerinted, ha én nem lennék ott, nem tömnék meg minden félével? :/

2016. máj. 7. 17:09
 12/26 A kérdező kommentje:

Kedves Snorri! :) Igen, sajnos tapasztaltam már ezt a tej meg csoki meg süti dolgot, nem merném velük hagyni a gyerekemet a felügyeletem nélkül!

Hmm...párom szerint nem lesz semmi probléma, mert ami történt az rég volt, azóta sok minden változott! Ja...mert az anyja előtte is mézesmázaskodik! És igazából amikor az anyja engem elmondott mindennek, a párom azt sem akarta elhinni... egyébként az anyja a nénjémnek panaszkodott rólam, neki mondta hogy én egy k.. vagyok...csak nem tudta, hogy ő az én nénjém! :)

Sokat veszekedtünk párommal ez miatt annak idején, részben ezért is költöztünk el!

Megfogadom a tanácsod, tetszik amit írtál, köszönöm szépen! :)

2016. máj. 7. 17:26
 13/26 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es! Köszönöm szépen! :)

Nem tudom párom kit lépne ha esetleg ő előtte kötne belém valamelyikőjük... csak nem akarok veszekedni miattuk! De nagyon nehéz higgadtnak maradni!

2016. máj. 7. 17:31
 14/26 anonim ***** válasza:
55%

Ponttal is be lehet fejezni mondatot.

Nem kötekedés, csak normálisabb.

2016. máj. 7. 19:02
 15/26 A kérdező kommentje:
Nem kötekedés, csak ovis szintű beszólás! Ami nem normális! :) !!!!
2016. máj. 7. 19:28
 16/26 anonim ***** válasza:

Én csak pontokba szedve tudom leírni, aztán próbáld összességében nézni, amit írok.

1. Tartasz a találkozástól. Vegyél egy lapot, feketén-fehéren írd le az eddigi összbenyomásaid és a megérzéseidet meg a józan eszedet egybevetve, hogy mit tehetnek meg Veled, mire számíthatsz, ha a legrosszabb oldalukat hozzák.

Nézz ezzel szembe. Közben viszonyíts: nem közös hitelt fizettek, nem egyéb függésben tartanak.

Ha tudod, hogy milyen dolgokra képesek, egy lépés rájönni, hogy nem Neked személyre szól.

2. Írd le, mit szeretnél - ezt egyfajta pozitív bevonzási lehetőségként írd le, mi lenne az ideális eseménysorozat. Pld beleírod hogy bocsánatot kérnek stb... Nyilván, nem fog megtörténni.

De a pozitív gondolkodás nagyon hatásos, nekem egyszer egy fiúnál használt. Annyira beleéltem magam, milyen smst írna, ha mégis bejönnék neki, hogy elkezdtem írni azt az smst a telefonomba, gondoltam elmentem ( ez ilyen kamasz-hülyeség, apukámnak akartam vele imponálni, hogy tetszem a fiúknak, ne kérdezd, ma már nem értem), és az sms közepénél jártam, amikor a fiú felhívott, hogy azonnal találkozni szeretne velem...

Szóval, próbáld meg, hogy leírod, milyen történéseket szeretnél.

Illetve, lelki oldalról is dolgozz rajta, bocsáss meg nekik és te meg engedd el magadban belül, hogy Veled így lehet bánni.

3. Ami nagyon fontos szerintem, hogy ne áldozd fel magadat a párodért. Ha Te most miatta magadra erőszakolsz dolgokat, és történik pár dolog, amit nem tudsz feldolgozni, esetleg összezörrenhettek amiatt, vagy kevésbé jól sikerül a közös kirándulás... Ha tényleg tekintettel akarsz rá lenni, akkor inkább magadra vigyázz. Szerintem ha igazán szeret, akkor neki is az a legfontosabb, hogy Neked jó legyen.

4. Hát igazából, nem értem, h miért nem kértek tőled még bocsánatot ez ügyben... Adj nekik erre lehetőséget, és a pozitív gondolkodásra visszatérve, akármennnyire is nem tetszik, írj listát a pozitív tulajdonságaikról.

Én ezt szoktam tenni, és próbálom mindig megőrizni a lelki nyugalmamat. Nem teszek semmi olyat, amit én sem szeretnék, illetve, a jó szándékomat próbálom megőrizni. Meggondolom, lehetek-e én a hibás.. Ha ez mind rendben van, akkor pozitívan próbálok hozzájuk állni, mert ha ezt meg tudom tenni, és akkor is negatív a viszony, nem tudják felborítani a lelki nyugalmamat.

Aminek érdemes még utána járni, hogy terjeszt-e Rólad hazugságokat, és ha igen, azt érdemes leállítatni.

Annak fényében döntenék, hogy mit tennék vele...

De nyilván, nem érdemes nagyon döntésszerephez juttatni őket. Te próbálhatsz kedves lenni. Gondolom, nem vagy egy nagydumás lány, azért esik ez nehezedre.. Én sem vagyok.

Ha sokáig hagyod, hogy felhúzzák az orrukat és félsz tőlük, szerintem nincs sok esélyed...

Úgysem ismertek ki teljesen Téged, max a párod történetein keresztül.. Hát próbálj kezdeményezni... Nyilván, erkölcsi fölénnyel indulsz, de ez ne zavarjon. Nem ők bújnak össze a pároddal, és nem ők nevelik a kisfiatokat, hanem Ti vagytok egy család. Nem kell, hogy szerelmi bensőség szintjén szeressenek, megértsenek és elfogadjanak. Kezeld intelligensen. Ne hagyd magad, de próbálkozz. Az rossz nem lehet... Maximum egyszer-kétszer megbántanak, de azokat meg hagyd figyelmen kívül.

Egyelőre ezt tudom mondani.

2016. máj. 7. 20:28
 17/26 anonim ***** válasza:
78%
Ne ! rakj! minden! mondat! után! felkiáltó jelet! mert! nagyon! zavaró!!!!!!!
2016. máj. 8. 11:41
 18/26 anonim ***** válasza:

A párod elég gáz, ha ilyen kisfiú maradt - ő egy apa, felelős valakiért, azért próbáld tudatosítani benne.

Sőt, hát nem csak a gyerekért felelős, hanem érted is: szóval családos ember lett.

Nem mennék ilyen emberek közé, de kompromisszumként annyit tanácsolok, hogy egy másfél-két órás vizitet szervezzetek le, és azt tartsátok.

Ha bunkók is, azt még - utoljára - el lehet viselni, ha meg nem, akkor majd legközelebb is kaphatnak esélyt.

2016. máj. 8. 12:46
 19/26 A kérdező kommentje:

Nem maradt gyerek és nem ő a gáz, hanem az, hogy a mamája ennyire befolyásolja :/ De igazad van, felelősek vagyunk egymásért! Én mindig mindenben kiálltam/kiállok érte (bár őt szerencsére nem érte sértés a családom részéről, mindenki szereti) ..

Jaa és ha bunkók lesznek vagy bármivel megbántanak, én oda többet nem megyek!! És szerintem akkor párom is megértheti, hogy nem szívesen megyek többet!

2016. máj. 8. 16:45
 20/26 A kérdező kommentje:

Kedtes 16-os! Köszönöm az összeszedett választ! :)

Alapjában véve mindenkivel kedves vagyok, mosolygok, beszélgetek ha lehet, de akik bántanak és a hátam mögött köpködnek, azokkal szemben nekem ez nem megy! Jó persze illedelmes voltam mindig, mert attól, hogy tudtam, hogy nem köszön vissza anyós, én mindig köszöntem, már csak azért is, hogy ne tudjon megvádolni azzal, hogy én nem köszöntem! Na meg hát szerintem a köszönés egy alap dolog!

Ez a megbocsájtás dolog meg olyan, hogy nem gondolok már rá annyira, de legbelül ott van...

Bocsánatot nem fognak kérni, de igazából nem is kell, csak most már haggyanak! Szeretni sem kell... a kisfiamat sem szeretik. Mikor megtudták, hogy babát várok, telefonon keresztül azt mondták a páromnak, hogy "most ennek örülni kéne?" most meg játszák magukat, hogy mennyire szeretnek minket!? Na ezt tuti, hogy soha nem bocsájtom meg nekik!

2016. máj. 8. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!