Mit tennétek hogyan viselkednétek a helyemben, hogy a gyerek lelki világa ne sérüljön?
Figyelt kérdés
Nyolc hónapja különköltöztem a volt páromtól. Hétvégén szokta elvinni az apja (már amikor viszi) általában vasárnap 9-17 óra között. Nem egy minta apuka típus,viszont jelenlegi párom akivel együtt élünk nagyon csodálatosan bánik a kisfiammal. Szeretik egymást, ragaszkodnak egymáshoz. Ezt valószínűleg az én volt párom is észrevette és egy ideje azt figyeltem meg, hogy amikor hazajön tőle a fiam akkor agresszívabb velünk és olyan mondatai vannak amelyek szerintem alapból egy 4 éves kisgyerek száját nem hagyják el. Pl egyik hazajövetel után elment a két fiú biciklizni (fiam és párom) és a fiam ilyen megjegyzést tett: Nem tudom az anyám hogy lehetett ilyen emberbe szerelmes mint te?! Legutóbb pedig hazajött és kb 5 perc múlva azt mondta a páromnak hogy te nem szólhatsz bele az én dolgaimba soha.... de látom a fiamon hogy nagyon fel sem foga hogy mit beszél hisz mindeközben a nyakában lovagolt a páromnak és nagyokat nevetgéltek! Nagyon nagyon dühít hogy próbálják anyósékkal együtt rombolni a kisgyerek kapcsolatát és nem veszik észre hogy nem engem zavarnak ezzel össze hanem szerencsétlen gyereket! Viszont én meg nem süllyedek odáig hogy az apjáról rosszakat mondjak előtte,tiszteletben tartom hogy szereti. Csak éppen tanácstalan vagyok... hogyan kéne a gyerekem ezen megnyilvánulásaira reagálnunk? Egy nagyon jó kapcsolatot építettek ki. Csak egy példa... Kisfiammal hallgattuk pár napja a rádióban hogy vasárnap apák napja... és megkérdezte hogy mit készítsen a PÁROMNAK apák napjára...vagyis nem az apja volt az első gondolata! Pár nappal később elmentünk vásárolni egyszer csak hozza a szívecskés milka bon-bont beledobja a kosárba és mondja hogy ezt veszi ajándékba a páromnak.... Mit tegyek hogy a volt párom és anyósék ne tudják ezt a kapcsolatot elrontani? A gyerekem a világon a legfontosabb számomra és az hogy ő boldog legyen, és a bicska nyílik a zsebemben hogy a véleményüket miért nem tudják nekem mondani vagy egymás között,miért kell egy 4 éves előtt???2014. máj. 19. 12:27
1/13 anonim válasza:
apukát kultúráltan félrehívni és közölni hogy téged ez nem zavar,de a gyereket teljesen összezavarta és most nem tudja kit szeressen(ergó az apját sem tudja szeretni) más szóval így az apuka magának tesz ellent mert most még kicsi de idővel felfogja a gyerek mit csinál vele...
2/13 anonim válasza:
ja és mindeközben mosolyogni mint akit egyáltalán nem izgat az egész mert akkor az apuka nem tudja felhúzni magát
3/13 anonim válasza:
A volt férjeddel le kéne ülnöd és nagyon komolyan elbeszélgetni, hogy a gyereket ne manipulálja. Fél a volt férjed, hogy elveszti a gyerekét, ezért van ez a műsor szerintem.
4/13 anonim válasza:
Egyrészt a gyereket is meg kéne nyugtatnod, és tisztáznod felé a dolgokat, más részt a volt férjed felé is egy viszonylagos megnyugtató megoldást kéne nyujtanod.Valami olyat, ami a gyerek érdekét szolgálja abszolút.
5/13 A kérdező kommentje:
Én azt veszem észre hogy a volt páromat az zavarja leginkább hogy nekem sikerült talpra állni szépen nevelni a kisfiamat és társat találni... Ő azt hitte ha elköltözöm padlót fogok úgyis. Nem volt családcentrikus és életeleme a hazudás,amit a saját fiának is többször eljátszott,csak én nem ültem oda soha a gyerek elé és szajkóztam hogy apád megint becsapott kisfiam,hanem próbáltam kivédeni,de csakis a kisfiam miatt. Nagy volt a lendület hogy ő mindig is támogatni fogja a fiát anyagilag és neki nem lesz másik apja. Ehhez képest gyerektartást csak 5 hónap után kaptam először amikor már a bíróság megítélte és a munkáltató pedig utalja nekem... Addig azt sem kérdezte meg hogy nincs e valamire a gyereknek szüksége...
2014. máj. 19. 12:54
6/13 anonim válasza:
A párod viselkedése negatívan befolyásolja a gyermek lelki fejlődését, így kérheted a láthatás korlátozását, vagy azt, hogy csak a te jelenlétedben láthatja.
8/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló,na pont erre is kíváncsi voltam hogy vajon "ráijeszthetek" e azzal hogy ha ezt nem fejezik be kérni fogom a láthatás megtiltását? A bíróság egyértelműen nekem ítélte a felügyeleti jogot (a bírónőnek nem is volt szimpatikus amikor látta hogy legszívesebben egy ft-ot sem fizetne a gyereke után) Volt olyan hogy 3 hétig sem vitte a kicsit és olyan ürügyekkel hogy hát lefestettem a kaput és még ragad... most nem gyújtottam be és hideg van... stb stb.. Akkor nekem az ilyen ne zavarja össze a gyerekemet csupán azért mert nem veszi be a lelki világa hogy milyen jól megvagyunk és a kicsit nem viselte meg a költözés.
2014. máj. 19. 13:32
9/13 anonim válasza:
Láthatás korlátozását minden további nélkül kérheted, vagy ha ennyire rossz a helyzet kizárólagos felügyelet is kérhetsz.
10/13 A kérdező kommentje:
Na de nem küldenek el a pi..ba hogy azért kérném mert vélhetően a hülyeségeikkel összezavarják a fiamat? Én a kisfiamnak sem akarok rosszat mert ő szegénykém szereti az apját,na de olyan boldog voltam amikor láttam milyen szépen "alakulnak" a párommal, hisz előtte rettegtem tőle mi lesz ha nem viseli jól a párkapcsolatomat,mert akkor feladtam volna érte ezt is. De minden annyira jól alakult és nem akarom hogy az apjáék az sulykolják belé hogy ő neked senkid,nem szólhat bele semmibe stb... Hát könyörgöm ő neveli és hozzáteszem hogy nagyon jó példát mutat neki,annyi mindent megtanult már tőle,azóta köszön hangosan ha bemegyünk valahová,sokkal udvariasabb, szófogadóbb egy szavam nem lehet rájuk és erre majd az ex meg belerondítson....
2014. máj. 19. 13:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!