Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apukám régebben megcsalta...

Miss Huuuha kérdése:

Az apukám régebben megcsalta az anyukámat. Ti hogy viselkednétek az apámmal a helyemben?

Figyelt kérdés
A szüleim egészen pici korom óta elváltak. Mindkettöjüket imádom, és az apukámmal is van valami a kapcsolatunkban ami egyszerre baráti és gyermek-szülöi. Nemrég háttér történetet is kaptam, és megtudtam, hogy apa szörnyü férj volt. Megcsalta anyát, hajnali 2kor jött haza részegen, stb. Még egy maradandó sérülést is kapott, mikor megpróbált megszökni egy lány házából, részleteket nem tudok mivel a két szülöm mindig mást mond mindenröl. Apa nem olyan falyta aki ezt tenné, és amikor ö mesél anyáról nem is tünik olyan rossznak az egész. És én még mindig ugyanúgy szeretem, pedig neki hála Anya már nem bízik a férfiakban. Ez normális? Mit kéne tennem?

2014. jún. 29. 22:58
 1/7 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem neked nem kell semmit tenned. Mindkettőjüket szereted és ez így van rendjén, elváltak, mert már nem szerették egymást és szerintem ezt nagyon jól tették.Anyukádnak fel kellene dolgoznia a sérelmeit, az az ő dolga. Te ne higgy el minden háttértörténetet, mert lehet, hogy a fele sem igaz. Apukád pedig nyilván követett el hibákat, mert minden ember hibázik néha, anyukád is és biztosan te is. de ezek miatt nem kell máshogyan nézned egyikőjükre sem.
2014. jún. 29. 23:06
 2/7 anonim ***** válasza:
16%
Úgy nézzél apádra, hogy annyira voltál fontos neki, hogy a te gyermekkorod biztonságát és szépségét félredobta egy vagináért: fontosabb volt neki megcsalni anyukádat és otthagyni titeket, mint nem félrekefélni. Ilyen a jó apa?
2014. jún. 29. 23:12
 3/7 anonim válasza:
87%
szia nálunk is hasonló volt a helyzet én is nagyon kicsi voltam apa nem is egyszer csalta meg anyámat még együtt voltak de igazából ez az ő dolguk ha veled az elvallás után is foglalkozik és keres hív akkor ne foglalkozz vele.
2014. jún. 29. 23:30
 4/7 anonim ***** válasza:
30%

Neked semmit, de anyukádnak vagy apukádnak - ill. annak, aki ezt a történetet elmondta neked - alaposan ki kéne porolni a hátsóját. Ilyet az ember ovisként tesz, bosszúból, mert elgáncsolták a kavisoson, nem pedig felnőttként, amikor tudnia kellene, hogy egy ilyen történettel egy nagyon fiatal ember lelkét akár örökre (és jó mélyen) megsebezheti.

Hogy apád miért csalta meg anyádat, az a kettejük dolga. Hogy miért emelt rá kezet, az is. A botnak két vége van, és nem létezik olyan, hogy az egyik szülő a Jó, a másik a Rossz. Olyan viszont létezik, hogy egyes nők csak azért szülnek, hogy rátekeredjenek a gyerekükre, és ezért a gyerek születése után mindenféle (nem kisfokú) lelki nyomásnak kiteszi a pasit (kezdve a szexmegvonással), AZÉRT, hogy az végül kínjában megcsalja, vagy megverje, ha kihozták belőle az állatot, ÉS EZUTÁn a "szegény áldozat" nőnek legyen ürügye elválni.

Apád pedig csak legyen apa, semmiféle baráti kapcsolatot ne akarjon tartani veled, sem te vele, mert nem a barátod és nem a kortársad, nem egyenrangú veled, hanem a szülő-gyerek viszony miatt, fölérendelt viszonyban marad.

Ha ezt egy szülő elszúrja, akkor a gyereke nem fogja őt tisztelni. Apám nem a haverom, hanem az apám, anyám nem a barátnőm, hanem az anyám. Teljesen más kör, más felelősség, más viszonyok, nem szabad keverni ezeket!

2014. jún. 30. 07:59
 5/7 anonim ***** válasza:
4-es azért gondolkozzál már el, hogy valószínűleg egy kiskorúnak válaszolsz, bár még ha felnőttnek írnád ezt, akkor is látszana hogy komoly gondok vannak veled. Lehet szar a kapcsolatod a szüleiddel, de ezt miért kellene ráerőltetni egy tinédzserre. Neked ez így sikerült, attól másnak lehet jobb élete, mint a tiéd, a nőkről alkotott véleményed is nyilván a személyes sértettségeden alapul. Engem is bántott már meg sok férfi, mégsem veszem egy kalap alá az összeset.
2014. jún. 30. 14:47
 6/7 A kérdező kommentje:
Apa sosem bántotta fizikailag az anyámat, nem az a fajta, csak nem tudta lekötni magát
2014. jún. 30. 21:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz a régi dolgokkal. Mindenki úgy meséli el, ahogy megélte, (aztán esetleg továbbéli és kiszínezi). Most mi van, az a lényeg!
2014. júl. 1. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!