Mit tegyek? Apám megcsalta anyut és már nem bízok benne. (mármint apában)
Szerintem meg van köze a gyerek-apa kapcsolathoz is a megcsalásnak! A családban az apa szolgáltatja a férfi a mintát...most akkor ő azt látja, hogy tiszteletlen az anyjával, azt tanulja meg, hogy a férfiak disznók, és nem lehet bennük megbízni...Persze, hogy kihat a gyerekre ez az egész!
Sajnálom, hogy ezt kell megélned, nem lehet könnyű! :S Erről az egészről honnan tudsz egyébként? Anyukád is tud róla, vagy ő még nem?
Ahhoz, hogy ennyire elromoljon a kapcsolatuk mindketten kellettek. Anyukád rosszul választott, vagy túlságosan elkényelmesedett a kapcsolatban, de akárhogy is volt nem csak apukád hibázott, hanem mindketten. Azt szokták mondani az éremnek két oldala van, ne ess abba a hibába, hogy csak az egyik felét nézed meg, mert van, hogy mind a két oldal ugyanolyan...
A ti kapcsolatotok teljesen más, mint egy ami egy férfi és nő között van, amit tett nem jelenti azt, hogy te nem bízhatsz benne. A te helyzeted teljesen más, mint az anyukádé.
"de fontos tudnod, hogy ezzel nem az egész családot árulta"
Már hogy a fenébe ne árulta volna el az egész családot, amikor a megcsalásnak a család felbomlása, vagy mindenesetre a család szövetének súlyos lazítása.
Aki csalni készül, mielőtt elveszítené a józan eszét, a gyerekére is gondolnia kellene, mert a botrány, a válás körüli családi cirkuszok az ő rovására mennek elsősorban.
A gyerekben nagy csalódást, törést okoz. Megrendíti a biztonságát. Megrendíti a bizalmat az apjában.
Törvényszerű.
3!
Kivéve a "gyevi bírót", amikor a férj alapból szoknyabolond, és nem fekszik le, csak a fűvel, meg a fával.
"A ti kapcsolatotok teljesen más, mint egy ami egy férfi és nő között van, amit tett nem jelenti azt, hogy te nem bízhatsz benne. A te helyzeted teljesen más, mint az anyukádé."
Na persze. Látszik, hogy te sem éltád át kiskamaszként, hogy milyen az, amikor apa félrelép, anya titokban minden éjjel zokog, reggelente meg próbálja eljátszani a nyugodt anyukát.. de bízzál csak apuban, végülis csak a család hullik szét miatta, az igazán semmiség, lényeg hogy egy jót dugott, aztán ha erre rámegy a felesége is, a gyerekei is... na bumm. :(
5. Ha az apuka fűvel fával típus, akkor annak a dolognak nem kellett volna eljutni házasságig, főleg nem gyerekvállalásig. Az ilyesmi normál esetben nem fél év után történik, évek alatt meg észre kellene venni dolgokat. Ennyi idő alatt azért nem egy eset derült volna ki, ha valóban ilyen természet az apuka.
6. Nem éltem át, de én sem tökéletes családban nőttem fel. Ha történt valami, akkor az sohasem csak az egyik fél hülyesége miatt történt. A megcsalás persze mindenképpen undorító módja a boldogságszerzésnek, de szerintem rosszabb egy olyan családban élni ami tele van elfojtott indulattal és szenvedéssel, mint külön találkozni két boldog és felszabadult emberrel. Rossz dolog amit tett az apja, de mi nem tudhatjuk, hogy egyáltalán próbálkoztak-e a kapcsolat megmentésével vagy sem. Nem tudjuk mi vezetett idáig. Az apuka kétségtelen, hogy hibás, inkább válnia kellett volna, ha anyuka felé sem nézett évek óta. Én csak azt mondom, hogy ha valaki utálni kell, akkor nem feltétlenül igazságos csak az egyik oldalt.
Az azért elég sokat elmond, hogy az anyuka nem akar elhagyni egy olyan embert, aki szinte a lányával egykorú lánnyal feküdt össze. Persze 15 évesen már egészen felnőttnek néznek ki mostanában a lányok, de....
Lehet, hogy tényleg jobb, ha nem annyira bízol meg apukádban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!