Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom kikészít a beszedstilu...

Anyósom kikészít a beszedstilusaval! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Anyosom Szabolcsi. Olyan szavakat es kifejezeseket hasznal a gyerekem elott amik engem nagyon idegesitenek: olyanokat mond a lanyomnak, hogy "kis cseled" (ez nem szoszerint cseledet jelent, csak ugy mondja), "megmossuk a kis pi..csadat", ha a lehajol valamiert, vagy barmi olyan ami negativan eri olyanokat mond, hogy a "banat f..sza" stb. Ezeken kivul allandoan atkozodik, mindent megszol, sokat karomkodik. A lanyom meg papagajkent ismetelgeti. A ferjem nem tud mit tenni. Egyreszt az anyja sz.rik arra amit barki mond, masreszt kulfoldon dolgozik, 2hetente jon haza 1 hetre. Kitiltsam magunktol? Nem tehetem meg, hogy ne lassa az unokajat. Mit tennetek?
2016. ápr. 4. 12:11
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Jo hat nekem anyosom mondta, hogy ez a hetkoznapi beszedstilus Szabolcs megyeben. Nem altalanositok. Es megbantani se akartam senkit.
2016. ápr. 4. 12:51
 12/29 anonim ***** válasza:
94%
Oké, de nem ez az általános, anyósodnak ez a normális, mert egy ilyen családban nőtt fel.
2016. ápr. 4. 12:55
 13/29 anonim ***** válasza:
90%
Még valami,ha mondjuk elég idős hozzá a gyerkőc, pl 5-6 éves,akkor már őt is be lehet vonni,hogy szóljon rá a nagyira,ha hallja,hogy csúnyán beszél. Akkor talán észre veszi magát. De ez csak bizonyos kor felett működik. Pl nálunk rászól,hogy "Mama,láttam ám,hogy cigizel!" Nem mi tanítottuk neki,hogy szóljon,hanem az oviban mondták neki,hogy nem szép dolog. :D
2016. ápr. 4. 13:05
 14/29 A kérdező kommentje:
A kislanyom 4 eves. Mondom mint a papagaj. De jo otlet. Elmondom neki h szoljon ra.
2016. ápr. 4. 13:10
 15/29 anonim ***** válasza:
85%
Ha rossz hatással van a gyerekre, úgy tiltod el, ahogy csak akarod.
2016. ápr. 4. 13:16
 16/29 anonim ***** válasza:
64%

Ne haragudj, de én is kikérem magamnak szabolcsiként, hogy így általánosítasz. Az első mondatban már leírtad, hogy ezért beszél így. NEM, NEM EZÉRT!

A trágár beszédstílus származástól független tulajdonság, anyósod egyszerűen igénytelen és bunkó.

Különben veletek él anyós? Egyébként én beszélnék vele a helyedben, mert az tényleg nem járja, hogy a gyerek tőle tanulja a káromkodást. Ha nem történik ennek ellenére változás, akkor az a legjobb, ha nem hívod fel a gyerek figyelmét, hogy ez milyen csúnya beszéd, mert annál jobban fogja csinálni. Csak szimplán hagyd figyelmen kívül. Az oviban/suliban is fog ezektől cifrábbakat is tanulni.

2016. ápr. 4. 13:26
 17/29 A kérdező kommentje:
Kedves Utolso! Ne kerj ki magadnak semmit! Leirtam hogy ayosom magyarazz hogy ott MINDENKI igy beszel es ez a normalis. Azt is irtam h senkit nem akartam megbantani.
2016. ápr. 4. 13:28
 18/29 anonim ***** válasza:
73%

Fú én előre félek. Nálam a párom egész családja úgy beszél, hogy belefájdul a fülem. Párom öccse 9 éves, 4 volt mikor megismertem, már akkor úgy beszélt mint egy kocsis. Minden második szavuk k*rv*, náluk mindenki sz*rni megy, meg p*csánk van. Borzasztó.

Édesanyám "csak" miskolci, így én is rengeteg ottani kifejezést használok, de ő egyáltalán nem káromkodik, maximum néha egy b*sszus hagyja el a száját.

Páromnak teljesen normális ez a stílus sajnos, mert ő is ebben nőtt fel. Szerencsére őt sikerült leszoktatnom róla, de a családot hogy tudnám?

Megértem a helyzeted, bár nekem még nincs gyerekem.

2016. ápr. 4. 13:39
 19/29 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem sokkal nagyobb az esély arra, hogyha a kislánynak elmagyarázod,hogy így nem illik beszélni és ö ezt megérti, mint arra hogy egy felnött embert ( aki valszinüleg így beszélt több évtizeden keresztül) leszoktass róla.én a helyedben a lányod jelenlétében szólnék az anyosodra így ö is látja hogy a nagymamának sem szabad ilyen stílusban beszélni.hidd el a kicsit elöbb utóbb saját maga fogja leteremteni a nagyit, ha ezt töled is látja
2016. ápr. 4. 13:43
 20/29 anonim ***** válasza:
93%

Nem vagyok szabolcsi, de sok ismerősöm él ott, apró falvakban is. Sosem hallottam trágár beszédet tőlük.

Anyósod sajnos faragatlan, próbáld megbeszélni vele, hogy próbáljon meg normálisan beszélni legalább a gyerek előtt.

2016. ápr. 4. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!