Mit tegyek ha kikészít a leendő anyósom?
Párommal majdnem 2éve vagyunk együtt.
Apujával el lehet beszélgetni, jófej, vicces is, úgyhogy vele semmi próbléma, ellentétben az anyukájával. Ha főzni támad kedvem, nem hogy örülne neki, hogy aznapra le van a gond ezzel.. neem. kint ül a konyhában és lesi, hogy mibe köthet bele, minenre van valami megjegyzése. Még nem tudok nagyon főzni, ezért interneten keresek általában recepteket, de csak olyat használok, amihez érkeztek kommentek, tehát más is megfőzte és ízlett nekik. Nem akarok változtatni a recepten. Apum szülinapjára párommal egy tortát akartunk vinni, aminek a krémébe kellett zselatin. anyukája akarta megcsinálni, de aztán hagyta kihülni, mivel szerinte azt úgy kell. lehetett kidobni a zselét, mert úgy már nem lehet rá formázni! a gyümölcssalátámat lefikázta. Állítólag leskelődni is szokott a kulcslyukon meg hallgatózni.. párom nem akar neki szólni pedig egyszer ránk nyitott, én ültem a konvektor mellett fürdés után, párom meg az ágyon, de raktam csak törölköző volt méghozzá úgy, h alul nem takart(mivel párom előtt nem vagyok szégyellős) és csak nyugodtan állt az ajtóban és beszélt vagy 10percig.. sík ideg lettem, h se kopogás, se semmi és benyit, méghozzá ki sem menne, amikor látja, h nem vagyok felöltözve! Amikor kiment, párom bocsánatot kért tőlem, csakhogy ez NEM az ő dolga lett volna! Amikor segítek a házimunkában, annyit sem kapok, h köszi, pedig nem lenne muszály megcsinálnom, hisz nem ott lakom! Ráadásul olyan furcsa, h miközben beszél, mindig nevet... ' ma összedobtam egy pörköltet, hehe, elég jó lett hehe.. nem vagy éhes? hehe.. ' mit csináljak, ha egyszerűen az idegeimre megy?! Párom persze nem szól semmiért csak tőlem kér bocsánatot, meg h ne törődjek vele, de anyujával nem beszél róla, mert nem akarja megbántani.. én sem akarom! de ez így elviselhetetlen!!
Hát ahogy a mondás tartja, két felnőtt nő egy háztartásban nincs meg egymással!:)
Nem illik beletakarítani más lakásába és főzni az ő edényeivel az ő konyhájában! Főzz és takaríts a sajátodban!
Nekem is volt ilyen anyósom,talán az volt a baj,hogy mindenben jó akartam lenni,csak nem vettem észre,hogy mit akar. Amikor főzöl,akkor engedd segíteni,pl.: bepanírozod a húst,ő meg kisüti,vagy fordítva. oszd meg vele a munkát,engedd,hogy segítsen,ne érezze,hogy elveszed tőle a konyhát. Lehet,hogy azért nézett be a kulcslyukon,hogy megnézze,hogy zavarhat-e,nincs-e nemi aktus köztetek :D , utána gondolta bemegy,majd felöltözöl,végül is nő-nőnek semmit nem tud mutatni.
a gyümölcssalátát imádom,aki nem szereti ne egye meg! :)
Ha a pasid - gyk: a leendő anyósod fiacskája - TÉGED választott, téged szeret (és tényleg szeret!), akkor a világon semmit. IGNORÁLD. Legyél vele udvarias, mint egy idegennel vagy egy kicsivel ismertebb ismerőssel, és jónapot. Semmi mást nem szabad felvenni tőle, és mindent, ami piszkálódás, sértegetés, bántás vagy azonnal viasszadni (a a megfelelő formában) vagy ignorálni. El sem érjen. Majd hisztizik magában.
Ha a pasid az anyját választotta, és veled csak úgy van (tudod...: ingyenluk, mosókonyha, házikoszt, kölökgyár stb. okokból), akkor pedig neki lapát, de azonnal, és fogni a betyárbútort, költözni, keresni egy másik pasit, aki felnőtt és nem az anyja szoknyáján lebzsel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!