Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem szeretnek a páron nagyszül...

Nem szeretnek a páron nagyszülei, éket vernek közénk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Elég régóta együtt vagyunk, idén házasodunk. Párom szülei elváltak, anyósommal jó a kapcsolatom, nyíltan beszélek vele mindenről. Apósom nem szeret, mert elhoztam a fiacskáját tőle, mert ő vele maradt a válásnál. Nem a szeretett fiát csábítottam el, hanem az ingyen munkását. Apósom családjában ő a szent, bár alkoholista, ezért is ment tökre a házasságuk. Most, hogy szervezzük a sajátunkat látszólag semmibe nem szól bele, de az anyukáján keresztül, aki párom nagymamája, irányítani akar. Aljas dolognak tartom, mert évekig nem nézett ránk, most meg teszi a vagány apát, akinek nősül a fia. Boldog-boldogtalant meghív, nekem meg tűrnöm kell majd a részeges haverjait. Mama mindenben a fiának ad igazat, én nem vagyok jó. Nem akarok jó lenni nekik, bár mindig tisztelettudó, kedves, mosolygós vagyok, mégis bántanak. Párom sem érti, de nem tudja őket leállítani. Ők gazdagabbak mint az én családom, mégsem segítenek minket, de el sem fogadnánk. Én hagyom őket, semmibe se szólok bele, de ők folyton kikezdenek minket. Ja, és a mama másik 3 unokája, a lánya részéről, azok az istenek, azok mindig szebbek, jobbak, aranyosabbak, pedig egy korosztály vagyunk 25-35 év között. Mit csináljak, hogy hagyjanak békén? Félek, ha lesz gyerek, akkor mégjobban beleszólnak majd.

2016. márc. 17. 09:50
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem vállalunk még gyereket, mert én még csak most kezdek el majd dolgozni a diploma után. Nem is bánom, ha a többi unokánál hamarabb lesz gyerek, örüljenek csak nekik. Engem sem kell szeretniük, csak hagyjanak minket békén. Szerintem egy nagymama már nem szólhat bele az unokája életébe, főleg, hogy mindketten dolgosak vagyunk, nem vagyok csapongó, párom volt az első az életemben, nem váltogattam a partnereim. Most végzek a sulival, munkahelyen már várnak, ahol a gyakorlatomat töltöttem. Anya szerint az a bajuk, hogy nem vagyok egy bunkó nő, akit lehet irányítani. Ők világ életükben gazdálkodással, állattartással foglakoztak, apósom is. Mi ezt már nem vettük át, mivel nekem más terveim voltak, párom is inkább elment munkahelyre. Nem lóg ki a kapanyél a számból, engem nem tudnak irányítani. Elég nagy befolyásnak örvendő a család, én nem ismertem előtte őket, így én nem hatódtam meg attól, hogy az unokájuk engem választott. Lehet arra vártak volna, hogy én ezért behódoljak, de minek, hiszen nekünk más az életvitelünk.
2016. márc. 17. 10:48
 12/24 anonim ***** válasza:
86%

'Boldog-boldogtalant meghív,'

Az hogy van, hogy apuka hiv meg barkit a fia eskuvojere? A TI eskuvotok, TI hivtok ra vendegeket. Apuka haverjainak semmi keresnivaloja ott, de ezt a volegenyeddel kell tisztazni, nem apukaval. Ne hagyd, hogy a fejetekre nojon, mert ennel tenyleg csak rosszabb lesz a helyzet.

2016. márc. 17. 10:58
 13/24 A kérdező kommentje:
Azért hívhat meg bárkit, mert a saját vendégeit ő fizeti. Nálunk ez így szokás. Mivel elváltak, így külön hívja, fizeti a rokonait anyósom, külön apósom. Az én rokonaimat anyukámék fizetik. Nem szólhatok bele, hogy na azokat márpedig nem, aggályaimat fejeztem ki feléjük, erre azt kaptam, hogy annyit el kell tűrnöm.
2016. márc. 17. 11:02
 14/24 A kérdező kommentje:
Nagymama garantálta, hogy nem lesznek részeg beszólások. Hiszem ha látom. Annyira nem aggódom, mert nagyon jó vőfélyünk lesz, ő helyre tudja majd tenni a hangoskodókat.
2016. márc. 17. 11:03
 15/24 anonim ***** válasza:
83%
én a helyedben a városházán esküdnék meg először csak a szűk család, a templomban viszont jöhetnek após hülye haverjai. a városházán hivatkozhatsz a terem méretére és így neked is marad egy kellemes emlék.
2016. márc. 17. 11:05
 16/24 anonim ***** válasza:
93%

Ne haragudj Kérdező, de csak azzal lehet így bánni, aki hagyja!!!

Apósod fizeti a SAJÁT vendégeit a TI esküvőtökön??? Csak én érzek itt ellentmondást? Tudod kinek kéne a pénze...megmondanám neki, hogy rohadtul nem kell a pénze és csak ti hívhattok meg bárkit is.

2016. márc. 17. 11:11
 17/24 anonim ***** válasza:
85%
megjegyzem most már a 3.évet töltöm házasemberként és azóta sem változott semmit a szitu sőt amikor szóba került a gyerek miért nem jön (mert még nem akarunk) sógor felesége közölte bezzeg neki 2 hét alatt összejött és mindenki nevetett vele együtt. Mintha én lennék a nő akit nem a fiúk mellé képzeltek és miért? csak mert én visszapofázok apósnak és nem azt teszem amit ő akar, ő meg játssza a sértődött kisfiút és a család bambán követi.Őszintén még a férjem sem áll ki mellettem csak annyit értem el hogy most már az apja mellett sem áll ki,de ez a maximum amire számíthatsz, még vagy 20 év szenvedés várja az embert az ilyen családdal.
2016. márc. 17. 11:14
 18/24 anonim ***** válasza:
80%

Garantálja?...

Más viselkedéséért senki sem tud garanciát vállalni. Egy részeges mindig is részegesen fog viselkedni, főként egy esküvőn, sokak számára az nem szól másról, mint hogy más pénzén be tud rúgni.

Gondolom majd ha részegen dajdajoznak és megjegyzéseket tesznek, közli, hogy de hát csak jól érzik magukat, mi a bajod, miért vagy ünneprontó?

Előre tisztázzátok le, mi fog történni, amikor ez majd megesik.

2016. márc. 17. 11:25
 19/24 acelsziv ***** válasza:
90%
Kérdező ezt már sokszor leírtam, de itt nem a család a fő gond, hanem a "párod" Ideje lenne ha lenövesztené a tökeit szembeszállna a "kedves" családjával és jól helyretenné őket. Amíg ez nem lesz meg, addig a helyzet csak rosszabbodni fog.
2016. márc. 17. 11:53
 20/24 anonim ***** válasza:
90%

Lehet ezen itt csámcsogni napestig, de az a helyzet, hogy a fától nem látod az erdőt. Ez az egész vesszőfutás egy dologra vezethető vissza: gyenge csávót választottál.

Nagymama így, nagymama úgy, mama megsértődött, a mama azt az unokát szereti, a mama irányítani akar... egy vicc ez a sztori. Úgyse fogadod meg, de a legjobb amit tehetsz, hogy lefújod az esküvőt és elhúzol a balfenéken. Ebbe a családba akarsz gyereket szülni? Egy olyan faszinak, akinek az életére felnőtt létére ilyen befolyással van a nagymamája (LOL) és az alkoholista apja? Akinek úgy nyomják a kezébe az esküvői vendéglistát?

Na mindegy. Nem lesz jobb, ne félj. Sok sikert.

2016. márc. 17. 11:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!